Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikus egyházban miért...

A katolikus egyházban miért van sok pedofil pap? Miért nem tesznek ellenük?

Figyelt kérdés
2011. febr. 26. 15:11
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
82%

tegnapi 15.29-es!

Igenis van Mennyország, Üdvösség (örök élet)!

Olvasd csak el a következő történetet:

[link]

2011. febr. 27. 11:36
 12/35 anonim ***** válasza:
73%

Az, hogy valaki elfojtja a szexuális vágyait, attól még nem lesz se meleg, se pedofil.

Ma voltam egy pesti templomban misén, ahol tényleg nagyon jó a pap, mindenféle programot kitalál, hogy a hívek ne csak misére járjanak, hanem kirándulni, szórakozni stb.

Mise után az ajtóban mindenkivel külön kezet fog, és mond 1-2 kedves szót az embereknek, és egy kisfiúnak is mondott valamit, majd lehajolt és megcsókolta a homlokát. Ekkor úgy megfordult a fejemben, hogy egy papgyűlölő erre már azt mondná, hogy "milyen pedofil pap, csókolgatja a gyerekeket". A legtöbb pedofilbotrány az ilyen esetekből indul ki.

2011. febr. 27. 15:53
 13/35 anonim ***** válasza:
74%

"100 egy adott országban és abban az adott országban lehet még pár ezer is. Így több tízezer lehet belőlük a világban, akár 100000 felett is."

Mutass Magyarországon 100 pedofil papot. Mint írtam: gyakoraltilag ha kiderül egyről, az bulvártéma lesz. Ha egy "normál" emberről, arról ma már sajtóhír sem, az szinte nem téme bulvár szempontból. A világon nincs szerintem összesen 10000 pedofil pap. Viszont a pedofil emberek valószinűleg milliókra tehetők. Arányaiban szinte biztos, hogy nincsenek többen, mint a "normál" emberek. De erről nem fog pontos statisztika készülni.

2011. febr. 27. 15:58
 14/35 anonim válasza:
46%
Szerintem ez csak a zsidók cionista támadása a katolikus egyház ellen! Bezzeg a rabbik gyilkos szertartásaival nem foglalkoznak. Zsidó politika az egész!
2011. márc. 1. 07:00
 15/35 anonim ***** válasza:
39%
7:00 Te nagyon aljas vagy! Szerintem neked mindegy miről van szó csak zsidózhass. Ha nem tudsz objektív hozzászólni korlároltságod miatt valamihez, menj el a bányába dolgozni, ott nagyobb hasznodra lehet a világ. De így, teljesen feleslegesen születtél meg.
2011. márc. 1. 08:29
 16/35 anonim ***** válasza:
56%
Ott az igaz, 15:58-nál !
2011. márc. 1. 10:16
 17/35 anonim ***** válasza:
Nincs sok pedofil, legalábbis arányaiban nem lehet lényegesen több, mint más egyházakban vagy a társadalom egyéb rétegeiben. Hogy mégis téma, annak három fő oka van: egyrészt ha valaki Isten szolgájának szegődik, akkor elvárható, hogy legyűri magában az aberráció csábítását. Másrészt a média nagyon szeret a témán csámcsogni: más vallásoknál is többször előfordult, hogy a papról kiderült, pedofil, de ezek az ügyek hamar feledésbe merültek. A harmadik ok a katolikus egyház vezetésének reakciójában keresendő: nyílt szembenézés helyett igyekeznek szőnyeg alá seperni az ügyeket.
2011. márc. 1. 12:18
 18/35 A kérdező kommentje:

ma 07:00!

Inkább választom a zsidó vallást, mint a katolikust.

2011. márc. 1. 13:58
 19/35 anonim ***** válasza:

"Inkább választom a zsidó vallást, mint a katolikust."

Itt kibújt a szög a zsákból. :-)

2011. márc. 1. 22:11
 20/35 A kérdező kommentje:
Mert?
2011. márc. 1. 22:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!