Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az atv, és a hit gyülekezet,...

Az atv, és a hit gyülekezet, miért támadja állandóan az iszlámot?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 19:21
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
80%
Jézus és az apostolok miért támadták az összes vallást?
2011. febr. 15. 18:42
 12/52 anonim ***** válasza:
21%
Jézus semmiféle vallást nem támadt, egyszerűen megmutatta az igaz utat. Aki akarja, követheti, aki nem, az nem. Az apostolok sem annyira a vallásokat támadták, mint elmondták az embereknek az örömhírt, hogy van kiút, nem kell többé gagyi pogány szokásoknak hódolniuk. Nincs több véres áldozat, egymással háborúzó istenek meg hasonlók. Akit ez megérintett, az kikeresztelkedett, akit nem, az maradt. Senki nem küldte őket pokolra és nem háborúzott ellenük. Később....nos az már egy meghamisított, hatalmi szervezet volt, nem Jézus élő egyháza.
2011. febr. 15. 20:08
 13/52 anonim ***** válasza:
84%
"gagyi pogány szokások"...hát te aztán egy nagyon értelmes ember lehetsz, hogy legagyizol egy csomó gyönyörű mondavilágot, meg szokást (nem csak véres áldozataik voltak, és hála a bálványimádatnak maradtak fenn gyönyörű szobrok és tárgyi emlékek, stb.), amiből a kereszténység jócskán átvett ezt azt! A keresztény kultúra fele a "gagyi" pogány szokásokra épül, de nem baj...
2011. febr. 15. 22:30
 14/52 anonim ***** válasza:
Nézd meg melyik másik népcsoportnak/vallásnak alapvetően van baja az iszlámmal,amelyikkel annyira próbálnak összenőni.Gondolom már le is esett...
2011. febr. 15. 23:54
 15/52 A kérdező kommentje:

"gagyi pogány szokások"

Mert az a földön való, tébolyult, elmebeteg fetrengés, az nem pogány szokás mi?

2011. febr. 16. 09:15
 16/52 anonim ***** válasza:

"Jézus semmiféle vallást nem támadt, egyszerűen megmutatta az igaz utat."

Ez tetszik.Az elítéltnek se a személyes varázsával volt baj,pusztán a nyak csigolyája volt rossz helyen,ezt korrigálták kötéllel.:)

2011. febr. 17. 07:30
 17/52 anonim ***** válasza:
39%

Tudod milyen pogány szokások voltak akkoriban? Például emberáldozat, az egyik legérdekesebb Molok tisztelete volt, ahol saját gyermekeiket égettél el egy áttüzesített vasszobron. Ott volt még a szent prostitúció, és mindenféle állatok véres áldozata. (ez utóbbi a zsidóknál is dívott.) Azon kívül óriási különbség van aközött, hogy valaki a szent szellemtől részegül meg, vagy a dionüszoszi ünnepek és bacchanáliák között, amikor bor máshol meg kábító füstök hatására kerültek extázisba. Egyiptomban Szobeknek a krokodil istennek is mentek rendesen az áldozatok. Sok népnél ha nem volt termés vagy más természeti katasztrófák történtek, a királyt áldozták fel. Apropó: király. A király a legtöbb népnél akkoriban isten volt, vagy legalábbis isteni hatalommal bírt. (pl fáraók, római császár)

Továbbá szobrok előtt hódoltak, amit ma lenézünk, de ez is pogány dolog.

Szóval ezeket a "szép" pogány szokásokat neveztem gagyinak. Ugyanis a romantikus maszlag mögött az ókroban ezek álltak.

2011. febr. 17. 12:56
 18/52 anonim ***** válasza:
68%

Mivel a zárójel nem azt jelenti, hogy nem fontos, ezúttal saját magamat idézném, zárójel nélkül:

"nem csak véres áldozataik voltak, és hála a bálványimádatnak maradtak fenn gyönyörű szobrok és tárgyi emlékek, stb."

Én egy afrokubai vallásról írtam szakdolgozatot, amelyet sokan elítélnek, meg ijesztőnek találnak, mert állatokat áldoznak, mégis sokkal szebb a mondavilága, meg a keletkezéstörténete, mint a keresztény verzió...De ha ez nem elég, akkor emlékeztetnélek ismét az imént idézett mondatom második felére. Szerinted a locsolkodás, a húsvéti tojás, a karácsonyfa mind keresztény eredetű motívumok? Remélem, nem hiszed. De ha ennyire elítéled a pogányokat, akkor szerintem többé ne állíts karácsonyfát, mert az marha nagy képmutatás.

