Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi történt a mai Vidám Vasárna...

Ozmium42 kérdése:

Mi történt a mai Vidám Vasárnapon?!

Figyelt kérdés

Néha odakapcsolok ebéd közben, hogy hallgassam a hamis prófétát. A mai alkalommal a vége felé, a monológ közepén egyszer csak egy asszony hangosan felsikoltott, utána valami olyasmit kiabált, hogy "Édes Istenem!"

Mi a fene volt ez? Sanya szerint akkor szállt ki belőle a démon. Vagy akkor ment belé? Kár, hogy a többiekben benne maradt (???). De most komolyan, ez gyakori, és teljesen normális dolog? Hátborzongató volt, semmi istenit nem éreztem benne.

2011. jún. 5. 20:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
53%

Barátom, te eleve ellenségesen állsz az Isten munkájához, amit a Vidám Vasárnapon keresztül végez. Ez látható a stílusodból.

A kérdésre válaszolva viszont, igen, teljesen normális. Emlékezz csak, Jézus szolgálatát hányszor kísérte, hogy fennszóval kiáltoztak az emberek. Jézus legelső szolgálata:

Vala pedig azok zsinagógájában egy ember, akiben tisztátalan lélek volt, és felkiálta, És monda: Ah! mi dolgunk van nékünk veled, Názáreti Jézus? Azért jöttél-é, hogy elveszíts minket? Tudom, hogy ki vagy te: az Istennek Szentje. És megdorgálá őt Jézus, mondván: Némulj meg, és menj ki belőle. És a tisztátalan lélek megszaggatá őt, és fenszóval kiáltva, kiméne belőle.

Látható, hogy ez az ember egy olyan dolgot csinált, ami előtte ismeretlen volt a zsinagógákban, elég komoly megdöbbenést is okozott az ott lévő embereknek. Ugyanis előtte nem volt démonoktól való szabadulás, Jézus szolgálatával viszont azonnal elkezdődött a szabadító szolgálat is. Ez az ember is hangosan kiáltott, megzavarta az istentisztelet menetét, ráadásul még rángatózni is kezdett, miután Jézus ráparancsolt.

Ha a Bibliában, Jézus szolgálata alatt előfordultak ilyen esetek (nem ez volt az egyetlen), miért ne fordulna elő ugyanez ma, ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek Jézus nevében, Jézus pedig ott van azon a helyen?! Ha Jézus 2000 évvel ezelőtt démonokat űzött, és a puszta jelenlététől felkiáltottak a démonizált emberek, miért ne történne ma is ugyanígy?!

2011. jún. 5. 20:44
 2/23 A kérdező kommentje:

Pl. azért, mert nem volt semmi előjele. Jézus kiűzte a démont az emberből személyesen, az illető asszonyhoz viszont nem szólt senki közvetlenül, és Németh Sanya is elhallgatott akkor, félbehagyta a mondatot, mert meglepődött, nem számított rá. Az egész csarnok elnémult. Utána zavartan magyarázkodott, és folytatta. Már nem emlékszem, miről beszélt pont abban a pillanatban, de mivel meglepődött, talán nem démonűzéssel kapcsolatban beszélt. Kicsivel azután volt, hogy arról beszélt, hogy a kutya nem kóser (kereszténység, problem?)

Lehetett magánakció, vagy megrendezett, eljátszott dolog?

Azért kérdem, hogy gyakori-e, mert nem nézem rendszeresen, 2-3 adást láttam, abból is csak részleteket. Tényleg szoktak ilyen jelenetek lenni? A hírhedt rángatózós felvételeket láttam, de azokon látszik, hogy Sanya direkt idézi elő őket.

Amúgy igen, rosszallóan kísérem én ezt figyelemmel, ezért is került a kérdés a valláskritika rovatba.

