Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért csak a régi eredetű...

Miért csak a régi eredetű vallások lehetnek "igazak"?

Figyelt kérdés

Mint tudjuk, noha nem egy hét alatt, de manapság is alakulnak új vallások és új nézetek. Miért van mégis az, hogy sokan úgy tesznek, mintha valami csak akkor lehetne hiteles, ha áll mögötte mini8mum ezer év? Sokszor hallottam ugyanis azt a kifogást, hogy "de ház ez a vallás csak az 1900-as években alakult meg!"

És akkor mi van? Az Istenség (istenek, ki hogyan véli)manapság talán már nem szólhat az emberekhez? Manapság nem lehet megtapasztalni valamit? Sőt, ha a világ folyton az igazságot keresi, akkor miért kötelező a régi teóriákhoz ragaszkodni, nem logikusabb, hogy a fejlődés során új és új eszmék, vallások alakulnak ki? Nem természetes, hogy egyik nézetet idővel felváltsa a másik - és miért épp a régi lenne mégis jó, ha egyszer fejlődünk? Végül is ahhoz sem ragaszkodunk, hogy a Homo Sapiens jobb volt, mint a mai ember...

Remélem érthető a kérdésem lényeg :) Mellesleg: kérlek, kíméljetek az "egyik vallás sem igaz, mind hülyeség" - típusú válaszoktól, mert nyilvánvaló, hogy most nem azon van a hangsúly.

2011. máj. 20. 14:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

"Azért, mert talán több igazság rejtőzik egy több száz éve fennálló..."

Persze és Jézus is csak az ács fia volt pár szánalmas követővel ha szembe állítjuk a farizeusok hitével - és lám miből lesz a cserebogár

Vagy milyen nagyszerűen bizonyított évezredeken át a szekér én ma mégis kocsival járok, pedig az elsőt ebből is kiröhögték!

Amúgy én sem értem, hogy miért csupán az az igazi vallás ami régi?

2011. máj. 28. 11:48
 12/14 anonim válasza:
0%
Vallás az,amit Isten készít,vagy sugalmazza valakinek ,hogy készítsen.Nem olyan,minta hit gyüli,vagy a jehova tanúi,vagy ilyen szarságok
2011. jún. 5. 22:35
 13/14 anonim ***** válasza:

22:35-ös!

Ezt jól megmagyaráztad! Csak úgy sugárzik az értelem a szavaidból!

Annyira tapasztalt vagy. Voltál már valamelyik gyülekezetben?

2011. jún. 6. 17:15
 14/14 anonim válasza:
A Gyülekezetek,mint a hitgyüli ,azok Isten ellen vannak...
2011. szept. 14. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!