A Pünkösdiek szekta?
" P.S:
A Jehova tanúit azért egyértelműen elkülöníteném a "keresztény" irányzatoktól, lévén hogy Krisztust nem fogadják el messiásnak. Hogy szekta-e vagy nem, azt nem tudom, de az biztos, hogy nem keresztény. "
Kedves P.S!
Jehova tanúi ELFOGADJÁK krisztust , mint messiást. Összekevered a zsidó vallással, hisz a zsidók is JEHOVÁT imádták ezért összeturmixoltad. MI Jehovát tartjuk Istennek, Jézust pedig messiásnak, aki az Ő fia. :)
" Hiszen a korai apostolok példáját egyik sem követi. "
De igen. Jehova tanúi a korai apostolok munkáját végzi: konkrétan NYILVÁNOSAN ÉS HÁZANKÉNT HIRDETI A JÓ HÍRT.
Aki nem végzi ezt a munkát, az valóban nem keresztény, hisz az igaz keresztények ismertetőjegye: HIRDETI A JÓ HÍRT.
Máté: 24:14.
Csak akkor jön el a vég,és már ez teljesedni látszik, hisz Jehova tanúi 236 országban hirdetik az igazságot.
Ja, és természetesen nem utálkozom, szó sincs erről, bár sajnos megtapasztaltam majdnem minden egyház "gyümölcseit" és szokásait, tehát volna miért.
katolikusként nőttem fel , református és zsidó is van a családunkban, aztán közeli hozzátartozóim pünkösdiek, és hit-gyülekezethez tartozott egy kollégám, akit igen jól ismertem.
Egy dolog mindegyikre igaz volt: A BIBLIÁRÓL SEMMIT NEM TANULTAM TŐLÜK.de még csak válaszolni sem tudtak alapvető kérdésekre, melyeket az ember feltesz Istennel kapcsolatban.
" Ugyanis ezt egy magasabb fokon lehet csak megérteni. "
Az már biztos, ezt a magasabb fokot pedig úgy hívják: DÉMONI OKKULTIZMUS.
Köszönöm, ebből sosem kérek. Maradnék alapfokon,ha lehet.
A nyelveken szólás magas fokáról van egy történetem, aztán ha elmondom megdöbbensz kicsit. ..
"De igen. Jehova tanúi a korai apostolok munkáját végzi: konkrétan NYILVÁNOSAN ÉS HÁZANKÉNT HIRDETI A JÓ HÍRT."
Az apostolok nem házanként hirdették a jó hírt, hanem házaknál, és azért mert a zsinagógákban nyilvánosan nem tehették. Jézus maga parancsolta meg nekik: Ne járjatok házról házra. Azon kívül a kiküldetés az apostoloknak szólt, azt, hogy a hívők házról házra járjanak, az meg végképp nem volt szokás. Pál mondta, hogy ne legyetek sokan tanítók, és igaza is volt. A hívő ember az életével ad példát,és kész arra, hogy az örömhírt megossza az emberekkel, de nem házal.
Azon kívül ti nem az evangéliumok örömhírét hirdetitek. Az evangélium, a jó hír Jézusról szól. Tőletek még nem is hallottam JÉzust, ha én nem tereltem oda a szót, csak Jehova nevét (amiben tévedtek, de mindegy) és a a földi paradicsomot, amelynek létét nem tagadom, de sohasem hirdettek az apostolok.
"Aki nem végzi ezt a munkát, az valóban nem keresztény, hisz az igaz keresztények ismertetőjegye: HIRDETI A JÓ HÍRT.2
Meg még jó néhány dolog. Például segít a rászorulókon,méghozzá vallási hovatartozástól függetlenül. Ne haragudj, de nekem egyáltalán nem meggyőző a ti vallásotok. Ráadásul sok csúsztatás és tévtanítás van az Őrtorony című újságotokban.
Révai Ildikó:
Azt gondolom saját egyházad tanításával nem vagy teljesen tisztában. Lássunk néhány tényt Jézussal kapcsolatosan, tisztázásképpen.
1.) Jézus = Mihály arkangyal... hmm...
