Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem lehet sehol sem...

D.Laci kérdése:

Miért nem lehet sehol sem olvasni arról, hogy Jézus hol volt 33 éves koráig?

Figyelt kérdés
Találtam már könyvet melynek címe Jézus élete, vagy ilyesmi volt. Jó vastag is volt, de nem mondanám életrajzi regénynek mert nem volt benne semmi adat az életéről, gyerekkorától 33 éves koráig. A többi meg ismert.
2011. márc. 3. 00:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Alapvetően elég egyszerű kérdést tettem fel szerintem, kaptam válaszokat bár a legtöbb sajnos mintha egy másik feltett kérdésre íródott volna elég bőven kifejtve. Köszönet azoknak akik megválaszolták. :) Valószínüleg nem ezen a fórumon tudom megválaszoltatni ezt a kérdést, mivel valóban nem tudja senki a hívők közül csak valahogy elképzelésük van Jézus átlagos életéről ami nekem teljesen nem reális, hogy valaki hipp-hopp 30 év hallgatás után ekkora változást az az emberek életébe. Szerintem ő valahol tanulhatott egy-két dolgot.
2011. márc. 4. 11:23
 12/16 anonim ***** válasza:
31%
Hát persze, nem is akárhol, a mennyei Atyánál, a legjobb tanítónál.
2011. márc. 5. 02:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Volt egy műsor a mi pont ezzel foglalkozott. ott azt mondták, hogy Jézus a húszas éveiben egy zsidó templomban verekedést provokált, mert nem tetszett neki, hogy sokan a templomban vagy az udvarán a mise közben árultak vagy épp beszélgettek.
2011. márc. 5. 20:16
 14/16 anonim ***** válasza:
55%
Mi úgy tanultuk, hogy nagyon kevés, vagy egyáltalán semmi nem maradt fent a gyerekkoráról. Egyébként szerintem tök reális, bár hiába érdekelne tényleg engem is "vallástalanságom" ellenére, szerintem aki megváltja a világot, nem biztos hogy érdekes élete volt gyermekkorában. Gagyi példa, de pl a való világban is ott vannak sokan, akiknek nagoyn nehéz gyerekkoruk volt, éheztek, állami gondozottak voltak, stb, biztos tudnának mesélni. De nem biztos hogy akinek nincs valami extrém hobbija, vagy nem kerül ki 15 évesen az Olimpiára, esetleg nincs is nagoyn hobbija, nem sok érdekeset tudna mesélni az életéről. Persze, érdekes történeteket nyilván, de nem tudnál egy könyvet írni arról, ahogyan felnőttél, mert teljesen átlagos volt. És lehet, hogy születésénél meglátogatták, azért elvégre mégis csak egy csoda volt akkor, de szerintem a mai világban sem és akkor sem volt egészséges egy 5-10 éves gyereket kitenni annak, hogy mindenki tudjon róla, stb.. A másik, hogy ugye üldözték őket, és elmenekültek. A harmadik, hogy attól hogy elvileg Isten megváltónak küldte, nem feltétlen 5 évesen váltotta meg a világot, csak később, ergó megint csak átlagos élete volt mindaddig. Szerintem ez elég reális magyarázat, persze az is lehet, hogy az egész csak humbuk..
2011. márc. 26. 18:33
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Christopher Moore - Biff evangéliuma
2011. márc. 31. 12:42
 16/16 anonim válasza:

Szerintem elég egyszerű a válasz, bár nem fog több információval szolgálni erről az időszakról.

Jézus 30 éves koráig olyan emberként élt mint bárki más.

Nos, egy átlag ember nek ki jegyzi fel az élete történéseit? Hogy mit mikor tesz? Esetleg ha az illető ír magáról akkor fennmaradhat valami, de jézus nem írt egy könyvet sem a Bibliába.

Amit írtak róla azt a tanítványai írták, és főleg a szolgálatáról.

Érdekes módon mégis van említés a gyermekkoráról, ezt írja a Biblia:

"Három nap múlva találták meg a templomban, amint a tanítómesterek körében ült, hallgatta és kérdezte őket, és mindenki, aki hallotta, csodálkozott értelmén és feleletein." Lukács enangéliuma 2:46-47.

Tehát annyira mégsem volt hétköznapi gyermek, nem csak úgy a semmiből tűnt elő, mindvégig ott volt benne a tudás és a bölcsesség, csak a szolgálatától kezdve vált nyilvánvalóvá, és akkor jegyezték fel.

Szóval a kérdésedre a válasz szerintem ez: Nem volt senkinek érdekében hogy egy átlagos, bár igen értelmes gyermek életét lejegyezze.

2012. márc. 24. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!