Énókh-ot hogyan vette magához Isten?
Énókh elragadtatott. - "egyszer csak eltűnt" Valószínűleg ilyen lesz Krisztus 2. visszajövetele,mikor magához veszi az övéit.
Legjobban a Left Behind (Otthagyottak) vagy az Apokalipszis c. film mutatja be ezt. Egyszer ottvolt,másik pillanatban már nem.
Szia!
Mivel erről nem szól a Szentírás így felesleges lenne találgatnunk. Sajnos kialakult egy olyan kép, miszerint az elrgadadtatáskor eltűnnek az emberek, és minden megy a maga útján tovább. Ez a tanítás azért veszélyes, mert félelemben tartja az embereket, én úgy gondolom, a végidő elragadtatása a pusztulásból való kimenekítés lesz, és összekapcsolódik az igazak feltámadásával.
Énokh élete és szolgálata fontosabb volt az elragadtatásánál, és Isten ma is ezt várja el a követőitől, hogy őket is részesíteni tudja ebben.
Üdv. Péter
06:10:
Melyik igeversre gondolsz?
Én úgy tudom, hogy Illés testben került a Mennybe, Mózessel együtt, aki nem elragadtatott, hanem meghalt, de aztán feltámadt (Júdás 9), ugyanis mindketten testben jelentek meg a hegyen, ahol Jézus átváltozott a tanitványok előtt. A felhő, amiből kijöttek Isten dicsősége volt, ami a Mennyből szállt le.
Az elragadtatás és a feltámadás között egyébként az a különbség, hogy az elragadtatás halál előtt történik, és lehet lokális jellegű elragadtatás, szellemi elragadtatás, vagy teljes elragadtatás.
A lokális elragadtatás az, amikor valakit Isten egyik földrajzi helyről a másikra rak át egy szempillantás alatt. Ebben valóban részesült korábban Illés, aztán például Jézus Krisztus (Márk 1:12), majd később Filep apostol (Ap. Csel. 8:39).
A szellemi elragadtatás az, amikor valakinek csak a szellemét emeli ki Isten a testéből, de nem egyenlő a halállal, tehát a teste az esemény közben is valószinűleg valamilyen módon életben van. Ez történt például Pál apostollal, bár ő nem tudta megkülönböztetni, hogy testben, vagy testen kivüli elragadtatásban volt-e része (II. Korinthus 12:2-4). Aztán később János apostollal is ez történt a Patmos-szigeten, erről szól a teljes Jelenések könyve (Jelenések 1:10 - Lélek szó helyett szellem a pontosabb forditás.)
A teljes elragadtatás az, amikor valaki nem lát halált, a fizikai testének nem kell meghalni, hanem még halála előtt Isten testestől magához veszi az illetőt. Ilyenkor nem csupán földrajzi helyváltoztatás történik, vagy szellemi elragadtatás, hanem végleges elragadtatás, ami után nem találják meg többé azt, aki ebben részesült. Ez történt Énokkal (I. Mózes 5:24; Zsidó 11:5), majd később Illés egy ilyen elragadtatásban is részesült (II. Királyok 2:11 - Illés az égbe vitetett, más szóval a mennybe, tehát Istenhez), tehát ő sem halt meg, illetve a jövőben lesz egy olyan elragadtatás, amikor Jézus Krisztus visszajön a felhőkig, és az övéit, akik újjászületett keresztények, elviszi, hogy ők se lássanak halált. (I. Tesszalonika 4:15-17)
A hogyan egy jó kérdés, Isten titka ez egyenlőre. Viszont az özönviz történetében a bárkát az igaz egyházzal szokták azonositani jelképesen, a vizet pedig a Szent Lélekkel, és ahogyan a bárkát a viz emelte fel, úgy a jövőben történő nagy elragadtatásban is a Szent Szellem fogja felemelni az egyházat.
06:10:
... Én úgy tudom, hogy Illés testben került a Mennybe, Mózessel együtt ...
Érdekes dolgokat fejtegetsz.
Ha Illés testben került a Mennybe, akkor ott van a földihez hasonló körülmény: levegő, légnyomás, napsugár, enni-innivaló stb? Én meg úgy tudom, hogy ezek nélkül az ember meghal és elporlad.
A mennyország, ha "fent van" merre kell keresnem?
"A mennyország, ha "fent van" merre kell keresnem?"
A Biblia a térkép és útikalauz, aki megmutatja neked az utat és még el is juttat oda! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!