Valóban megáldották a katolikus papok a fegyvereket, vagy csak "városi legenda", közkeletű tévedés?
A katolikus egyház ellen gyakori vád, hogy a papok megáldják vagy megáldották a fegyvereket. Bizonyítékokat, konkrétumokat keresek erre fotók vagy hiteles források formájában (lehetőle URL.).
Egy helyet találtam [link] erről a lovaggáütés részben, de ez szerintem vállalható.
„Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, Jehova, a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok ..." (2Mózes 20:4–6)
Itt ugye nem csak az imádatot, hanem a tiszteletet is tiltja Isten az ilyen jellegű tárgyak által?! Miért mondhatjuk ezt? Mert még a készítésüket is tiltja Jehova a Szavában!
Ezt kimagyarázni azért nem lehet, mert a keresztényeknek adott parancsok és alapelvek között a fegyverek, vagy a katonák, esetleg a militarista szellem dicsőítése és megáldása (bármilyen célból is) nem hogy nem szerepel, hanem egyenesen ellentmond neki Isten Szava. Az előző válaszokban adott kink alatt a kérdező rávilágít erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!