Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Mi a véleményetek a...

Hívők! Mi a véleményetek a keresztény antiszemitizmusról?

Figyelt kérdés
Vagy legalábbis azon antiszemitákról, akik kereszténynek nevezik magukat. Ha érdekel valakit, kotorászok az internetről videókat és oldalakat, amik alátámasztják ennek a létezését.
2011. máj. 30. 11:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Én keresztény vagyok, és cionista. A Biblia is cionista, Sion-központú, Isten lakhelye a Sion és a zsidók lakhelye is örökké az lesz. Akkor hogy is van ez? :)
2011. máj. 30. 20:16
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
A bűnt megvetni, a bűnöst szeretni kell. Tehát semmi helye semmiféle gyűlölködésnek emberek ellen egy keresztény életében. ... ezt váltotta ki belőlem ez a rakás válasz. Főleg kedves hittestvéremé, akinek jobb lenne először a Bibliával és a Katekizmussal megismerkednie, mielőtt sorozatban írogatna és lejáratná az Egyházat.
2011. máj. 30. 20:16
 23/33 Ozmium42 ***** válasza:
"Nem az az antiszemita, aki utálja a zsidókat, hanem akit utálnak a zsidók"
2011. máj. 30. 20:36
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

"Főleg kedves hittestvéremé, akinek jobb lenne először a Bibliával és a Katekizmussal megismerkednie, mielőtt sorozatban írogatna és lejáratná az Egyházat."

A katekizmus a hitelvek összessége, s a leginkább az ambiguitas jellemzi. Ha hazugsággal botránkoztatom meg az Egyházat, az én kárhozatom, de ha az igazsággal botránkoztatom meg, akkor annak csak gyümölcsei vannak. Tessék átnézni a zsidóságról szóló prekonciliáris pápai megnyilatkozásokat, és összevetni a dolgokat. Az antiszemitizmus nem gyűlöletet jelent, sem szándékot a szemita faj kiírtására, nem hiszem, hogy ezt nem igazán lehet megérteni. Prohászka is így beszél:

"...antiszemitizmus-e, ha azt akarjuk, hogy Magyarországon a magyar keresztény nemzet tartsa meg hegemóniáját? Ez nem antiszemitizmus, hanem hungarizmus, ez nem hajsza, nem felekezeti széthúzás, ez nem a szociáldemokráciának elpáholása a zsidóság hátán, hanem nemzeti önvédelem."

[link]

Ha egy ilyen tekintélyes püspök, akiről azt jegyezték fel, hogy imádságait látni felért egy misével, ilyeneket kimondott, akkor az valóban lejáratása a szent klérusnak?

Íme még:

[link]

2011. máj. 30. 20:43
 25/33 A kérdező kommentje:

Óóóó, be is linkelték az az izraeli videót. :D

Vannak ilyenek. De más vallásban is. Annyi a különbség, hogy a zsidókét mindig felkarolják, de mikor egy tálib azt mondja hogy addig harcol, amíg gyaurok élnek a földön, rá se hederítenek. Bár lehet igen, a kurucinfó pl. egészen addig szereti a muszlimokat, amíg nem jönnek európába.

Amúgy bárki harcolhat a külföldi tőke ellen, de a zsidótőkét kihangsúlyozni rasszizmus.

2011. máj. 30. 23:03
 26/33 A kérdező kommentje:

Az a katolikus meg nagyon józan...

Legalább több információval lettem gazdagabb az antiszemitizmussal kapcsolatban. Úgyis akarok majd vizsgaidőszak után könyvet írni az összeesküvés-elméletekről, amelyek egyik gyakori változata a zsidó összeesküvés, ami az antiszemiták táptalaja. Észérvekkel nem lehet rájuk hatni, a könyvben megpróbálom majd összefoglalni azt, hogyan lehet valakit a helyes útra téríteni. Én is voltam zsidógyűlölő, mert a demagógiájuk könnyen beszippanthatja az embert.

2011. máj. 30. 23:24
 27/33 anonim ***** válasza:
ifj. Nemere István? :-D
2011. máj. 31. 11:47
 28/33 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Az antiszemitizmust, és úgy általában a rasszizmust fertelmes bűnnek tartom.

Amióta baháí vagyok, azóta úgy tekintek a rasszizmusra/antiszemitizmusra, mint valami kártevő féregre/patkányra, amely betegséget terjeszt, és ha valaki a jelenlétemben cigányozik/zsidózik, vagy elkezdi magyarázni a zsidó/egyéb összeesküvéseket, azt úgy élem meg, mintha a levesembe/ételembe valaki patkányt, vagy férgeket rakott volna.

Ezt olyan élethűen élem meg, hogy egyszer kajáltam pont, amikor egy haverom a cigányokat szidta, és én nemsokára abba kellett hogy hagyjam az evést, és szabályosan kidobtam a taccsot.

Bahá'U'lláh próféta a Kitáb-Í-Aqdas szent lapjain nagyon határozottan megtiltja a rasszizmust.

Kérdező, a könyvedhez sok sikert kívánok.

Üdv: Annazara

2011. máj. 31. 22:16
 29/33 Ozmium42 ***** válasza:
Mi a bajod a férgekkel és a patkányokkal? Árad belőled a fajgyűlölet! Hánynom kell!
2011. máj. 31. 23:52
 30/33 anonim ***** válasza:
Ozmium: :-)))))
2011. jún. 1. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!