Hívők! Mi a véleményetek a keresztény antiszemitizmusról?
"Főleg kedves hittestvéremé, akinek jobb lenne először a Bibliával és a Katekizmussal megismerkednie, mielőtt sorozatban írogatna és lejáratná az Egyházat."
A katekizmus a hitelvek összessége, s a leginkább az ambiguitas jellemzi. Ha hazugsággal botránkoztatom meg az Egyházat, az én kárhozatom, de ha az igazsággal botránkoztatom meg, akkor annak csak gyümölcsei vannak. Tessék átnézni a zsidóságról szóló prekonciliáris pápai megnyilatkozásokat, és összevetni a dolgokat. Az antiszemitizmus nem gyűlöletet jelent, sem szándékot a szemita faj kiírtására, nem hiszem, hogy ezt nem igazán lehet megérteni. Prohászka is így beszél:
"...antiszemitizmus-e, ha azt akarjuk, hogy Magyarországon a magyar keresztény nemzet tartsa meg hegemóniáját? Ez nem antiszemitizmus, hanem hungarizmus, ez nem hajsza, nem felekezeti széthúzás, ez nem a szociáldemokráciának elpáholása a zsidóság hátán, hanem nemzeti önvédelem."
Ha egy ilyen tekintélyes püspök, akiről azt jegyezték fel, hogy imádságait látni felért egy misével, ilyeneket kimondott, akkor az valóban lejáratása a szent klérusnak?
Íme még:
Óóóó, be is linkelték az az izraeli videót. :D
Vannak ilyenek. De más vallásban is. Annyi a különbség, hogy a zsidókét mindig felkarolják, de mikor egy tálib azt mondja hogy addig harcol, amíg gyaurok élnek a földön, rá se hederítenek. Bár lehet igen, a kurucinfó pl. egészen addig szereti a muszlimokat, amíg nem jönnek európába.
Amúgy bárki harcolhat a külföldi tőke ellen, de a zsidótőkét kihangsúlyozni rasszizmus.
Az a katolikus meg nagyon józan...
Legalább több információval lettem gazdagabb az antiszemitizmussal kapcsolatban. Úgyis akarok majd vizsgaidőszak után könyvet írni az összeesküvés-elméletekről, amelyek egyik gyakori változata a zsidó összeesküvés, ami az antiszemiták táptalaja. Észérvekkel nem lehet rájuk hatni, a könyvben megpróbálom majd összefoglalni azt, hogyan lehet valakit a helyes útra téríteni. Én is voltam zsidógyűlölő, mert a demagógiájuk könnyen beszippanthatja az embert.
Sziasztok!
Az antiszemitizmust, és úgy általában a rasszizmust fertelmes bűnnek tartom.
Amióta baháí vagyok, azóta úgy tekintek a rasszizmusra/antiszemitizmusra, mint valami kártevő féregre/patkányra, amely betegséget terjeszt, és ha valaki a jelenlétemben cigányozik/zsidózik, vagy elkezdi magyarázni a zsidó/egyéb összeesküvéseket, azt úgy élem meg, mintha a levesembe/ételembe valaki patkányt, vagy férgeket rakott volna.
Ezt olyan élethűen élem meg, hogy egyszer kajáltam pont, amikor egy haverom a cigányokat szidta, és én nemsokára abba kellett hogy hagyjam az evést, és szabályosan kidobtam a taccsot.
Bahá'U'lláh próféta a Kitáb-Í-Aqdas szent lapjain nagyon határozottan megtiltja a rasszizmust.
Kérdező, a könyvedhez sok sikert kívánok.
Üdv: Annazara
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!