Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért érzem úgy, hogy az...

Miért érzem úgy, hogy az igazán fanatikus vallásosok (római katolikusok, mert főleg olyanokat ismerek) gonoszak?

Figyelt kérdés

10-ből hét tuti kipletykál mindenkit, gonoszkodik, elítél, de nem csak a vallással kapcsolatban.

Náluk nem a szeretet a legfontosabb?

Nem vagyok ateista, de nem járok templomba, mert úgy gondolom, hogy az is egy nagy nyereségen alapuló cég. (Persze ezt nem hangoztatom.)

2011. jún. 29. 08:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert a keresztényeknek embereknek, hányadékszerű genny folyik az ereikben, mint a melegeknek. (SP powa:D)
2011. júl. 5. 17:08
 22/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Református lelkész:

Köszönöm, hogy erre az ellenségesnek tűnő kérdésre ilyen türelmesen válaszolt. Talán azért fakad ez ki belőlem, mert igazolást szerettem volna, hogy nem csak én látom így. Továbbá a közelmúltban testvérem és magam felöl is rokonságba kerültem mélyen vallásos emberekkel. Testvérem felöliekkel nincs semmi problémám. Nem tudom véletlen-e vagy ez is a kérdésem megnyilvánulását igazolja, de ők evangélikusok.

Az én oldalammal vannak gondok. Férjem és az ő szülei. Még nem is ismertek, de már leírtak, mikor megtudták a páromtól, hogy nem járok templomba (direkt így írom, nem pedig úgy, hogy nem vagyok vallásos) és még ráadásul pesti is vagyok. Azaz előítélet, előítélet hátán. És ez csak az indulás volt. Utána tovább erősítették azt az okot a csodálkozásomra, (mert azért nem csak miattuk gondolom ezt, hanem volt még pár hasonló katolikus ismerősünk), hogy vajon miért ilyenek? Miért ítélkeznek, sunyiskodnak, rafináltoskodnak? Mondjuk igazság szerint nem zavarna, ha nem azzal kezdenék az ítélkezést (amit persze nem nyiltan mondanak ki), hogy rossz ember, aki legalább nem annyira vallásos, mint ők.

Szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy nem azt gondolom, hogy minden katolikus, vagy vallásos ember ilyen, de eddigi tapasztalataim alapján ha nem is legalább 70%-uk, de több, mint 50% és szerintem az már sok.

Azt is tudom, hogy azok között is van problémás, akik nem katolikusok, de itt most nem róluk volt szó.

Az egyik hozzászóló említette a fanatizmust. Teljes mértékben igazat adok neki! Sajnos ez a berögződés csinál valamit az emberi aggyal, mindegy mi a téma. :(

2011. júl. 6. 16:13
 23/28 anonim ***** válasza:

Mennyi vallásosnak érző ember hullik a pokolba,sajnos.Nagyon szűk az út Isten országához,és Jézus az aki megváltott minket.Minden ember bűnben van ,de naponta bűnbánatot is kellene tartani.Egyszer csak azt veszed észre ebben a világban nem leszel többé.

"Mert úgy jön el mint a tolvaj senki sem tudja közületek se az időt ,se a napot mikor lesz ez"

2011. júl. 8. 12:35
 24/28 anonim ***** válasza:

"Minden ember bűnben van ,de naponta bűnbánatot is kellene tartani."

Szerinted, mennyi hívő ember van aki ezt komolyan is veszi?

Nem csak azt hogy elmegy és meggyónja, hanem azt aki úgy is gondolja...

Elég rossz arány lenne szerintem.

2011. júl. 8. 12:39
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

07-01 06:58 vagyok, református. Szoktam esténként imádkozni és bocsánatot kérni az aznapi haragomért, lustaságomért, irigységemért... stb. és kérem Istent, hogy ne engedje el a kezem, meg megköszönöm a szeretteim, az életem, ami épp eszembe jut. Ha más nem, akkor a nagyszüleimtől tanult "Én Istenem, jó Istenem, lecsukódik már a szemem..." :) És lehet gáz, de a világbékéért is szoktam imádkozni. :))

Félreértés ne essék, nem vagyok egy patyolat hívő, sőt erősen hiányzik belőlem az önfeláldozó hajlam... és ismerek tényleg szentéletű, jótét lelkeket - irigylem is őket... amiért szégyellem is magam. :)

2011. júl. 8. 17:59
 26/28 anonim ***** válasza:
A római túlvilági utazásszervező iroda által kézivezérelt keresztények csupán melegszívűek, az a magyarban jót nem jelent. Nem véletlen, hogy az ettől eltérő hitközösségek már több száz évvel ezelőtt igyekeztek emberibb irányba eltérni. A papnak is meg kell házasodni, hogy tudja miről beszél :)
2011. júl. 11. 07:23
 27/28 anonim válasza:
50%
DE lehet általánosítani és kell általánosítani ebből szűrhetők le mérvadó következtetések a vallást és az embert illetően...már ez az elsőnek szól
2011. júl. 14. 14:44
 28/28 anonim ***** válasza:
jól érzed...
2011. júl. 19. 03:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!