2011. jún. 5. 22:36
 3/23 anonim ***** válasza:
61%

Igen, ez gyakori, ahogy az evangéliumokban is és az Ap.Csel.-ben is gyakoriak voltak a hasonló jelenségek. Itt csupán arról van szó, hogy eddig élő adásban nem fordult elő ilyesmi.

Hiszem, hogy ez a Szent Szellem munkája: amikor démonok kimennek az emberekből, vagy a Szent Szellem tölt be valakit, gyakran szokatlan, felháborító eseményekkel jár. Erre csak azt tudom mondani, hogy érdemes nyitott szemmel olvasgatni a 4 evangéliumot, és főleg az Ap.Csel. 2. fejezetet.

A Szent Szellemnek viszont különböző tevékenységei vannak, például meggyőzi az emberek szívét Isten igéjéről, és ilyenkor háttérbe szorulnak a látható - talán olykor megbotránkoztató - megnyilvánulások. A Vidám Vasárnap élő adásai eddig Isten ilyen jellegű munkájáról szólt.

Nyilvánvaló, hiszen Pál apostol is beszél arról, hogy ha egy karizmatikus gyülekezetbe bemegy egy "avatatlan", és szokatlan dolgokat csinálnak - például mindenki nyelveken szól -, akkor az az "avatatlan" ember azt hiszi, hogy őrjöngnek. Ez a jellegű idézőjeles "őrjöngés" a Vidám Vasárnap élő adásaiban nem volt eddig jelen - talán a jövőben sem lesz -, hiszen ez nem tartozik a kívülálló személyekre.

Az igaz, karizmatikus istentiszteletet viszont rendszeresen kísérik, és mindig is kísérték hasonló jelenségek, mivel egy természetfölötti személy, Jézus Krisztus jár-kel az összejövetelen, és ezért történnek "karizmatikus" dolgok.

2011. jún. 5. 22:44
 4/23 anonim ***** válasza:
39%

Én inkognitóban voltam ott egyszer, mert meg akartam nézni, hogy miként rángatóznak.

Mikor vége volt a beszédnek, ELSZABADULT A POKOL!

Emberek fetrengtek, hisztiztek, dülöngélés. Sátáni volt. Kellemetlenül éreztem magam, és szabadulni akartam. Éreztem a Sátán jelenlétét.

2011. jún. 5. 23:39
 5/23 anonim ***** válasza:
Ozzy, egy dolgot kérdezhetek? Ha nem vagy hitgyülis (vagy milyen, nem értek hozzá), minek nézed? Nekem eszembe sem jut elmenni egy misére, ha tudom, hogy baromság (ateista lennék, idézőjel).
2011. jún. 6. 04:51
 6/23 anonim ***** válasza:
17%
Hol van leírva a Bibliában, hogy az igaz keresztények azonosítójegye hogy fizikailag csoda gyógyításokat hajtanak végre? A napjaink keresztényeire gondolok, nem az első századiakra.
2011. jún. 6. 09:11
 7/23 anonim ***** válasza:
94%
Márk 16:17-18 itt.
2011. jún. 6. 12:47
 8/23 A kérdező kommentje:

"Ozzy, egy dolgot kérdezhetek? Ha nem vagy hitgyülis (vagy milyen, nem értek hozzá), minek nézed? Nekem eszembe sem jut elmenni egy misére, ha tudom, hogy baromság (ateista lennék, idézőjel)."

17 csatornányi szemetet fog a TV-m azért, és annyi ideig szokott bekapcsolva lenni, amíg ebédelek. A szektATV az egyik a 17-ből. Ezen szokott vasárnap pont akkor Vidám Vasárnap lenni, kb. a felénél szoktam bekapcsolódni, de mint írtam, 3-4 adást láttam eddig (félig). A többin ilyenkor tvshop, valami hülye film, vagy agymosó show megy (beleértve ezt is). Kb. olyan hatás ez nálam, mint mikor látsz valami mocskos dolgot, de nem bírod elvenni a tekinteted mégsem. Lehet, hogy mazochista vagy perverz vagyok?