Apropó emberáldozat: tudtad, hogy az aztékoknál emberáldozatnak lenni a lehető legnagyobb dicsőség volt? Még labdajátékokat is rendeztek, amiben azért versenyzett a 2 játékos, mert a nyertest feláldozták. Úgy bizony! És nekem ne gyere azzal, hogy mert az ördög megkísértette őket, stb., mert ez egy másik világnézet, és ennyi. Én ateista vagyok, ennek ellenére érdekesnek tartom a mítoszokat, legendákat, szokásokat, stb. Szerencsére az ateizmusom miatt ezeket külső szemlélőként is meg tudom figyelni, ezért nem olyan beszűkült a látóköröm, mint a tiéd, akinek persze, hogy az emberáldozat borzalmas dolog, mert nem tudod magad belehelyezni az akkori korba, amikor az emberiség teljesen másképp gondolkodott. Mindenesetre ha a pogányok feláldoztak valakit, az vagy önszántából ajánlotta fel magát, vagy elvetemült bűnöző volt. Ezzel szemben a keresztények mindenkit lekaszaboltak, aki nem volt hajlandó hinni nekik, pedig a legtöbben még a 10 parancsolat legfontosabb pontjait is betartották: nem öltek, nem loptak, és még jótékonyak/jószívűek, egy szóval emberségesek is voltak esetleg. Látod? Minden vallás ellen fel lehet hozni valamit...

2011. febr. 17. 18:47
 19/52 anonim ***** válasza:
57%

"Én egy afrokubai vallásról írtam szakdolgozatot, amelyet sokan elítélnek, meg ijesztőnek találnak, mert állatokat áldoznak, mégis sokkal szebb a mondavilága, meg a keletkezéstörténete, mint a keresztény verzió..."

Én nem a mondaviláguk milyenségéről írtam, hanem a szokásaikról. Magam is szívesen foglalkozom más népek mondavilágával.

"De ha ez nem elég, akkor emlékeztetnélek ismét az imént idézett mondatom második felére. Szerinted a locsolkodás, a húsvéti tojás, a karácsonyfa mind keresztény eredetű motívumok? Remélem, nem hiszed."

Szerintem ezt senki sem hiszi. Egyébként ezen szokásokat nem is tartom, a karácsonyfát leszámítva, mivel gyerekem van, és nem vagyok Jehova tanúja, tehát nem tiltom el semmitől. Semmi bajom a karácsonnyal, és nem tartom magam képmutatónak ezért, ugyanis a világ nem csak fekete és fehér.

"Apropó emberáldozat: tudtad, hogy az aztékoknál emberáldozatnak lenni a lehető legnagyobb dicsőség volt? Még labdajátékokat is rendeztek, amiben azért versenyzett a 2 játékos, mert a nyertest feláldozták. Úgy bizony!2

Ismerem az aszték szokásokat, még a tollas labda játék eredetét és jelentését is. Szerintem tudok annyit a régi kultúrákról, mint te. Nem tudom, miért hiszed azt, hogy aki keresztény, az műveletlen. Ez elég rugalmatlan gondolkodásra vall részedről.

" És nekem ne gyere azzal, hogy mert az ördög megkísértette őket, stb., mert ez egy másik világnézet, és ennyi."

Egy szóval sem állítottam, hogy az ördög megkísértette őket. Mellesleg szólva, ha van ördög, az képes megkísérteni más világnézetű embereket is, nem hiszem hogy az embereket világnézet alapján kísérti meg.

Én ateista vagyok, ennek ellenére érdekesnek tartom a mítoszokat, legendákat, szokásokat, stb. Szerencsére az ateizmusom miatt ezeket külső szemlélőként is meg tudom figyelni, ezért nem olyan beszűkült a látóköröm, mint a tiéd, akinek persze, hogy az emberáldozat borzalmas dolog, mert nem tudod magad belehelyezni az akkori korba, amikor az emberiség teljesen másképp gondolkodott."

Nos, mint írtam, magam is sokáig tanulmányoztam mítoszokat és legendákat, és nem vagyok teljesen hülye, még ha ezt is gondolod rólam. Az akkori emeberiség gondolkodásmódját is lehet hogy jobban ismerem mint te.

"Mindenesetre ha a pogányok feláldoztak valakit, az vagy önszántából ajánlotta fel magát, vagy elvetemült bűnöző volt."

