Istenhívők, ti milyen válaszokat adnátok a kérdéseimre?
1: Nektek nem furcsa, hogy a Biblia tele van ellentmondással? Pl, mindenhol leírják benne, hogy Isten mindent megbocsájt, végtelenül kegyelmes, stb; és emellett azt is írják hogy "megbünteti az atyák vétkét a fiaikban harmad és negyedíziglen...", akkor most hogy is van ez?!
2: Már maga a Teremtéstörténet nem sántít egy kicsit? Hogy először Lucifer is és Isten is angyalok voltak (vagy nem tudom, valami ilyesmi dereng), majd Lucifer kígyó lett, méghozzá BESZÉLŐ KÍGYÓ... ma akkor miért nincs ilyen történés?
3: Mikor Jézust keresztre feszítették, Isten miért nem mentette meg? Legalább megmutatta volna mindenkinek, hogy igenis létezik...
4: Nem gondolod, hogy az ember saját maga alakítja a sorsát, és nem az Isten? Hogy minden amit teszünk/tettünk, kihat a jövőnkre, ezáltal magunk okozunk minden jót és rosszat ami történik velünk? A gondolatainkat is MI irányítjuk pl...
5: Miért van ennyi nyomorék/beteg/éhező, stb ember? Az Isten ezáltal akar minket, egészségeseket próbára tenni? De hát nem gondol AZOKRA az embrekre, hogy ŐK mit élhetnek át a nyomorúságuk miatt?
6: Ha egy az Isten, miért alakult ki annyi vallás?
7: Nem gondolod, hogy az egész vallás dolog egy biznisz, a sok Biblia-eladástól, a papok munkájáig..?
Köszi a válaszokat előre is!
1.Isten kegyelmes...a jók ha vétkeznek nekik megbocsájt,de vannak halálos bűnök is,amit nem lehet megbocsájtani és jön az örök kárhozat
2.Egyáltalán nemsántít...Lucifer bármilyen formában megjelenhet,hogy kísértsen a rosszra,mert Lucifer mindig a gyengédet támadja.Szép is lenne ha a kígyó beszélne.Nemgondolod?
3.Mikor Jézust keresztre feszítették igen is megmutatta a hatalmát,mivel mikor felfeszítették a keresztfára sötétség borult az egész Golgota hegyre.És ha jól tudom,az egyik templomban a függöny ketté szakadt(nemjól fogalmaztam meg tudom).
4.Igen,mi saját magunk alakítjuk az életünket,de vagy a rossz vagy a jó hatására.Az a baj,hogy általában a rossz "erősebb" és az emberek arra cselekednek,mert az ördög mindig ismeri a gyengénket.
5.Ezért nemszabad Istent szidni,ezért van a jó és a rossz.Isten mindig jó,de mindig ott az a rossz is,ami néha felülkerekedik.
6.Ugyanúgy,mint amennyi ország,nyelv és kultúra is kialakult.
7.Erről láttam egy dokumentumfilmet,ott úgygondolták igen,de szerintem nem.Én igenis hiszek abban,hogy áll felettünk egy személy,aki tudja mi a jó nekünk.
Remélem érthető voltam
Kedveseim!
Mindenki azt kérdezi magában: "Ha valóban van Isten, akkor miért születik ennyi beteg gyerek, miért robbannak az atomerőművek..."
Ezt mind az EMBEREK csinálják!!!
Pl.: vörösiszapkatasztrófa
Hogy miért? Persze, a legegyszerűbb válasz erre egyfajta káromkodás.
Még véletlen sem az: hogy jaj Istenem megint mit tettünk.
Ha nem hagyták volna a literszám többletet az emberek, akkor nincs vörösiszapkatasztrófa. Tudom, ugyanis több kutatómunkát át kellett erről tanulmányoznom.
Szóval, igenis van Isten, a rossz emberi dolog. A Sátán sem szór "mennydörgést", higgyétek el!
Ha nem lenne Isten, akkor már rég nem lenne mosoly sem, mert az sok ember ISZONYÚAN buta!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!