Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikus egyházban miért...

A katolikus egyházban miért van sok pedofil pap? Miért nem tesznek ellenük?

Figyelt kérdés
2011. febr. 26. 15:11
1 2 3 4
 21/35 melcsiboszi ***** válasza:
100%

Meg van írva: "A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége."

A cölibátus tehát egy indokolatlan, nem biblikus szokás, amit nem Isten rendelt el. Ám ha valaki mégis erre szánja magát, de megszegi, ujjonganak az emberek, mert van kire ujjal mutogatni, és van mire hivatkozni, hogy Isten Igéjét elutasítsák.

Szerintem azért fújják fel jobban, mint a többi "átlagos" pedofil esetét, mert ők vezetők, méghozzá vallási vezetők, akiktől egyfelől erkölcsi példamutatást várnánk, másfelől akikre a vallásuk/hitük miatt amúgy is haragszik a világ, és örül, ha hibát találhat bennük.

Protestáns közösségekben, ahol tényleg minden lelkipásztornak van felesége és gyermeke(i), ez nemigen fordul elő. Biztos van, volt erre is példa, de én ilyen közegben nőttem fel, és soha senkiről nem derült ki ilyesmi.

2011. márc. 2. 08:39
 22/35 anonim ***** válasza:
67%

Az is meg van írva, "ami a földön megköttetik, az megköttetik az égben is"

értendő ez az Egyház szabályaira is egyaránt

2011. márc. 2. 12:02
 23/35 melcsiboszi ***** válasza:
100%

Utolsó, nem igazán értem, hogy mire célzol az idézett Bibliaverssel.

Ha arra, hogy amikor egy pap kapcsolatot létesít egy gyermekkel, akkor valami "megköttetik" köztük, akkor az nem stimmel, mert a Biblia ilyen jellegű kötelékként egyedül a házasságot ismeri el, és az általad idézett igevers is a házasságra vonatkozik. Az ilyen irányú kapcsolatok, főleg mivel az egyik fél feltételezhetően nem akarja, nem számítanak köteléknek.

Szép is lenne, ha pl. egy hívő, férjes asszonyt megerőszakolnak, teljesen önhibáján kívül, és ezzel neki (is) kéne elszámolni odafent.

Vagy ha nem erre gondoltál, akkor mire?

2011. márc. 3. 07:40
 24/35 anonim ***** válasza:
50%

Az előttem szóló Meg van írva:

A cölibátus tehát egy indokolatlan, nem biblikus szokás,

Szerint a cölibátus nem bibiliai szokás mert ugye meg van írva hogy "A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége."

Én erre csak annyit tudok mondani hogy az is meg van írva, "ami a földön megköttetik, az megköttetik az égben is" .

Ezt pedig nem a házasságra vonatkoztatva mondta Jézus Péternek, hanem az Egyházra vonatkoztatva. Értve ez alatt hogy amilyen törvényt hoz az Egyház az a törvény az égben is megköttetik és ugyanez vica-verza. Így nem érzem jogos "támadásnak" azt hogy a cölibátust bármilyen "nem bibliai szokásnak" vagy más egyéb gyengeségnek titulálja valaki.

2011. márc. 3. 10:33
 25/35 anonim válasza:
mert parasztok.
2011. márc. 6. 19:44
 26/35 anonim válasza:

A katolikus egyházban kb ugyanannyi pedo van, mint a könyvvizsgálók közt. Csakhogy a könyvvizsgáló nem esküdött fel bűntelen életre és nem foglalkozik hivatásszerűen gyerekekkel.

A média a tanárok eseteit is ezerrel felkapja, szóval ez a példa nagyon mellément.

És azért van még mindig túl sok pedó pap a katkók közt, mert nem céljuk a megtisztulás, a saját elveikkel is ellentmondó tagadásban léteznek. Hát ezek ilyen álszentek, nincs mit tenni velük, saját magukat járatják le.

A furcsa az, hogy sokszor nem is magányos elkövetőkről van szó, hanem egész iskolákban folyt intézményszerűen (pl Írországban) a gyermekek tettleges és/vagy szexuális zaklatása. Meglepően nem csak pap-fiú, hanem apáca-lány kapcsolatban is.

2011. márc. 8. 13:41
 27/35 anonim ***** válasza:
Köszönjük a zsidó média újabb széles látókörű szócsövének kimerítő válaszát
2011. márc. 9. 08:18
 28/35 anonim válasza:
Mivel teljes tisztaságot kell fogadjanak, szóval nem szexelhetnek nem lehet gyerekük és nem lehet feleségük. Náluk nincsen középút, vagy betartják vagy nem... Persze én se értem, hogy miért pont kis gyerekekkel csinálják
2011. márc. 12. 09:34
 29/35 anonim ***** válasza:

Azert mert a papok hite is kerdeses. Talan tudnak valamit. Es lesz@rjak, hogy mit var el toluk isten.

Ha az lenne, hogy a nep megkovezi oket, ha kiderul, akkor hidd el maskeppen viselkednenek.

2011. márc. 14. 09:35
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez színtiszta manipuláció.

Kicsit hasonló ahhoz, ahogyan a romákat beállítják. Az, hogy napi szinten történnek esetek, mikor cigányok vernek meg magyarokat, lopnak, öregeket ölnek meg, ezekről soha egy szót sem ejt a híradó. De ha egy cigány kap egy pofont egy magyartól, akkor már a külföldi sajtók is attól hangosak, hogy nálunk mekkora a fajgyűlölet, és szegény, elnyomott romák meg stb.

A papokkal is ez a helyzet. 2011 a család éve a katolikus egyházban, ilyenkor még a csapból is a család folyik, mindenféle programot kitalálnak, előadásokat tartanak a család fontosságáról. Érdekes módon erről sem hallottam még soha a híradókban, de arról, hogy valahol a világ másik végén valamelyik kisvárosban történt egy pedofilgyanús eset egy pappal, az az első külföldi hír szokott lenni.

Undorító ez a média....

2011. márc. 17. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!