Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az atv, és a hit gyülekezet,...

Az atv, és a hit gyülekezet, miért támadja állandóan az iszlámot?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 19:21
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim válasza:

A 700-as klub amerikai műsor, az ottani szólás szabadság jegyében. (Amerikában legálisan van tv adása a klux-klux klánnak is, amely a fehér faj felsőbrendűségét hírdeti)

Szóval a 700-as klub izrael párti, lerí a műsoraikból az elfogultság a zsidók felé. A műsorvezető Pat, ha jól írom el ismerte hogy ő maga is zsidó. Ha egy rakéta gázából megöl egy telepest, palesztin terrorizmusról beszélnek. Ha izraeli válaszcsapás pár palesztin gyereket ől meg akkor jogos önvédelem, és sajnálatos eseményről beszélnek. Ez a műsor még egyébként messze a republikánusokat pártolja, ütik Obamát ahol tudják. Persze Bush idejében messze nagyobb támogatást kapott Izrael, mint Obama idejében. Bushék mindig megakadályozták az ENSZ BT-ben hogy bármiről is vizsgálat induljon a zsidó állam ellen. Ez amerikai sajátosság, ami a műsor elfogultságát illeti. A szólásszabadságba belefér, nekünk kicsit furcsa de ott természetes.

2011. febr. 18. 07:55
 22/52 anonim ***** válasza:

„"gagyi pogány szokások"...hát te aztán egy nagyon értelmes ember lehetsz, hogy legagyizol egy csomó gyönyörű mondavilágot, meg szokást (nem csak véres áldozataik voltak, és hála a bálványimádatnak maradtak fenn gyönyörű szobrok és tárgyi emlékek, stb.), amiből a kereszténység jócskán átvett ezt azt! A keresztény kultúra fele a "gagyi" pogány szokásokra épül, de nem baj...”

Haha! ezen jót röhögtem. asszed a pogány mondakör (görög, római? mellesleg a római a görögből élt, a görög meg minden másból) az igaz??? nem. történelmi eseményeket szépen kicirkalmaztak és ennyi. olvasd el Graves: Görög mítoszok c könyvét. ajánlom csak.

„Ha a keresztények sose kaszaboltak le senkit, akkor szerinted a Keresztes háború mégis mi a fene volt? Oké, max. azt vagyok hajlandó elfogadni, hogy a keresztény hitnek már jó ideje semmi köze a keresztény Egyházhoz, mert ez utóbbi csak egy szemét üzlet a naív, jóhiszemű emberek kizsákmányolására.”

ha te magad is elismered, akkor még min vitatkozol???

„Mellesleg a rabszolgák elég nagy százaléka bűzöző volt, lásd Nigéria: a yoruba törzsek azokat adták oda rabszolgának, akik nem fizették az adót, öltek, loptak, stb”

lehet, de miért? mert a rendszer belelökte őket egy mókus kerékbe, ami rákényszerítette őket. gondolom mielőtt leigázták őket, nem volt ilyen nemű népprobléma náluk. nem fizették az adót? te se fizetted volna annak, aki rabigába hajt…

„És a spanyolok bizony üzleteltek a néger törzsekkel, nem mindet igázták le”

ez csak már olyan „kimosomaszennyest” szagú, nem?

„Amúgy a játék, amire én gondoltam, az nem a tollaslabda elődje, hanem egy teljesen más játék.”

jó, jó, ez már csak olyan duzzogás: „azért is megmondom a magamét!”

„A 700-as klub amerikai műsor, az ottani szólás szabadság jegyében. (Amerikában legálisan van tv adása a klux-klux klánnak is, amely a fehér faj felsőbrendűségét hírdeti)

07:55-ös. én láttam egy filmet youtube-on, amiben egy ateista ZSIDÓ (jó ellentmondásos, mi? na mindegy, lényeg, hogy tojt az egészre), elment Ausvitzba, hogy megnézze, tényleg volt-e gázkamra, halott égetés meg ilyenek. hát olyan keresztkérdéseket sikerült feltennie, amire válaszolni se tudott a sok okoska. szóval az ipse szerint nem volt semmiféle gázkamra, mutattak eredeti felvételeket is, amiben logikusan levezették, miért volt kamu.

aztán az is kisült, hogy az egészet azért terjesztették el, hogy a jövőben a zsidókat mindenki sajnálja, és a fasizmust tűzzel-vassal irthassák (ami azért érthető, tényleg nem volt szép dolog, de az azt követő húzások se), és zsidózni még véletlenül se lehessen. szépen megcsinálták mi?

ugyan olyan kamu a film riportere szerint, mint Anna Frank. kiderült szakértők szerint (nem csak 1 ember véleménye), hogy a napló hamis. apja írta, golyóstollal (nem is volt akkor még golyóstoll), ráadásul egy csomó helyen sántított a story. (Hollókoszt c honlapon van több is)

sajnálom, ha itt most sokak érzelmébe belegázoltam, én csak egy dokufilm eseményeit, véleményét írtam le

2011. febr. 18. 20:39
 23/52 anonim ***** válasza:

"Haha! ezen jót röhögtem. asszed a pogány mondakör (görög, római? mellesleg a római a görögből élt, a görög meg minden másból) az igaz??? nem. történelmi eseményeket szépen kicirkalmaztak és ennyi. olvasd el Graves: Görög mítoszok c könyvét. ajánlom csak."

Haha, én meg azon röhögtem egy jót, hogy te mekkora funkcionális analfabéta vagy. Mutass nekem egyetlen szót, amivel azt jelzem, hogy a görög, vagy akármelyik mitológia igaz. Én ugyanis nem azt mondtam, hanem pusztán arra céloztam, hogy gyönyörű a mondaviláguk, a szokásaik (melyekbe az emberáldozatot nem vettem bele) és a kultúrájuk.

"ha te magad is elismered, akkor még min vitatkozol???"

Egyes trollokkal ellentétben, én képes vagyok egy vitatkozás során elismerni, ha valamiben tévedtem. Ettől függetlenül a többi vallásnak is az egyháza áldozta fel az embereket, nem a hívők, mert nem ők a vallási vezetők. Márpedig a ceremóniák lebonyolítása a vallási vezetők feladata, nem? A keresztényeké szemetek voltak, a pogányoké meg nem: olyat öltek meg, aki hulladék volt a társadalom számára, vagy aki maga is örömmel vállalta a szerepet. Kivéve 1-2 áldozat, de nem milliók.

"lehet, de miért? mert a rendszer belelökte őket egy mókus kerékbe, ami rákényszerítette őket. gondolom mielőtt leigázták őket, nem volt ilyen nemű népprobléma náluk. nem fizették az adót? te se fizetted volna annak, aki rabigába hajt…"

Jaaaa, te csak azért fizetsz adót, mert cserébe nem leszel rabszolga? Bocsi, én azért fizetek adót, mert társadalmi kötelességem, és a köz érdekét szolgálom. (Az már más kérdés, hogy az állam lenyúlja, és nem osztja el jól, de az adó nem arról szól, hogy fizess, mert ha nem, rabszolga leszel, hanem arról, hogy fizess, mert neked is érdeked, hogy a közterek jól nézzenek ki.

"ez csak már olyan „kimosomaszennyest” szagú, nem?"

Nem, én rühellem a spanyolok többségét (tisztelet a kivételnek), mivel félig kubai vagyok, és a legtöbb spanyol azt érezteti velem, hogy örüljek neki, amiért ők leigázták Latin-Amerikát, és szégyelljem magam, amiért a dialektusommal tönkre tettem az ő dicső spanyol nyelvüket. Úgyhogy nem mosom én senki szennyesét, főleg a spanyolokét nem, csupán egy történelmi tényt közöltem, ami alátámasztja az előtte tett állításaimat, miszerint a törzsek 90%-ánál csak a bűnözők lettek rabszolgák, és nem az egész törzs, hisz nem minden törzset igáztak le. A hangsúly itt a bűnözőkön volt.

"jó, jó, ez már csak olyan duzzogás: „azért is megmondom a magamét!”

Jah, hát ha te magadból indulsz ki, biztos, én egy érdekességet akartam ezzel közölni, az, amire te gondolsz, az az előtte lévő rész volt, de te funkcionális analfabéta vagy, tehát fogalmad sincs, hogy melyik mondandónak mi a rejtett tartalma, vagy érzelmi hangulata.

2011. febr. 18. 21:25
 24/52 anonim ***** válasza:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 20:51

Szia, valaki más válaszolt helyettem. Mindenesetre bocsáss meg az elírásokért, őrült gyorsan gépelek, és angolra van állítva a firefox, nem figyelem az elírásaimat. Ne adj nekem szövegértésből egyest, persze, hogy én is sarkítottam, és nem azt mondtam, hogy nem tudom, miért is volt szokás a pogány áldozat,hanem hogy ez egy gagyi dolog és hála Istennek nem kell már csinálni. Nem is vagyunk mi annyira ellentétes véleményen, mint gondolnád. Bár szerintem naivitás azt gondolni hogy az áldozatoknak akrácsak a nagy része önkéntes volt, de ez már az én magánvéleményem.

Szia

2011. febr. 19. 13:17
 25/52 anonim ***** válasza:

Szia!

