Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Pünkösdiek szekta?

A Pünkösdiek szekta?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 14:23
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
kedves révai ildikó.. közlöm hogy a Jehova tanúi is szekta, nem is akármilyen;)
2011. ápr. 10. 21:20
 12/33 anonim ***** válasza:
19%

És megmondanád, hogy Jehova tanúi mikor szakadtak el az eredetinek nevezhető vallástól?

Bár fölösleges jönni Russel-el, aki egy buzgó bibliakutató volt, és ráborítani a szektásodó jelzőt.

A gyümölcsiről ismerik fel őket... tehát aki földre fekve örjöng, nem Istent képviseli. Ebben egyetérthetünk.

2011. ápr. 11. 08:27
 13/33 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, mindet egyenként.

a kérdésem azért tettem fel, mert nagyon ellentmondásos információim vannak. Egyrészt rengeteg negatív kritikát hallok más egyházaktól/felekezetetektől, másrészt viszont

én magam többször voltam különböző "pünkösdista/pünkösdi" gyülekezetekben, és a leírt vádakból tulajdonképpen semmit nem tapasztaltam. Számomra meglehetősen tisztának tűntek az alkalmak, mindennemű szektáskodás és vallásoskodás nélkül. Mind a nyílt, mind pedig a belsős, "zárt" alkalmak. Így kicsit eldöntetlen ez a kérdés.

P.S:

A Jehova tanúit azért egyértelműen elkülöníteném a "keresztény" irányzatoktól, lévén hogy Krisztust nem fogadják el messiásnak. Hogy szekta-e vagy nem, azt nem tudom, de az biztos, hogy nem keresztény.

2011. ápr. 11. 09:50
 14/33 anonim ***** válasza:
75%

Én pünkösdista vagyok és biztosíthatlak hogy nem vagyunk szekta :D

15/L

2011. ápr. 12. 14:30
 15/33 anonim ***** válasza:
51%

Ha a szekta kifejezés az eredetitől való eltérést jelenti, úgy minden ma létező kersztény egyház -beleértve a tanúkat is, a pünkösdieket is és a katolikust is- szekta.

Hiszen a korai apostolok példáját egyik sem követi. Ezért kellene abbahagyni vérge az utálkozást és az egymásra mutogatást, elfogadni, hogy testvértek vagyunk Krisztusban és úgy élni, hogy ne valljunk majd szégyent Őelőtte.

Kedves kérdező, ha tetszik a pünkösdi gyülekezet, menj csak el, van olyan jó mint a többi. A Biblia fényében tudod tesztelni a tanításaikat.

2011. ápr. 12. 14:44
 16/33 anonim ***** válasza:
24%

"én magam többször voltam különböző "pünkösdista/pünkösdi" gyülekezetekben, és a leírt vádakból tulajdonképpen semmit nem tapasztaltam."

Ugyanis ezt egy magasabb fokon lehet csak megérteni.

2011. ápr. 12. 16:36
 17/33 anonim ***** válasza:
67%
No és milyen magasnak kell lenni ennek a foknak? Én évekig voltam hit gyülis, és én sem tapasztaltam semmi rosszat. Lehet az a baj hogy nem olvasok szennyes vádiratokat?
2011. ápr. 12. 20:31
 18/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm-köszönöm :)

smileylany ezer köszi! Melyik városban vagy?

"magasabb fokon"? Ez mit jelent?

2011. ápr. 13. 14:35
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Budapest :) Te?
2011. ápr. 14. 18:24
 20/33 A kérdező kommentje:
Most éppen én is Budapesten :) Amúgy Székesfehérvár.
2011. ápr. 15. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!