Jehova tanúi a világvége eljövetele részetekre miért
jó?
Nem azt mondtam,hogy nem akarom megélni,hanem hogy szerintem nem élem meg.Elég fiatal vagyok még... :)
Malakiásnak nincs is 4.fejezete...Biztos,hogy Rá gondoltál?
keresztenyfilmek.com-on van jó sok bizonyságtétel,érdemes megnézni
Elmenekülni.Nem valószínű,hogy a Sátán csak úgy elfogadja a NEMet az emberektől...Egyik ilyen próféciában a lány látta,ahogy emberek menekülnek hegyekbe,hajóba szálltak,stb.
2011. máj. 11. 22:22
12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó:
A Sátán is nagyon nagy hatalommal bír. Miből gondolod, hogy a Földön el lehet előle bújni? A film, amit láttál meg scifi.
Ó-testamentum utolsó könyve: Malakiás próféta könyve 4 pont 5 bekezdés (az én Bibliámban benne van).
Már nem azért de a sátán egy nem létező személy a sátán a bennünk lakozó gonosz. Nem egy vas villával a pokolban döfködő egyén...
2011. máj. 12. 20:17
Károliban megtaláltam,az újfordítású az máshogy van felosztva.Hogy mit értelmezzek rajta?Illés már eljött(bemerítő János személyében).Nem sci-fit láttam,hanem bizonyságtételt.
Onnan gondolom,hogy el lehet bújni,hogy ő nem Isten.De nem tudom,hogy mennyire fog elérni a keze.
Amennyit tudok róla a Bibliából,nekem elég valóságosnak tűnik...a Pokolban pedig a hozzá társult bukott angyalok(akik már démonok) is vannak.
2011. máj. 12. 21:42
15/20 A kérdező kommentje:
Utolsó-
"Illés már eljött(bemerítő János személyében"
Már ne haragudj, de hogyan változhatott át Illés Jánossá? Valami nem stimmel. Belemagyarázás?
(Vagy ilyen alapon már eljött a világ vége is, csak én lemeradtam róla?)
"11Ezért megkérdezték tőle: "Miért mondják az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?" 12Ő pedig így válaszolt: "Illés valóban előbb jön el és helyreállít mindent. Akkor viszont miért van megírva az Emberfiáról, hogy sok szenvedésben és megvetésben lesz része? 13De mondom nektek, hogy Illés már el is jött, és azt tették vele, amit csak akartak, ahogyan meg van írva róla." Mártk 9:11-13 újfordítás
2011. máj. 12. 22:56
Az eredeti kérdésre válaszolva: azért "jó" ez nekik, mert meglátásuk szerint a világvége eljövetelével megváltást nyernek a kiválasztottak (vagyis ők, illetve a tanúk közül is csak egy réteg). Én egyszer beszéltem egy tanú lánnyal, ő azt mondta nekem, hogy ő már nagyon várja, mert az újvilág megváltást hoz a megtértek számára. Illetve, hozzátette azt is, hogy ha vérátömlesztésre lenne szükség a gyereke számára (van neki, még kicsi), hagyná, hogy meghaljon, mert az újvilágban úgyis jobb élet vár , és jobban teszem, ha én nem szülök, mert az itt élőkre csak szenvedés vár, mert a Sátán irányítja a világot. Azért mondjuk az ilyen szülői döntéseknél kíváncsi lennék egy orvosi véleményre: a szülő kérésére hagyná meghalni a gyereket? Egyáltalán,hogy lehet az, hogy ilyet mond a saját gyerekére, miközben millió embernek nem születhet gyereke? Bocsi, de nekem ez érthetetlen.
2011. máj. 12. 23:02
Isten azt mondta,hogy minden test lelke a vérben van.Az áldozati vért a bűnök kiengesztelésére adta.Szerintem az újszövetség is ezt mondja; a vért ne együk meg.A vérátömlesztésről nincs szó.Lehet,hogy valaki máshogy értelmezi,annak szíve joga,de nem hiszem,hogy valakinek a lelki üdve ezen múlna.Szeretetben elhordozni egymást és kész.:)
2011. máj. 12. 23:09
19/20 anonim válasza:
Hogy lehetne már ilyen h csak úgy egy sokak képzeletbeli barátja gondol egyet, hmm.. akkor most csinálok 1 világvégét de 144k embert megmentek... ezt hogy tudjátok elhinni? :DD
2011. aug. 24. 13:21
Igen a 144 ezer de van még az úgynevezett "nagy sokaság" is.
Tehát nem csupán 144000 ember fog megmenekülni hanem több.
2011. nov. 22. 20:51
Kapcsolódó kérdések: