Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez alapján nem logikus kereszt...

Ez alapján nem logikus kereszténynek lenni?

Figyelt kérdés

Őszintén én is sokat kételkedem dolgokban, és nincsen olyan szoros kapcsolatom Istennel (ez a kettő talán egymásból következik), de leírom a lehetőségeket:

Nem hiszek Istenben > Nem is létezik = Halálom után megszűnök vagy ilyesmi

Hiszek Istenben > Nem is létezik = Szintén

Nem hiszek Istenben > Pedig létezik = Kikötök egy Istentől elszakított pokol nevű helyen

Hiszek Istenben > létezik = Istennel leszek együtt az országában.

Na már most ebből a négy lehetőségből háromnak rossz a vége, és a legjobb lehetőség az, hogy hiszek Istenben.

Még egy kérdés hívőkhöz: Ti vakon hisztek, vagy megtapasztaltátok Istent? Hogyan?

2011. máj. 12. 12:22
1 2 3
 12/23 anonim ***** válasza:
48%

Semilyen isten nem létezik, nem érdemes ilyenekre pazarolni az időt. Ok: túl sok fajta vallás létezik.

Az muszlimnak: Kérlek szépen, fejezd már be a dzsihádodat! Nagyon idegesíted a nem muszlimokat. Légyszi!!! Fektesd be az energiádat valami hasznosabba!

20/F/Ateista

LACi

2011. máj. 12. 14:59
 13/23 anonim ***** válasza:
23%

Bár szépen megkértél, de nem tehetem! Soha nem fogom befejezni, mert vannak akik keresik az Istent, és én, és minden muszlim felelős érte, hogy átadja amit tud!

És jó ha tudod, hogy nagyon sokan kíváncsiak, sőt egyre többen, és nem hogy zavarja őket, hanem inkább egyenesen keresnek valakit, akit megkérdezhetnek!

De ha nem tetszik akkor ne olvassad!

Csak a halálom pillanatában fogom befejezni!

2011. máj. 12. 15:27
 14/23 anonim ***** válasza:
61%

"Viszont, ha nem létezne Isten, semmi értelmét nem látnám az életemnek, mert azért szenvedjek végig hetven évet, hogy aztán nyom nélkül eltűnjek, és megszűnjek létezni? Egyszerűen nem látom a világban a gondtalan boldogságot, csak a hitben, de sokszor félek, hogy ez önámítás."

Miből gondolod, hogy a világnak eredendően boldognak kell lennie?

Miből gondolod, hogy ha a világ kegyetlen, azon túl lennie kell egy boldogabb világnak?

Az ezen alapuló vallásosság menekülés. Nem azért kell végigszenvedned 70 évet, hogy utána a másvilágon jó legyen neked. Nem kell végigszenvedni semmiért. Az élet egy lehetőség, amiből vagy ki hozol valamit, vagy nem. Ha te nem találsz értelmet az életednek, akkor valóban nem is lesz.

A világ kegyetlen. Az ember is kegyetlen. Ajánlom figyelmedbe a stanfordi börtönkísérletet.

[link]

Másvilágra azoknak van szüksége, akik ebben a kemény világban nem tudnak boldogulni. Az ember egy állat (vagy még rosszabb) és akként is viselkedik. Ideológiákkal, vallásokkal idomítható, de a maga jólétét csak mások kárára érheti el. Ha neki több van, másnak kevesebb jut. Véges készletekkel rendelkezünk, ezért ez nem is lehet másképp.

2011. máj. 12. 15:33
 15/23 Ozmium42 ***** válasza:

Kérlek, muszlim barátom, erre válaszolj:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

2011. máj. 12. 17:57
 16/23 anonim válasza:
57%

Nagyon sok hívő tudós van, a logika és Isten egyáltalán nem zárják ki egymást.

Nem szeretek úgy gondolni arra, amiben hiszek, mint egy vallásra. Számomra a vallás, csak arról szól, hogy az ember próbálja elérni Istent, vagy isteneket, vagy valami jobbat, arról szól, hogy az embernek mit kell tenniük. Hívő kereszténynek tartom magam, nem vallásosnak.

Nem vakon hiszek, megtapasztaltam már sokszor. Ha gondolod átemailezhetem a bizonyságtételem, hogy lettem hívő, miért, milyen megpróbáltatásokon mentem át, hogy tapasztaltam meg Istent, hogy szólt hozzám. (wordben pár oldal)

Ezzel nekem is volt problémám, hogy jó, jó, hívő voltam, de úgy éreztem nem is szeretem Istent. Szerencsére ez megváltozott, ahogy egyre jobban megismertem, lenyűgözött a kegyelme, és szeretete, jósága, hogy képtelen lennék nem imádni. És minél jobban megismerem, hogy milyen valójában, annál jobban rájövök, hogy milyen hatalmas is Ő, és mennyire szeret.

2011. máj. 13. 07:49
 17/23 anonim ***** válasza:
81%

A hit nem logika, azt nem lehet meggyőzéssel vagy bármilyen észérvekre ható dolgokkal "megteremteni" vagy befolyásolni. Vagy van vagy nincs. Megprópbáljuk a világot megismerni. Mivel? Az eszünkkel. De az észnek is vannak határai, és itt lép képbe a hit. Ha nincs hit akkor elkezdesz gyönyörködni abban, hogy mennyi mindent nem tudsz. Ekkor leszel filozófus. Avagy választod a hitet ami válaszokat ad a kérdéseidre. De akkor azt el kell fogadnod. Avagy alapítasz új vallást új válaszokkal.

A te helyzetedre: próbáld fellelni Istent.Vagy legalábbis légy nyitott rá. Ha megvan benned a kitartó vágy Isten után jelentkezni fog előbb utóbb.

Minden attól függ mennyire vagy érett erre lelkileg.

Utolsó kérdésedre a válasz: én tapasztaltam.

2011. máj. 13. 09:13
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok értelmes választ!

07:49 -es, feltétlen küldd át, érdekel!

2011. máj. 13. 12:58
 19/23 escrogar ***** válasza:
Egyáltalán nem logikus ez alapján kereszténynek lenni. Nem csak a keresztény Isten létezhet (jó, szerintem egyik sem létezik).
2011. máj. 13. 22:23
 20/23 anonim ***** válasza:
74%

Én személyes megtapasztalás miatt hiszek, nem azért mert logikus. De igazából maga a keresztény élet logikus, bármennyire is furcsának találják ezt a nem hívők. Nem szólok le más vallásokat, bár mindnek nyilván nem lehet igaza, de én megbecsülöm másnak a hitét, ha az szintén őszinte megtapasztalásból ered és a gyümölcsei jók. (pl.Gandhi)

70 évet lehúzni a mennyért? nevetséges. a hívő élet izgalmas, érdekes, és Isten azt akarja, hogy élvezzük az életet. Csak aki egy naplementében, egy mosolyban, egy dalban megérzi Istent, csak az tudja, mire gondolok. Az életedet a hited alakítja, akár keresztény vagy, akár muszlim, akár ateista. A hited a valóságod.

Freya

2011. máj. 13. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!