Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetérthetünk abban, hogy...

Egyetérthetünk abban, hogy amelyik vallásért pénzt kérnek az átverés, humbug?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a szcientológiára, a wicca bizonyos irányzataira, Jehova tanúi, Hit Gyülekezete és egyéb szektákra.

Ui: senkit nem akarok ezzel megbántani,természetesen mindenki abban hisz,amiben akar. Végső soron ha ő ettől jobban érzi magát és hajlandó pénzt is kiadni érte,akkor egy kicsit olyan, mint ha a pszichiáterének fizetné :)

2011. márc. 6. 07:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Egyébként azért, mert egy bizonyos szekta pénzt kér, még nem humbug a vallás. Ez olyan, mintha azt mondanám, ha a tejért pénzt kér a gazda, akkor a tehén is pénzéhes.

A vallás egy megfoghatatlan "dolog", ami nem tiltakozhat az ellen, hogy felhasználják valami aljasságra.

2011. márc. 7. 17:57
 22/29 anonim válasza:
17%
ne is beszéljünk a Hit gyülekezetéről.Még hogy nem kér pénzt.....bár lehet h nem kér csak manipulál a sok hülye meg ,fizet.Olvassátok csak el mit irt Bartus László a könyvében ami szóról szóra igaz lehet ,sajnos a saját bőrömön kellett megtapasztalnom a Hit gyülekezet hülyeségeit ,addig manipulálták a férjemet h képes volt elhagyni engem és a kislányunkat a hülye hit miatt.a Hit gyülekezete egy szekta semmi más!
2011. márc. 8. 13:59
 23/29 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:59

Ezt sajnálattal hallom! :-(

2011. márc. 8. 14:10
 24/29 anonim válasza:
90%
Én református vagyok, Istentisztelet után a templom bejáratánál van 2 persej abba tehetsz pénzt amennyit akarsz nem muszály egy horribilis összeget oda tenni és van nálunk egyházadó ami pár ezer forint egy évre. Ezeket a pénzeket a templom fejlesztésére használják vagy beteg és szegény gyerekeknek adományozzák. De ez mind nem kötelező. Az ad aki akar...
2011. márc. 12. 09:24
 25/29 anonim ***** válasza:
Abban az esetben nincs baj a hívői adakozással, hogyha "üvegzseb" elvek alapján a gazdálkodásuk teljesen transzparens, mindenki számára átláthatóan működik. És az adományokat "minimalista" módon a legszükségesebb dolgokra fordítják. Viszont az olyan esetek, amikor már zsebeket tömnek tele és fényűző luxusban fürdetnek egyes vezetőket az teljességgel elfogadhatatlan és hiteltelen.
2011. márc. 15. 07:24
 26/29 anonim ***** válasza:

Akkor a katolikus vallás is humbug?

Mert nálunk a faluban szednek egyházadót. Városban és máshol sincs ilyen, csak nálunk. Néztem a neten, ilyen nem is létezik, csak az, hogy egyházi adomány. Az adomány meg ugye nem kötelező dolog. DE-->

De ha én nem fizetem be, akkor nem temetnek el a falumban, vagy ha igen, egy idegen papot kell hívatni. Ez akkora egy marhaság, de mégis így van nálunk. Már elegem van ebből, aki nem jár templomba attól is kérik a pénzt. Meg nekem az a vallás sem szimpatikus, szinte csak a szenvedésről szól.

/Elnézést, ha valakit ezzel megsértettem a vallásában/

Nektek mi a véleményetek erről?

2011. márc. 17. 17:19
 27/29 anonim ***** válasza:

ismét én

nem az a gond, hogy pénzre van szükségük, mert adnék én szívesen, de ha úgy tesznek, hogy kötelező, akkor már kicsit más szaga van az egésznek

2011. márc. 17. 17:38
 28/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem az nem probléma, ha pénzt kér az egyház a tagjaitól. Ki más tartsa fenn, ha nem a tagjai?

Lásd a Bibliát is, Mal 3:10

"Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen."

A probléma akkor kezdődik, ha ezt a vezetők a saját hasznukra használják.

2011. márc. 23. 23:26
 29/29 anonim ***** válasza:
minden vallás eleve humbug,mivel isten létezését állítja
2011. ápr. 18. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!