Egyetérthetünk abban, hogy amelyik vallásért pénzt kérnek az átverés, humbug?
Gondolok itt a szcientológiára, a wicca bizonyos irányzataira, Jehova tanúi, Hit Gyülekezete és egyéb szektákra.
Ui: senkit nem akarok ezzel megbántani,természetesen mindenki abban hisz,amiben akar. Végső soron ha ő ettől jobban érzi magát és hajlandó pénzt is kiadni érte,akkor egy kicsit olyan, mint ha a pszichiáterének fizetné :)
Egyébként azért, mert egy bizonyos szekta pénzt kér, még nem humbug a vallás. Ez olyan, mintha azt mondanám, ha a tejért pénzt kér a gazda, akkor a tehén is pénzéhes.
A vallás egy megfoghatatlan "dolog", ami nem tiltakozhat az ellen, hogy felhasználják valami aljasságra.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:59
Ezt sajnálattal hallom! :-(
Akkor a katolikus vallás is humbug?
Mert nálunk a faluban szednek egyházadót. Városban és máshol sincs ilyen, csak nálunk. Néztem a neten, ilyen nem is létezik, csak az, hogy egyházi adomány. Az adomány meg ugye nem kötelező dolog. DE-->
De ha én nem fizetem be, akkor nem temetnek el a falumban, vagy ha igen, egy idegen papot kell hívatni. Ez akkora egy marhaság, de mégis így van nálunk. Már elegem van ebből, aki nem jár templomba attól is kérik a pénzt. Meg nekem az a vallás sem szimpatikus, szinte csak a szenvedésről szól.
/Elnézést, ha valakit ezzel megsértettem a vallásában/
Nektek mi a véleményetek erről?
ismét én
nem az a gond, hogy pénzre van szükségük, mert adnék én szívesen, de ha úgy tesznek, hogy kötelező, akkor már kicsit más szaga van az egésznek
Szia!
Szerintem az nem probléma, ha pénzt kér az egyház a tagjaitól. Ki más tartsa fenn, ha nem a tagjai?
Lásd a Bibliát is, Mal 3:10
"Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen."
A probléma akkor kezdődik, ha ezt a vezetők a saját hasznukra használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!