Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők! Mi a véleményetek a...

Hívők! Mi a véleményetek a keresztény antiszemitizmusról?

Figyelt kérdés
Vagy legalábbis azon antiszemitákról, akik kereszténynek nevezik magukat. Ha érdekel valakit, kotorászok az internetről videókat és oldalakat, amik alátámasztják ennek a létezését.
2011. máj. 30. 11:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ma Magyarországon újra divatba jött az antiszemitizmus, és ezzel párhuzamosan az is divatossá vált, hogy valamelyik egyház mögé bújjanak az ilyen emberek, magukat kereszténynek mondva.

Az én véleményem az, hogy a kereszténység és a zsidóság egy tőről fakad, mindkettőnek az alapja egy zsidó ember, Ábrahám, és a magva, aki a názáreti Jézus Krisztus. A zsidóság ajándékozta meg a világot a Megváltóval, a Szentírással, a 12 apostollal és a zsidóság fektette le a világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek az alapjait. Innentől kezdve szerintem abszurd, hogy valaki egyszerre antiszemita és egyszerre akar keresztény lenni. Ugyanis ha valaki antiszemita, akkor ezzel akarva-akaratlanul, szükségszerűen Jézus Krisztus-ellenes, Biblia-ellenes, apostol-ellenes, keresztény-ellenes, sőt, Isten-ellenes.

A probléma másik oldala, hogy bizonyos egyházak - nem mondok neveket - biztonságot, menedéket nyújtanak az olyan embereknek, akik gyűlölködnek, rasszisták és antiszemiták, és az ilyen embereket szó nélkül befogadják. Ez már az ilyen egyházak problémája, ugyanis az egyház feladata pontosan az lenne, hogy Krisztus testét alkossák, és a nem oda illő egyéneket kiutasítsa a közösségéből, ha nem hajlandó megtérni a romlott cselekedeteiből. A Biblia márpedig nem tolerálja az antiszemitizmust, hanem az az alapelve, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Antiszemita embereknek tehát nem menedéket kellene nyújtani egyes egyházakban, hanem megtérésre felszólítani őket, vagy pedig ország-világ előtt megtagadni tőlük az egyháztagságot. (Azért mondom ezt, mert különösen a politikában jött ma divatba, hogy egyszerre zsidógyűlölők bizonyos emberek, és egyszerre döngetik a mellüket valamelyik egyház nevében, hogy ők mekkora keresztények.)

2011. máj. 30. 15:11
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

"Az én véleményem az, hogy a kereszténység és a zsidóság egy tőről fakad, mindkettőnek az alapja egy zsidó ember, Ábrahám, és a magva, aki a názáreti Jézus Krisztus."

"Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok. Mégis az életemre törtök, mert nem fog rajtatok a szavam. 38Én azt hirdetem nektek, amit Atyámnál láttam, ti azt teszitek, amit atyátoktól tanultatok." 39Erre közbevágtak: "A mi atyánk Ábrahám!" Jézus így folytatta: "Ha Ábrahám fiai vagytok, azt tegyétek, amit Ábrahám tett. 40De ti az életemre törtök, bár az Istentől hallott igazságot hirdetem nektek. Ábrahám ezt nem tette. 41Azt teszitek, amit atyátok tett." De tovább erősködtek: "Nem házasságtörésből születtünk, egy atyánk van, az Isten." 42Jézus ezt válaszolta: "Ha Isten volna az atyátok, akkor szeretnétek engem. Mert az Istentől való vagyok, tőle jöttem. Hisz nem magamtól jöttem, hanem ő küldött. 43Miért nem értitek a beszédemet? Azért, mert nem vagytok képesek meghallani a szavamat. 44A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság." (Jn., 8, 37-46)

2011. máj. 30. 15:17
 13/33 anonim ***** válasza:
70%

De kiknek mondta ezt Jézus? Nem unblock a zsidóknak, hanem CSAK a farizeusoknak. Ugyanis ha elolvasod, ez a párbeszéd a farizeusok kontra Jézus közt zajlott. A farizeusok pedig a kor szélsőséges, törvénykező vallási fanatikusai voltak. A legtöbb zsidó nem volt farizeus. Sőt, ha belegondolsz Jézus összes tanítványa, akik a Bibliában szerepelnek, mind zsidók voltak.

Az általad idézett igeszakasz alapján nem lehet megítélni a teljes zsidóságot, csak a farizeusokat, a kor vallási elitjét.

2011. máj. 30. 15:27
 14/33 anonim ***** válasza:
0%

"Nem unblock a zsidóknak, hanem CSAK a farizeusoknak."

És kik szerinted az utódai? Bocsi, de a rabbinisztikus tanítás sem olyan, mint amilyennek sokan képzelik, szinte az Ószövetséghez csak formálisan van közük. Csak Németh Sándor úr fejében.

"Ugyanis ha elolvasod, ez a párbeszéd a farizeusok kontra Jézus közt zajlott."

De a nemzetet az arisztokrácia alkotja, a zsidóság lényegét nem a nép, amelynek jelentős része megtért, sem a társadalomban szeparált esszénusok, hanem a hellenisztikus, görög, szkeptikus szadduceusok (mely mind az esszénusok és a farizeusok szembekerültek), és a felesleges, a törvényt sértő ferdített nem biblikus hagyományok követői, a farizeusok.