Egy részük igen. Más részük rabszolga vagy hadifogoly, vagy az útjában állt valaki fontosnak. Ennyire naiv nem lehetsz. Amikor egyébként megnéztem az Apocalipto című filmet a mayákról, azt gondoltam, túlzásba vitte Gibson, de aztán láttam korabeli ábrázolásokat az emeráldozatok módjáról, elég megrázó volt.

"Ezzel szemben a keresztények mindenkit lekaszaboltak, aki nem volt hajlandó hinni nekik, pedig a legtöbben még a 10 parancsolat legfontosabb pontjait is betartották: nem öltek, nem loptak, és még jótékonyak/jószívűek, egy szóval emberségesek is voltak esetleg. Látod? Minden vallás ellen fel lehet hozni valamit..."

És itt árulod el, mennyire fogalmad sincs arról, mi is a kereszténység. A keresztények ugyanis soha nem kaszaboltak le senkit, őket viszont a kezdetekkor annál inkább . A kereszténység akkor szűnt meg az lenni, aminek lennie kellett volna, amikor Róma államvallássá tette, és beáramlott a sok politikai és anyagi érdekember, akik a vallást saját képükre formálták és fegyvernek használták céljuk elérésére.

Az már nem volt kereszténység, a klérus többek között pontosan a pogány szokások bevezetésével terjeszkedett (Ízisz helyett Mária, termékenység kultusz helyett Húsvét, emberáldozat helyett boszorkányüldözés).

Ha ismernéd az Újszövetséget, nem állítanál ilyen butaságot.

Ami számomra meglepő, hogy szerinted az emberáldozat egy szép pogány szokás, amit csak a hozzám hasoló beszűkült gondolkodású emberek tartanak taszítónak. Azt az eszmét, hogy az emberélet szent, hogy az embert Isten saját képmására teremtette, ezért felebarátodban Isten képmását kell látnod és eszerint kell élned, az nem tartod szépnek? Hogy nem kell ártatlan állatokat és főleg embereket ölni, azt nem tartod szépnek?

2011. febr. 17. 20:31
 20/52 anonim ***** válasza:
58%

Nem gondolom, hogy műveletlen vagy, csak mivel keresztény vagy, ezért azt feltételezem, hogy - bár tudsz ezekről a dolgokról - nem veszed őket figyelembe, elvből elutasítod az összeset.

Ha a keresztények sose kaszaboltak le senkit, akkor szerinted a Keresztes háború mégis mi a fene volt? Oké, max. azt vagyok hajlandó elfogadni, hogy a keresztény hitnek már jó ideje semmi köze a keresztény Egyházhoz, mert ez utóbbi csak egy szemét üzlet a naív, jóhiszemű emberek kizsákmányolására. A pogányoknak is voltak ártatlan emberáldozatai, ezzel tisztában vagyok, de korántsem annyi, mint a keresztes háborúnak. Mellesleg a rabszolgák elég nagy százaléka bűzöző volt, lásd Nigéria: a yoruba törzsek azokat adták oda rabszolgának, akik nem fizették az adót, öltek, loptak, stb. És a spanyolok bizony üzleteltek a néger törzsekkel, nem mindet igázták le.

Tudom, hogy "az ördög nem felekezet szerint kísért", de én nem hiszek ebben az egész ördög-témában, ezért előre szóltam, hogy ezt nem tekintem magyarázatnak, ezért ne mondd...illetve felesleges mondani.

Egyáltalán nem tartom az emberáldozatot szép pogány szokásnak! Ezt kikérem magamnak, neked meg szövegértelmezés 1-es. Én azt mondtam, hogy abban a korban teljesen más nézetek voltak, és meg tudom érteni, hogy anno ezt bizonyos kultúrák miért tartották jónak, szükségesnek, mégha oly kegyetlen szokás is a modern ember felfogása szerint. Erre hoztam fel az azték példát, amit z-vel írunk és nem sz-szel. Lehet, hogy tudsz annyit, mint én, nem tudhatom, én csak annyit tudok, amit spanyol szakos hallgatóként a művelődéstörténet és a kultúrföldrajzon tanultam. Amúgy a játék, amire én gondoltam, az nem a tollaslabda elődje, hanem egy teljesen más játék. Csípővel, fejjel, lábbal, könyökkel kell átjuttatni a labdát egy ici-pici karikán, ami kb. 10-15 méter magasan van. Ez volt az ő szent játékuk.

2011. febr. 17. 20:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!