2.) Jézus, azaz Mihály arkangyal Isten első TEREMTMÉNYE..hmm
3.) Jézus nem a mindenható Isten, JHVH-Jehova.
4.) Krisztus testileg nem támadt fel, Jehova újrateremtette emlékezetből
5.) Jézus a 2. századi keresztények íráshamisító munkája (kyrios) miatt lett "összetéveszthető" JHVH-val.
Russelt idézem: "a történelmi Jézussal nincs dolgunk"
Azt hiszem ennyi elég. Ezeket semmilyen keresztény felekezet nem tanítja. Van egy régi mondás:
"A teológiában nincs semmi új...kivéve a tévtanításokat."
Előszöris: Jézus nem azt mondta, hogy ne járjatok házanként,hanem azt,hogy "ne házaljatok", ami az étkezés és a vendéglátást jelenti. Jézus maga küldte ki a tanítványait, 2-esével HÁZANKÉNT. Persze ti úgy gondoljátok,hogy nem tudunk ülni a fenekünkön és az a heppünk,hogy koncsorgunk és minden vágyunk, hogy naponta 100an ránk vágják az ajtót. Nem, kedves levélíró. Mi ÁLDOZATOT hozunk azzal, hogy elmegyünk az emberekhez még a negatív fogadtatás ellenére is. Erre ti nem volnátok képesek, inkább azzal áltassátok magatokat, hogy elég csak hinni és jónak lenni. De el kell keserítselek: a hit cselekedtek nélkül halott, továbbá jó ember nincs, mert örököltük a bünt, úgyhogy természetünkből adódóan vétkesek vagyunk.
A jó cselekedetek, melyekről írtál, hogy segítsünk a rászorulókon vallási hovatartozás nélkül. Nos szerinted
nem azt tesszük ? megyünk muszlimhoz, katolikushoz, zsidóhoz és SZINTŐL, VALLÁSTÓL függetlenül hirdetjük Jehova igéretét, megkeresve az 1 személyt az 1000-ből. Nem kis eredénnyel.
Százezrek csatlakoznak MINDEN vallásból hozzánk évente.
Hogyan gondoltad hogy segítsünk? mert sokféle módon tesszük még.Azért mert nem magasztaltatjuk magunkat a katasztrófa súlytotta területeken is MAXIMÁLIS segítséget nyújtunk testvéreinknek és másoknak egyaránt. De a legnagyobb szeretet és segítség az, hogy Jehova közelébe segítsük őket. a szeretet kimutatása ott kezdődik,hogy ELMEGYÜNK hozzá. Ti mikor jöttetek hozzám azzal a szándékkal, hogy segítsetek nekem?
Nálam egyetlen vallás képviselője sem volt, hogy akár szellemi akár fizikai segítséget kínáljon.
a vallásom tanításaival teljesen tisztában vagyok. Mihály arkangyal = Jézus. Igen.
Jézus földönléte előtti életét esetleg nem ismered?
Mihály név jelentése = kicsoda olyan,mint Isten?
Jehova tökéletes képmása volt ( ill. jelenleg is az ) Jézus maga.
Jézusról nem beszélünk??
Dehogynem. Jézus a mi urunk és királyunk. Jehovához csakis ő általa van lehetőségünk közeledni Jehovához, és csak általa van megmentésünk és életünk.
Jézusról NEM BESZÉLNI Kell, hanem követni kell, és PRÉDIKÁLNI azt, amit Ő is tett. Az Atyja királyságáról prédikált. Jeruzsálemtől-Kapernaumig..nyilvánosan és házanként.
sokan fognak hivatkozni Jézusra az itéletkor, de itt nem lesz protekció, mint az emberi uralomban. Hanem aki CSELEKSZI AZ ÉN ATYÁM AKARATÁT.
Hiába üvöltözik, hogy az úr,az úr Jézus. - sosem ismertelek titeket, hanem aki cselekszi az ATYám akaratát.
Tévtanításokkal nem én ámítom magam és nem Jehova Tanúi szervezete, hanem azok a vallások, akik tétlenül várakoznak.
