Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetérthetünk abban, hogy...

Egyetérthetünk abban, hogy amelyik vallásért pénzt kérnek az átverés, humbug?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a szcientológiára, a wicca bizonyos irányzataira, Jehova tanúi, Hit Gyülekezete és egyéb szektákra.

Ui: senkit nem akarok ezzel megbántani,természetesen mindenki abban hisz,amiben akar. Végső soron ha ő ettől jobban érzi magát és hajlandó pénzt is kiadni érte,akkor egy kicsit olyan, mint ha a pszichiáterének fizetné :)

2011. márc. 6. 07:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
- Attól, hogy pénzt kérnek valamiért, még nem biztos, hogy maga a tanítás butaság, legfeljebb csak pénzéhes emberek kezébe került a vezetése. Olyan ez, mint ha egy hajóra gondolnál. A kalózhajó is ugyanolyan jó hajó, mint a többi - csak kalózok uralják. A kalózokat, ha kisöpörnéd, maga a hajóval semmi gond nem lenne. Kicsit fura példa, de remélem érthető.
2011. márc. 6. 11:12
 12/29 anonim ***** válasza:

Röviden nekem annyi jutott eszembe, h azért van különbség, mert:

A szcientológusok nem tudom mire gyűjtenek, maguknak?

A krisnások pedig ingyen kajáldát üzemeltetnek a hajléktalanoknak/szegényeknek.

Meg amiket eddig is írtak, hogy valamiből a házat/templomot/villanyt is fizetniük kell.

2011. márc. 6. 11:16
 13/29 anonim ***** válasza:

Csak egy mellékes hozzászólást engedjetek meg!

Mekkora összeggel "támogatta" a Magyar Állam CSAK a Római Katolikus Egyházat 2010-ben összesen? Beleértve minden templomfelújítást, költségvetési elkülönítést, stb. Szerintetek hány számjegyből áll ez a szám? Nézzetek utánna, majd aztán lehet vizsgálgatni egyéb gyülekezeteket, felekezeteket, etc Hol tudtátok megnézni ezekre a kérdésekre a válaszaimat?

2011. márc. 6. 12:21
 14/29 anonim ***** válasza:

Csak segítségképpen:

[link]

2011. márc. 6. 12:40
 15/29 anonim ***** válasza:

Egy valamit azért szögezzünk le: az egyház bűnei nem a vallás bűnei.

Azért, mert senkiházi püspökök és papok kiforgatják a tanításokat, még nem jelenti azt, hogy a kereszténységet el kell vetni.

Mindent lehet jól és rosszul is csinálni. Minden megnyilvánulhat pozitív és negatív szinten is. Ez is.

Nem szabad a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni a kádból.

2011. márc. 6. 13:28
 16/29 anonim ***** válasza:
Ebben teljesen igazat adok, de itt anyagi támogatással kapcsolatban szóltam hozzá!
2011. márc. 6. 13:30
 17/29 anonim ***** válasza:
értem, én a kérdés egészére válaszoltam, az anyagi dolgokban nem tudok vitatkozni, sajnos nagyon sokan visszaélnek a dolgokkal, és ennek legkevésbé a vallás terén kéne így lennie
2011. márc. 6. 13:37
 18/29 A kérdező kommentje:

Nagyon elmentünk a kereszténység irányába...

Én a szektákra gondoltam, kb 1-2 válaszoló volt képes felfogni!

Nagyon vallásellenes vagyok? ez miből jött le neked?

Leszögeztem a magyarázatban, hogy mindenki abban hisz,amiben akar! Nekem nem kötelességem átvenni a vallásokat, de ez nem azt jelenti, hogy utálnám őket! -.-

2011. márc. 6. 17:11
 19/29 anonim ***** válasza:
Én még egy wicca irányzatról sem hallottam, ami pénzt követel... melyik az? Ugyanis a wicca egyik legfőbb szabálya az emberi szabadság tiszteletben tartása, tehát a kötelező pénzkérés máris a saját törvények áthágása lenne - akkor viszont már nem beszélhetünk wiccáról :D
2011. márc. 6. 18:12
 20/29 anonim ***** válasza:
Igazából nem ebből a kérdésből, hanem máshonnan, most hadd ne keresgéljek, de elég sok kérdésedből/válaszodból ez jön le. Ami egyébként szíved joga, csak azért megkérdeztem, hogy nem jobb-e, ha egy általad nem kedvelt ideológiát nem támogatnak az adódból.
2011. márc. 6. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!