Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az olaszoknál, spanyoloknál,...

Az olaszoknál, spanyoloknál, dél-amerikaiaknál hogyan fér össze egymással az erős vallásosság és az élet élvezésének szeretete?

Figyelt kérdés
2011. máj. 10. 20:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%
A vallásosság legtöbbszőr képmutatás, akkor a bűn a bűnnel nagyonis jól elfér nem? Ha őszinte Isten szeretetén álló lenne a vallási cselekedetuk akkor nem férhetne össze, mert meg van írva (Isten szent igéjében ) hogy nem szeressétek a világot se ami abban van , mert ami abban van az a szem kívánsága , a test kívánsága és az élet kívánsága, aki pedig a világ barátja akar lenni Isten ellenségévé lesz.
2011. máj. 12. 09:55
 12/16 anonim ***** válasza:
*élet kérkedése -bocsánat!!!!
2011. máj. 12. 09:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Pontosan, az is benne van a Bibliában, hogy aki feláldozza érettem életét, megnyeri azt, aki pedig nem, elveszíti azt.

Tehát az élet élvezetéről való lemondás Istenért. Ez a legszentebb küldetés. És nem a vallások mondják, hanem a Biblia, a Szentlélek által ihletett könyv, Isten szava.

2011. máj. 12. 10:20
 14/16 anonim ***** válasza:
Képmutatás azt hinni, hogy az élet élvezete nem illik a vallásossághoz! Hitelesebb lenne, ha egész nap a templomban csúsznának-másznának az oltár előtt? Eleve hülyeség a kérdés. A hit nem vallás, az élvezet pedig nem rossz, DE lehet ezeket keverni és hülyeségeket kihozni belőlük. A jehovás szövegeket meg hagyjuk már, nem ez volt a kérdés!
2011. máj. 12. 22:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem a templomi csúszás a lényeg. A Bibliában sehol sincs benne, hogy mindig a templomban ülj.

De sajnos a "aki feláldozza érettem életét, megnyeri azt, aki pedig nem, elveszíti azt" benne van a Bibliában. Ha tetszik ha nem Isten törvényei közt szerepel.

És, hogy élvezd az életet, nincs benne, meg az élvezkedés.

2011. máj. 13. 15:08
 16/16 anonim ***** válasza:
Én már kétszer is jártam olaszhonban és nem gondolom hogy csak idáig terjed. Szinte minden ember keresztet vet, ha elmegy egy templom előtt. Egy olasz diákcsoporttal voltunk egy zarándok helyen, ott szinte kivétel nélkül minden gyerek megcsókolta Szent Benedek szobrának lábát. Hát nem gondolom hogy 18-19 éves kamaszok képmutatásként ilyet tennének. Szerintem igenis vallásosak. Hogy az olasz életfelfogás hogy egyeztethető össze a katolicizmussal... szerintem a vallás miatt sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak mint pl mi magyarok... csak irigykedtek...
2011. máj. 21. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!