Nos,én voltam Izraelben, ahol egy katolikus misszióban láttam hogy a palesztin-izraeli konfliktus áldozatainak árváit nevelik fel együtt, mégpedig mindegyiket a maga vallásában meghagyva. Erre meg tudom emelni a kalapomat. Dél-Afrikában az aidses kisgyerekeknek iskolákat és kórházakat építenek, Indiában a lepraterepeken szolgálnak. Ezek többnyire katolikusok, de vannak reformátusok is szép számmal. A Hit gyülekezete az én városomban régebben mindig szervezett ingyenkonyhát és ruhaosztást a szegényeknek.
sok helyre eljutottam önkéntesként de még sohasem találkoztam egyetlen tanúval sem. És ezt nem kötekedésből mondom, mert bejártam pár országot. Ítélkezni azt viszont tudtok. Azt hiszed, mi tétlenül üdlögélünk? Bocsánat, hogy a szegényekről való gondoskodás sokszor elveszi az időt a házalásról. Aminek amúgy sincsen Bibliai alapja, bárhogy ragaszkodtok hozzá. Az apostolok sohasem jártak házról házra, nem is járhattak, mert elég könnyű célpont lettek volna a korabeli keresztényüldözéseknek.
Házaknál imádták az Istent, mert nem volt templomuk. Persze, hogy hirdettek is, de nem a ti módszeretekkel.
Ja, és még egy. Ha a keresztények nem hirdetik Istent, szerinted mitől van olyan sok keresztény? Klónozzák őket?
Az életeddel adsz példát elsősorban. Az erőszakos térítés csak megutáltatja Istennek a Jehova nevét az emberekkel, nem dicsőiti meg azt.
Révai Ildikó:
Nem veszekszem, csak érdeklődök :)
2-től 5-ig továbbra sem reagáltál a pontjaimra, márpedig ezek olyan tanítások, amelyek közül egyért is megégettek volna bárkit a középkorban. Mindegyik Bibliaellenes tévtanítás/herezis/eretnekség. És még csak Jézusnál tartunk, semmi más területet nem vizsgáltunk.
Kicsit veszélyes azt feltételezni, hogy csak ti értelmezitek jól a Bibliát, a másik néhány milliárd téved.
A társadalmi felelősségvállalásotokat nem vitatom, mivel nem tudom vitatni (előttem hozzászóló megtette), én pusztán csak a bibliai állásfoglalásokkal nem szimpatizálok. Amiket tanítotok, az nem kereszténység, hanem valami ahhoz hasonló szinkretista, teozófiai maszlag. Mert hogy nevezzem azt, ami a Biblia kardinális tanításaival ellentmond. Ezt a Mihály-arkangyal = Jézus dolgot sem tudom hogy honnan szeditek, de ezt még benyelem. De 2-5-ig elég súlyos hitelveitek vannak, l. fentebb.
A többi egyházat pedig ne kritizáld társadalmi
felelősségvállalás terén, ha nem tudod mit beszélsz.
Hozzám Jehovás még nem jött hogy segítsen, soha.
De látok sokakat pünkösdi/baptista/katolikus/reformátusokat misszióban.
Aid24, Szenczy Sándor, Béres János, etc, hosszú a lista.
Szerintem ha csináljátok is, akkor sem vagytok egyedül, ez biztos :)
De komolyan érdekel, és tényleg! Szóval nem csak kötözködök, hogy 2-5ig honnan veszitek ezeket a tanításokat. De érdekel az 1. pont is. Mert nekem (hangsúlyozom: nekem!) ezek ellentmondónak tűnnek a Bibliával, és számomra ez az, ami legkevésbé szimpatikus a Jehova-tanúiban :)
Kedves világotjáró író !
Minden kérdésedre minimum 3 mondatban tudnék válaszolni..
rövidre fogom:
amit te látsz a magamutogató egyházaidtól az nem más, mint emberek és kormányzatok kihasználása, anyagi javakhoz való jutás és önmaguk dícsőségére szóló cselekedetek.
azt hogy Jehova tanúi mennyit és hol segítenek, jól tudják egyrészt azok az államok ahol ezt megteszik, másrészt azok a milliók, akiken segítenek.
A házalásnak nevezett házankénti prédikálómunka szerinted azért nem bibliai alapokon nyugszik, mert neked nincs hozzá kedved, és te képtelen lennél ilyen áldozatot hozni.
