A Pünkösdiek szekta?
És megmondanád, hogy Jehova tanúi mikor szakadtak el az eredetinek nevezhető vallástól?
Bár fölösleges jönni Russel-el, aki egy buzgó bibliakutató volt, és ráborítani a szektásodó jelzőt.
A gyümölcsiről ismerik fel őket... tehát aki földre fekve örjöng, nem Istent képviseli. Ebben egyetérthetünk.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, mindet egyenként.
a kérdésem azért tettem fel, mert nagyon ellentmondásos információim vannak. Egyrészt rengeteg negatív kritikát hallok más egyházaktól/felekezetetektől, másrészt viszont
én magam többször voltam különböző "pünkösdista/pünkösdi" gyülekezetekben, és a leírt vádakból tulajdonképpen semmit nem tapasztaltam. Számomra meglehetősen tisztának tűntek az alkalmak, mindennemű szektáskodás és vallásoskodás nélkül. Mind a nyílt, mind pedig a belsős, "zárt" alkalmak. Így kicsit eldöntetlen ez a kérdés.
P.S:
A Jehova tanúit azért egyértelműen elkülöníteném a "keresztény" irányzatoktól, lévén hogy Krisztust nem fogadják el messiásnak. Hogy szekta-e vagy nem, azt nem tudom, de az biztos, hogy nem keresztény.
Én pünkösdista vagyok és biztosíthatlak hogy nem vagyunk szekta :D
15/L
Ha a szekta kifejezés az eredetitől való eltérést jelenti, úgy minden ma létező kersztény egyház -beleértve a tanúkat is, a pünkösdieket is és a katolikust is- szekta.
Hiszen a korai apostolok példáját egyik sem követi. Ezért kellene abbahagyni vérge az utálkozást és az egymásra mutogatást, elfogadni, hogy testvértek vagyunk Krisztusban és úgy élni, hogy ne valljunk majd szégyent Őelőtte.
Kedves kérdező, ha tetszik a pünkösdi gyülekezet, menj csak el, van olyan jó mint a többi. A Biblia fényében tudod tesztelni a tanításaikat.
"én magam többször voltam különböző "pünkösdista/pünkösdi" gyülekezetekben, és a leírt vádakból tulajdonképpen semmit nem tapasztaltam."
Ugyanis ezt egy magasabb fokon lehet csak megérteni.
Köszönöm-köszönöm :)
smileylany ezer köszi! Melyik városban vagy?
"magasabb fokon"? Ez mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!