Kik az adventisták? Van itt aki elhagyta őket?
Amit tudok:
Egy nő a prófétájuk: Ellen G. White
Ő tévedhetetlen volt, és egyszer azt mondta: "Aki elveti azokat a tanúságokat, amelyeket neked adtam, nem téged, hanem engem, a te Uradat veti meg"
Tehát Isten beszélt hozzá. :/
Tízedet kell fizetniük, de azt csak szigorúan az egyháznak adhatod, szegényeknek nem.
Ugyan úgy vannak befuccsolt világvége jóslataik, mint a jehovásoknak.
Szerintük sem létezik a pokol, és minden erről szóló, átmagyarázhatatlan Bibliai idézetet, képesek átmagyarázni.
A jehovások belőlük jöttek létre.
A hetednap vitája az újszövetség és az ószövetség könyvéhez kapcsolható.
Az Újszövetség a hét első napját hétfőre teszi, az Ószövetség pedig Vasárnapra. >>>
Mivel a kereszténység alapja Jézus Krisztus, így a vasárnap a nyugalom napja egyben a feltámadásé is, ahogy az orosz nevén is nevezi >>>> Воскресенье.
Hozzátenném, hogy a zsidó rituálét felesleges is a kereszténységbe beemelni.
E. G. White pont hogy sok mindenben tévedett. Sőt, csak az ő nézetei tartják össze az egyházat. Ha ő bukik, az egész egyház megbukott a maga nézeteivel együtt.
Amúgy nem belőlük szakadtak ki a JT, mint itt vki állította,
hanem a szintén advent mozgalomhoz tartozó Advent Christian Church-ből. Nem ugyanaz, mint a HNA egyház!
Ma amúgy három csoportjuk ismert Magyarországon, ezek mind elfogadják E.G. White-t:
- HNA egyház (a legnagyobb csoport)
- KERAK (az előbbiből a 70-es években kiváltak)
- reformadventisták (jelentéktelen csoport, az I. vh. után váltak ki az elsőből)
Én az elsőhöz tartoztam egykor, de azóta már rájöttem, mekkora tévnézeteik vannak!
Meg van még egy szombatünneplő csoport, Mo.-on jelentéktelen és őket kevésbé számolják az adventisták közé, inkább csak az adventizmus mozgalmába:
Seventhday Church of God (Isten Egyházának hetednapi gyülekezetei)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!