Sokkal egyszerübb megjátszani a cukros bácsit és fényképeztetni magad szegényekkel, hogy te ott voltál és segítettél. Ez nem ÉRTÜK, hanem ÉRTED történik. Mindezt azért teszed, hogy ELMONDHASD: ÉN AZTÁN TUTI JÓ EMBER VAGYOK. ( persze nem saját pénzedet osztogatod. )
"Erőszakos térítés "? Ki akar téged mindenáron megtéríteni? nekünk csupán az a dolgunk, hogy ELVIGYÜK A JÓHÍRT (evangélium) az emberekhez és ÁTADJUK nekik Jehova igéretét.
Erőszakos térítő a katolikus egyház megalapítója volt I.István atyátok, aki a testvérét négyeltette fel először, amiért nem tért át a vallására.
Erőszak? megláttál bizonyára 2 öltönyös testvért az utcádban és már azt zaklatásnak vetted.
Az erőszak szó nem hozzánk, hanem a történelmi egyházakhoz kapcsolható bizonyított VÉRES ÉS DÉMONI történelmük alapján. ( Természetesen a homokosságukat és a pedofiliát már meg sem említem... )
Te vagy az , aki üldöznéd az apostolokat is, ha meglátnád őket prédikálni. Te az vagy, aki ott üvöltöttél volna Annás és Kajafás mellett, hogy "feszítsd meg!"
Közben - mint a farizeusok, akik Jézust kivégezték - nyilvánosan imádkozol, hogy AZ EMBEREK LÁSSÁK A TE HITEDNEK MONDOTT valamit..
Jehova tanúi olyan üzenetet visznek az embereknek, mely nem csak átmeneti segélycsomag, hanem ÖRÖK ÉLET, bőségben és boldogságban. Ennek az életnek a lehetőségét adják át mindenkinek , aki éhezi és szomjazza az igazságot. És hála Jehovának sokan vannak,és milliók hálásak azért,mert megismerték a VALÓDI ÉLET FORRÁSÁT. mi ezeket a tiszta szívü személyeket keressük.
Miért van annyi keresztény? Ezt kérdezted? nem azért,mert HIRDETIK Isten királyságát, és mert szabadon megtérnek, hanem azért mert 2 hetesen belekeresztelik jó pénzért, és hagyományból.
Tudod ez úgy müködik, ha politikai érdekek azt kívánják, akkor a pápa akár elmegy és egyszerre egy egész országot katolikusnak hint meg vizzel és mindenki az lett hirtelen.
Ezért van annyi keresztény.. Keresztény? jut eszembe. Az nincs sok, legfeljebb EGYHÁZ és VALLÁSOSNAK MONDOTT embertömegek. Ezek azok az embertömegek, akiket látsz az esti híradóban. Akik lehet, hogy egyszer építettek egy iskolát Nicaragua-ban, de előtte is és azóta is mészárolják egymást. Akár vallási, akár anyagi, akár politikai érdekekből. Ezek a kereszténynek nevezett személyek, tudod, akik nem "erőszakos térítők",hanem az általad jónak mondott emberek: azok,akikkel tele van a Venyige utcai börtön. azok, akik nyakukban a kereszttel osszák a drogot az utcákon, és az iskoláknál. azok, akik várakoznak az abortuszra a klinikákon, akik dőlöngéznek a kocsmában, akik szájában ott lóg a priuki cigaretta, de természetesen ott van a rózsafüzér is a mercédesz visszapillantó tükrén. Ők azok a temérdek mennyiségű JÓ emberek, akiket te kereszténynek nevezel.
Jehova tanúi házankénti munkája már hamarosan végetér.. ne aggódj, Jehova le fogja állítani ezt a munkát, mint ahogy Noé bárkájának az ajtaját is becsukta az angyal és nem volt többé lehetőség bemenni.
De amíg Jehova le nem állítja, te semmit nem tehetsz ellene.
