A vallások egyenrangúak?
Szerintem az összes vallás a földön egyenrangú. Az összesben van valami közös, de vannak nagy különbségek is.
Nekem az a véleményem, hogy létezik valamiféle "igazság", amit az emberek megéreztek és innen alakultak ki a vallások. (persze az is lehet hogy az egész csak pszichológiai szükséglet, de első körben ez mindegy)
Az tehát ami közös bennük, az az igazság, minden ami különbözik, pedig csak a kultúrális különbségek miatt alakult ki. Olyan ez mintha különböző nyelveken mondanánk el ugyanazt. A nyelv a vallás, a mondanivaló maga Isten.
Nem értem, hogy miért képzelik egyes furcsán megszállott vallásosok, hogy az övék az igaz hit, meg hogy a többi vallás ostobaság, még akkor is ha olyan abszurd dolgokhoz ragaszkodnak is közben, hogy 144000 ember kerül a mennybe a végítélet napján...
Hosszú! Nyugodtan nézz utána a neten, a google a te barátod is. Sok tanulmány foglakozik ezzel.
Összefüggésében kell látni ezeket, nem kiragadva valamit belőle. Akik komolyan vizsgálják a Bibliát e tekintetben is - és nem csupán a vita kedvéért(!) - azok meglepő igazságra jutnak!
"A vallások egyenrangúak?"
Egymással igen.A józan ésszel nem.
Attól függ, hogy mi alapján döntöd el, hogy mivel "rangozol" egy vallást. Éppen választhatsz olyan szisztémát is ami alapján egyenrangúak.
Egyszerű példa: Azok a vallások az "33-as" rangot birtokolják aminek van követője. Így könnyen belátható, hogy az összes vallás a 33-as ranggal fog rendelkezni és könnyedén megállapítható, hogy egyenrangúak.
Egyébiránt a fenti kötözködést csak azért írtam le, mert a kérdésed csak azért íródott, hogy megoszthasd velünk "mély"(az elcsépelténél is elcsépeltebb) gondolataidat, illetve kielégülést találj, abban, hogy mi elismerjük a roppant logikádat amivel rávilágítasz a dolgokra.
Én nekem is egyfajta kielégülés volt megírni ezt a kommentet. A kötözködés, a trollkodás, önmagam burkolt fényezése miatt. De tudom, hogy csúnya dolog volt soha többé nem fordul elő. Begyszó :) 15f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!