"A farizeusok pedig a kor szélsőséges, törvénykező vallási fanatikusai voltak. A legtöbb zsidó nem volt farizeus."

De más nem volt! Nem működött már zsidó intézmény, mely Isten hagyott rájuk!

"Sőt, ha belegondolsz Jézus összes tanítványa, akik a Bibliában szerepelnek, mind zsidók voltak."

Igen, és? Csak az őrültek tagadják, de ahhoz a klasszikus antiszemitizmushoz semmi köze.

2011. máj. 30. 15:40
 15/33 anonim ***** válasza:
Én támogatom mindkettőt!
2011. máj. 30. 16:45
 16/33 A kérdező kommentje:

"A jeruzsálemi Talmud keresztényellenes atrocitásainak (amelyet szoktak az általad nézett honlapok emlegetni) nem is beszélve"

De ha valakit felrobbant egy muzulmán, arról már nem beszéltek, mert a háttérhatalom (zsidók) lejáratja őket, mi? Vallási fanatizmus minden vallásban jelen van, nem kellene ezért egy egész népet utálni. A muszlimok között is vannak rendes emberek. És maguk a keresztények (és más vallásos emberek is) szokták kritizálni a vallási fanatizmust és a vak hitet, amely közé tartoznak az összeesküvés elméletek (az antiszemiták nagyon szeretik kántálni), a fajelméletek és a rasszizmus minden más fajtája.

2011. máj. 30. 17:37
 17/33 anonim ***** válasza:
Jaaa, szeretjük őket kántálni. Ennyi beteget...
2011. máj. 30. 17:43
 18/33 anonim ***** válasza:

"De ha valakit felrobbant egy muzulmán, arról már nem beszéltek, mert a háttérhatalom (zsidók) lejáratja őket, mi?"

Itt most nem elsősorban az zsidó-palesztin háborúkról van szó, hanem most a keresztény antiszemitizmusról. Az előzőnél értelmetlen lenne a vita, mert tapasztalataim annyira nincsenek benne.

"Vallási fanatizmus minden vallásban jelen van, nem kellene ezért egy egész népet utálni."

Utálnak minket eléggé. Megismétlem, a zsidóság nem faja, léte miatt ellenszenves, ugyanis ez keresztényellenes, hanem a cselekedetei, és bukott természete folyamán. Kivételek erősítik a szabályt.

Többször is elárultak a történelem folyamán (keresztényüldözések, a keresztes háborúkat megelőző időszak, az újkorról ne is beszéljünk). Csak most már az Egyház radikális szellemiségét a háborúk folyamán kivette, ezért ez már szinte észrevehetetlen.

"A muszlimok között is vannak rendes emberek. És maguk a keresztények (és más vallásos emberek is) szokták kritizálni a vallási fanatizmust és a vak hitet, amely közé tartoznak az összeesküvés elméletek (az antiszemiták nagyon szeretik kántálni), a fajelméletek és a rasszizmus minden más fajtája."

Vannak önmagukban meghasonult elméletek, és vannak, amelyek nem azok. A zsidóság ellenszenve, bárki kinyit egy évszázaddal ezelőtt kiadott pl. katolikus könyvet, látja, hogy az Egyházba ez a természet már ősidők óta be volt ékelődve, ahogyan a krisztusi ige is bizonyítja.

2011. máj. 30. 18:29
 19/33 anonim ***** válasza:
A zsidóság természete nem rosszabb, mint a nemzetek (nem zsidók, pogányok) természete!
2011. máj. 30. 19:02
 20/33 anonim ***** válasza:

1. A kereszténység nem a zsidó vallásból jött létre, hanem annak ellentéteként. Jézus pont a zsidó főpapok, a beképzelt, önmagukat kiválasztottnak hívő farizeusok ellen prédikált. Érdekes, ha valaki ebből azt hozza ki, hogy ebből alakult volna ki, amikor pont az ellentéteként jött létre. Hatás-ellenhatás. A messianizmus és a dualizmus pedig iráni perzsa, nem pedig zsidó eredetűek.

2. A kereszténység a szeretet vallása. Szeretni kell a jót, és gyűlölni a bűnt. De Jézus sosem kötelezett egyetlen keresztényt sem arra, hogy hagyja elpusztítani az igazságot. Ellenkezőleg: Jézus az igazságért való harcba hívta az első keresztényeket. Maga mondta: aki nem tud kardot fogni, az nem méltó rá, mert ő nem békét, hanem tüzet hozni jött a Földre. Jézus azt mondta, hogy szeressétek ellenségeiteket. De nem azt mondta, hogy adjátok meg magatokat nekik, legyetek a rabszolgáik, ugyanis Jézus nem öngyilkosságra szólított fel. Amikor a legtöbb "keresztény" a békére hivatkozik, gondolkozzon el azon: nem csak a gyávaság beszél belőle? Isten mit szólna a gyávákhoz?

3. A keresztény ember nem antiszemita, hanem anticionista. Érdemi különbség. Tessék utána nézni.

És egy kis kedvcsináló:

http://www.youtube.com/watch?v=c_pXSlQOY_M

Persze ezt szabad, nem? Mi lenne ha valaki a holokausztról viccelődne tv-ben ilyen stílusban?

2011. máj. 30. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!