Izraelben is jártál? Remek. És nem találkoztál a JHVH tetragammával? Tudod ki az ?az EGYEDÜLI IGAZ ISTEN. Jehova. Izraelben legalább közelebb kerülhettél hozzá földrajzi értelemben, mert szellemileg nem sok esélyed van. :(
"amit te látsz a magamutogató egyházaidtól az nem más, mint emberek és kormányzatok kihasználása, anyagi javakhoz való jutás és önmaguk dícsőségére szóló cselekedetek."
Örülök, hogy te tudod, hogy én mit láttam, és helyettem is értékeled. Kár, hogy fogalmad sincs arról, amiről itt beszélsz.
"A házalásnak nevezett házankénti prédikálómunka szerinted azért nem bibliai alapokon nyugszik, mert neked nincs hozzá kedved, és te képtelen lennél ilyen áldozatot hozni."
Annak is örülök, hogy te így ismeretlenül is tisztában vagy azzal, hogy én mikor milyen áldozatot akarok vagy tudok meghozni. Persze lehet, hogy azért nem házalok, mert ahogy Pál apostol is megmondta: ne legyetek sokan tanítókul. Én miért lennék az? Mindenkinek másra van elhívása. Jézus nem mondta, hogy mindenki menejen házalni, a tanítványait küldte el, hogy hirdessék az örömhírt, gyógyítsanak és űzzenek démonokat. Hát én ezeket a dolgokat nem tudom megtenni. Ti igen?
"Sokkal egyszerübb megjátszani a cukros bácsit és fényképeztetni magad szegényekkel, hogy te ott voltál és segítettél. Ez nem ÉRTÜK, hanem ÉRTED történik. Mindezt azért teszed, hogy ELMONDHASD: ÉN AZTÁN TUTI JÓ EMBER VAGYOK. ( persze nem saját pénzedet osztogatod. )"
Te kevered Brad Pittet azokkal az egyszerű emberekkel, akik építeni, tanítani, dolgozni mennek ki. Az hogy mikor kinek adok a pénzemből az én magánügyem, amiről te nem tudsz és hogy tudd: nem vagyok jó ember, sohasem tartottam magam annak.
"Erőszak? megláttál bizonyára 2 öltönyös testvért az utcádban és már azt zaklatásnak vetted."
Rendszeresen beszélgetek a tanúkkal. Nem is azok erőszakosak akik házhoz jönnek, hanem itt a fórumon fröcsög némelyikőtök a gyűlölettől, mást sem tud, mint egy kalap alá venni mindenkit és a keresztes háborúkat fölemlegetni még a nem katolikusoknak is. Intelligens ember nem így győzi meg a másikat, és így ártotok Isten nevének.
"Az erőszak szó nem hozzánk, hanem a történelmi egyházakhoz kapcsolható bizonyított VÉRES ÉS DÉMONI történelmük alapján. ( Természetesen a homokosságukat és a pedofiliát már meg sem említem... )"
Nem tisztem a katolikusok védése. A történelmi egyház egy hatalmi intézmény volt és éppoly kevéssé tartotta a keresztény elveket mint ma a katolikusok. De azért minden katolikus papot pedofíliával és homokossággal vádolni megint csak nem vall sok intelligenciára. Ugyanis bármilyen hihetetlen számodra, VANNAK hívő, elkötelezett papok. Olyanok, akiknek a Biblia és teológia ismerete magasan a tiéd felett van.
"Te vagy az , aki üldöznéd az apostolokat is, ha meglátnád őket prédikálni. Te az vagy, aki ott üvöltöttél volna Annás és Kajafás mellett, hogy "feszítsd meg!""
Remek emberismerettel rendelkezel, gratulálok. Na, erről beszéltem erőszak címén. Honnan ismersz te engem? Mondtam én RÓLAD személy szerint bármit, neveztelek szektásnak? Oké, az intelligenciádat megkérdőjeleztem a válaszaid alapján, ha tévednék bocsánatot kérek, de az ilyen gyűlöködő mondatokkal nem tudok mit kezdeni.
"Közben - mint a farizeusok, akik Jézust kivégezték - nyilvánosan imádkozol, hogy AZ EMBEREK LÁSSÁK A TE HITEDNEK MONDOTT valamit.."
Nyilvánosan imádkozom? Hol is? Hol látnak engem az emberek? Én leírom egy tapasztalatomat, te meg letámadsz és egyenes úton küldenél a pokolba, még jó hogy nem hiszel benne....
