Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istentől volt-e vagy nem az...

Tamás321 kérdése:

Istentől volt-e vagy nem az új Izrael állam létrejötte?

Figyelt kérdés
Hit Gyülekezetesek válaszát nem várom!!!
2011. máj. 6. 18:08
1 2 3
 11/25 Ozmium42 ***** válasza:
Egy baptista előadáson egyszer azt hallottam, hogy az előadó amellett érvelt, hogy Izrael újjáalakulása Isten kárpótlása a holokausztért. SZERENCSÉRE az előadás első mondata az volt: a történelem a leghamisíthatóbb tudományág. Így tehát elfogadhatóbb valamelyest. Szerintem tévedés.
2011. máj. 8. 14:58
 12/25 anonim ***** válasza:

ha nem vagyok hgy tagja akkor vagy nem hiszek istenben vagy vallásalapító vagyok, ha hgy-s vagyok nem válaszolhatok

ebből egyértelműen leszűrhető, hogy olyan vallásalapítók válaszát várod, akik még nem hoztak létre közösséget, vagyis vallási kinyilatkoztatásukat nem hozták más tudomására

Mért nem azt kérdezted, hogy: Próféták, Istentől való-e Izrael állam létrejötte?

2011. máj. 8. 15:29
 13/25 A kérdező kommentje:
Az lenne a legjobb, hogy próféták, mondjátok meg. De mivel erre nem számíthatok, így csak egyszerű emberek véleményét tudom kikérni. A hit gyülekezetesek úgyis egyoldalú választ adnának, vagyis egyértelmű, hogy Isten hozta létre a mostani Izraelt. Ennek meg mi értelme lenne? A józan paraszti ésszel gondolkodó embereket is szívesen meghallgatnám, nem csak azokat, akik népszerűek. Hátha pont náluk van az igazság. Mondjuk lehet nemleges és igenlő felelet egyaránt, de lehet a kettő között is. Mint pl. Nem Istentől volt Izrael állam létrejötte, hanem csak megengedte, hogy létrejöjjön. Vagy akármi más.
2011. máj. 8. 16:00
 14/25 anonim ***** válasza:

Nézd, a történelemben vagy minden Istentől van, vagy semmi. Mivel Izrael életét Isten folyamatosan befolyásolta, a józan ész alapján igen, tőle lehetett. Mivel a politikai helyzet és az életkörülmények olyanná váltak Európában, hogy a zsidók helyzete tarthatatlanná vált(pl zsidó törvények, nézz utána), tőle lehetett. Mivel Isten megígérte nekik, és Isten nem változik meg, tőle lehetett. Mivel Jézus Izraelbe fog visszatérni a zsidókhoz (Zakariás próféta) ezért tőle lehetett, mert Jézus visszatértének alapvető feltétele, hogy legyenek zsidók Izraelben.

Vagy semmi sem tőle van. Attól függ, hogyan képzeled el Istent, és hogy hiszed-e ami a Bibliában le van írva. Ha előre elfogult vagy, sosem fogsz igazságot találni, akkor sem ha az történetesen egyezne a véleményeddel. Olyan leszel mint a vak, aki talál egy aranyrögöt, és arra használja, hogy ne csapódjon be az ajtó. A teljes ismeret elfogulatlan.

Egy nem hit gyülis

2011. máj. 9. 14:30
 15/25 anonim ***** válasza:
aki nem hitgyülis, az nem hisz istenben, az minek válaszoljon?
2011. máj. 9. 15:03
 16/25 A kérdező kommentje:
Egy hitgyülis is hihet Istenben, de a dogmákban és németh sándorban lehet, hogy inkább.
2011. máj. 9. 18:10
 17/25 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy Jézus az olajfák hegyére teszi a lábát és az kettéválik. De ez a prófécia az lehet, amiről Énokh is prófétált. Mert amikor az elragadtatás lesz, úgy jön vissza, hogy csak a felhőkig. A két fajta prófécia között kell eltelni az 1000 évnek. De ezt nem biztos, hogy mindenki így gondolja. Tehát nem feltétlen Izraelbe jön vissza először, hanem az egész Izraelért, akik nem csak testben izraeliták, sőt, akik testben nem is izraeliták, de belül az evangélium elfogadása által azokká váltak. Ezek együttesen alkothatják az új Izraelt, azaz a mennyeit. A mennyei Jeruzsálemnek alá kell szállnia a mennyből a földre, ami előtt Krisztus halad és akkor teszi rá a lábait az olajfák hegyére, ami kettéválik az új Jeruzsálem számára. Körülbelül így tudnám elképzelni. A történelemmel meg úgy vagyok, hogy Isten felügyeli és az igazság céljainak megfelelőképpen tartja vissza a gonoszt. Tehát csak annyit enged meg, amennyi feltétlen szükséges. Persze nem fontos mindenkiek az én véleményemet elfogadni. Ha valaki másképp látja, akkor joga van hozzá. Én sem tudok mindent, de a sok szemléletet összevetve tudom, hogy ki lehetne hámozni, hogy is van ez valójában.
2011. máj. 9. 18:30
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha tőle volt,igen drágán vásárolta meg azt a poros földdarabot a 'népének'.
2011. máj. 10. 00:22
 19/25 anonim ***** válasza:
Amúgy, hogy a modern IÁ létrejött az nem, banne van a Tanahban, hogy csak majd ha eljö n a messiás
2011. máj. 10. 17:33
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már kezdek azért valamelyest okosodni. De még jöhetnek a válaszok.
2011. máj. 11. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!