2011. jún. 6. 16:39
 9/23 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező !

Az előző hozzászóló már leírt válaszokhoz a 20.40 és a 22.40 csak annyit szeretnék hozzáfűzni, mivel hasmarosan korszakváltás következik be így a szellemi (láthatatlan) dolgok is egyre erőteljesebben fognak megnyilvánulni.

Ezért vannak a természetben a nagy változások,katasztrófák mert nem csak fizikai síkon hanem a szellemi dimenzióban is mozgás, készülődés van az Isten országában és a Sátán királyságában.

A föld nagy esemény előtt áll Jézus visszajövetele fog bekövetkezni először nem látható módon ennek csak az eredményét fogják tapasztalni az emberek, az Úr elviszi a földről az övéit vagyis megtörténik az elragadtatás.

Azért szükséges, hogy szellemi dolgok történjenek itt a földön

(amely egyes emberekből csodálkozást,riadalmat félelmeket keltenek)

ezek a szellemi dolgok először is az evangélium világméretű közléséből valamint az Istentől az evangélium megerősítése fog jönni vagyis jelek és csodák fogják követni azokat akik szólják.

Márk evangéliuma 16,15-20:

15. És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.

16. Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.

17. Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

19. Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felvitettet a mennybe, és ül az Istennek jobbjára.

20. Azok pedig kimenvén, prédikálnak mindenütt, az Úr együtt munkálván velük, és megerősítvén az igét a jelek által, amelyek követik vala. Ámen!

És nem igaz az,hogy ezek a dolgok csak az I században történtek meg meg mert nagyok sok embernek volt megtapasztalása az Isten segítségéről és csodáiról napjainkban is.

A java még hátra van mivel az egyházba bemennek még azok az emberek akik még nem tértek meg.

Úgyhogy nem fogok csodálkozni ha a jövőben ilyen dolgok történnek szerte a világban és M. országon is.

Meggyógyulnak a betegek, megszabadulnak a foglyok

(kimennek a démonok az emberekből), megtörik az átok az emberek életén és feltámadnak a halottak.

És csak azért fognak ezek a dolgok megtörténni újra erőteljes módon mert :

Zsidókhoz írt levél 13,8 Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

Shalom

2011. jún. 6. 16:44
 10/23 anonim ***** válasza:

Nem arra utal a Márk 16:17, 18, hogy az lesz a hívők egyik ismertetőjegye, hogy képesek betegeket gyógyítani?

Márk 16:17, 18, Kár.: „ Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólanak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.”

Ezek a versek az i. sz. V. és VI. századból származó egyes bibliai kéziratokban és fordításokban fordulnak elő. A régebbi görög kéziratok, a Codex Sinaiticus és a IV. századi Codex Vaticanus 1209. számú kézirata nem tartalmazzák. Dr. B. F. Westcott, a bibliai kéziratok egyik szaktekintélye azt mondta, hogy „ezek a versek . . . nem részei az eredeti írásoknak, hanem betoldások” (An Introduction to the Study of the Gospels. London, 1881, 338. o.). Jeromos (Sophronius Eusebius Hieronymus), az ötödik században élt bibliafordító ezt mondta: „szinte egyetlen görög kézirat sem tartalmazza ezt a részletet” (The Last Twelve Verses of the Gospel According to S. Mark. London, 1871, J. W. Burgon, 53. o.). A New Catholic Encyclopedia (1967) ezt írja: „Szókincsben és stílusban oly élesen elütnek az evangélium többi részétől, hogy aligha képzelhető el, hogy Márk írta volna azokat [a 9–20. verseket]” (IX. köt., 240. o.).

Egyetlen olyan feljegyzésről sincs tudomásunk, hogy a korai keresztények mérget ittak vagy kígyót vettek fel hívő voltuk bizonyítékaként.

Ennyit a hitelességéről!

2011. jún. 7. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!