"Jehova tanúi olyan üzenetet visznek az embereknek, mely nem csak átmeneti segélycsomag, hanem ÖRÖK ÉLET, bőségben és boldogságban. Ennek az életnek a lehetőségét adják át mindenkinek , aki éhezi és szomjazza az igazságot. És hála Jehovának sokan vannak,és milliók hálásak azért,mert megismerték a VALÓDI ÉLET FORRÁSÁT. mi ezeket a tiszta szívü személyeket keressük."
Ez szép. Miután fogalmad sincs az önkéntes munka lényegéről, inkább nem ismétlem magam.
"Miért van annyi keresztény? Ezt kérdezted? nem azért,mert HIRDETIK Isten királyságát, és mert szabadon megtérnek, hanem azért mert 2 hetesen belekeresztelik jó pénzért, és hagyományból."
Én szabadon tértem meg. És még rajtam kívül nagyon sokan, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot. Az hogy ez nem a ti gyülekezetekben történt, engem automatikusan rossz emberré tesz?
"Tudod ez úgy müködik, ha politikai érdekek azt kívánják, akkor a pápa akár elmegy és egyszerre egy egész országot katolikusnak hint meg vizzel és mindenki az lett hirtelen."
Tudod, ez nem így működik.
"Ezért van annyi keresztény.. Keresztény? jut eszembe. Az nincs sok, legfeljebb EGYHÁZ és VALLÁSOSNAK MONDOTT embertömegek. Ezek azok az embertömegek, akiket látsz az esti híradóban. Akik lehet, hogy egyszer építettek egy iskolát Nicaragua-ban, de előtte is és azóta is mészárolják egymást."
Hol is? Egyébként én sem őket nevezem kereszténynek, de mindegy.
"Ezek a kereszténynek nevezett személyek, tudod, akik nem "erőszakos térítők",hanem az általad jónak mondott emberek: azok,akikkel tele van a Venyige utcai börtön.
azok, akik nyakukban a kereszttel osszák a drogot az utcákon, és az iskoláknál. azok, akik várakoznak az abortuszra a klinikákon, akik dőlöngéznek a kocsmában, akik szájában ott lóg a priuki cigaretta, de természetesen ott van a rózsafüzér is a mercédesz visszapillantó tükrén. Ők azok a temérdek mennyiségű JÓ emberek, akiket te kereszténynek nevezel."
Itt megint megkérdőjelezném az intelligenciádat, Isten bocsássa meg nekem. Te mit beszélsz? Hol mondtam én azt, hogy aki meg van keresztelve az automatikusan keresztény? Meg akinek rózsafűzér lóg az autójában?
"Jehova tanúi házankénti munkája már hamarosan végetér.. ne aggódj, Jehova le fogja állítani ezt a munkát, mint ahogy Noé bárkájának az ajtaját is becsukta az angyal és nem volt többé lehetőség bemenni.
De amíg Jehova le nem állítja, te semmit nem tehetsz ellene."
Én Isten munkája ellen semmit sem teszek. Te hátráltatod azzal, hogy ad hominem letámadsz valakit, mert nem ért egyet veled, vagy kritikával illet egy szerveztet. Ami nálad bizonyára egyenértékű Istennel, különben nem sértődtél volna úgy meg.
"Izraelben is jártál? Remek. És nem találkoztál a JHVH tetragammával? Tudod ki az ?az EGYEDÜLI IGAZ ISTEN. Jehova. Izraelben legalább közelebb kerülhettél hozzá földrajzi értelemben, mert szellemileg nem sok esélyed van. :("
Ne ítéljetek, hogy en ítéltessetek. Ismerős ez a mondat? Jézus mondta. A tetragammát nem ti ismertettétek meg az emberekkel, benne van a Bibliában, mint Isten egyik neve. A szent név, amit "hiába szádra ne vegyél". Ne inzultáld Istent azzal hogy ha Atyának hívjuk, MINT AHOGY JÉZUS TETTE, mert mi Őt követjük, akkor Ő nem hallgat meg, mert nem mondtuk ki a varázsszót....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!