Az elírásokat nem is néztem, látszik, hogy csak gépelési hibák. Figyelj, amiket az áldozatokról mondtam, azt nem én találtam ki! Azt én így tanultam az egyetemen (és itt kérlek ne vedd felvágásnak az egyetem szót!), persze biztos voltak olyan népek, ahol nem önkéntesek vagy bűnözők voltak, de az általam említett afrikai és amerikai törzseknél 100%, hogy így volt. A maják és aztékok számára áldozattá válni pont olyan dicsőség volt, mint Európában az, ha valakit szentté avatnak. Nekik ilyen volt a kultúrájuk, így látták jónak a világot, és ezért nem értek egyet azzal, ha valaki legagyizza másnak a kultúráját és szokásait, még ha kegyetlennek is tűnnek.

Amúgy diktáltad te, vagy valaki belépett a te felhasználódba? Ugyanis teljesen más...kedves hangnemben beszélsz a második hozzászólásodban :D

2011. febr. 19. 16:24
 26/52 anonim ***** válasza:

Szia, nem veszem felvágásnak, most készülök megszerezni a második diplomámat. Biztos jobban tudod az általad említett népek szokásait, ám a Biblia nem az a "körzet" volt.

Nem tudom, ki válaszolt helyettem, a kettőnk korábbi beszélgetését idézve, én mondtam neked, hogy talán több közös vonás is van a gondolkodásunkban mint hinnéd.

Nem minden keresztény automatikusan szűk látókörű. Elfogadom, amit írtál, de ne haragudj, ha én az emberek és állatok áldozatát, a "szent" prostitúciót és a bálványimádást továbbra is gagyi dolognak tartom, és nagyon boldog vagyok hogy nem vagyok ókori spártai nő, aki ki kell rakja a nem túl egészségnesnek látszó vagy esetleg csak lány gyermekét a Taigetoszra. Mert ez volt a szokás.

De mindez nem zárja ki azt, hogy a görög mitológia csodálatos, és a képzőművészet egyenesen szívszorító!

Számomra a "szeresd Istent teljes szívedből és szeresd felebarátodat, mint önmgadat" az, amit értékes dolognak tartok. Az hogy a "haragos" Istent nem véres áldozatokkal kell kiengesztelni, hanem kapcsolatban lehet vele lenni, és Atyának hívni. Nem nézem le a pogány népeket, csak van, ami számomra mindenekfelett való érték. Ilyen az emberi élet és méltóság.

Búcsúzom ebben a szellemben :-))

2011. febr. 19. 20:33
 27/52 anonim ***** válasza:

Csak annyit tennék hozzá, hogy nem baj az, ha valaki ezeket a dolgokat brutálisnak látja, nekem is megkönnyebbülés, hogy nem kell egy olyan társadalomban élnem, ahol emberáldozat van, de erre az egy szokásra azt mondani, hogy brutális, kegyetlen, stb. nem ugyanaz, mint az összes pogány szokást egy az egyben legagyizni, érted? Nekem ez volt a felháborodásom fő oka. Amúgy a Taigetoszos dologban nem egészen értek egyet...ha valaki borzalmasan sajnálatos módon úgy születik, hogy egész életében nem fog tudni se megszólalni, se járni, se semmit csinálni, akkor szerintem kegyesebb dolog neki a halál. Persze nekem nem lenne szívem saját kezemmel ezt megtenni, de nem ítélem el csípőből azt a szokást teljes egészében, max. azt, hogy az egészen pici rendellenességekért, meg simán csak a gyenge testalkatért is képeset voltak levetni a csecsemőt...na azt már engem is felháborít.

Üdv.

2011. febr. 19. 22:51
 28/52 anonim ***** válasza:

Oké, akkor még csak ennyit: Hol írtam én azt, hogy az ÖSSZES pogány szokás gagyi? ezt írtam:

"Az apostolok sem annyira a vallásokat támadták, mint elmondták az embereknek az örömhírt, hogy van kiút, nem kell többé gagyi pogány szokásoknak hódolniuk. Nincs több véres áldozat, egymással háborúzó istenek meg hasonlók."

oda is írtam, mely szokásokra gondolok. De ez már tényleg nem kötekedés,szerintem elbeszéltünk egymás mellett.

2011. febr. 20. 13:29
 29/52 anonim válasza:

A sok agyonművelt "válasz adó" elfelejtkezett a kérdésről.

Tehát az Iszlám, nem a Muszlim maga, hanem annak erőszakos terjesztése, s minden ami erőszakos, az elítélendő, gondolom. (Ha jól tévedek, a kereszténység már kigyógyult ebből a gyermekbetegségből.)

2011. febr. 20. 22:03
 30/52 anonim ***** válasza:
2011. febr. 20. 22:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!