Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaz amit ebben a videóban...

Igaz amit ebben a videóban mondanak?

Figyelt kérdés
És hol van a folytatása? (09:30-nál írják, hogy első rész)
2011. jan. 21. 16:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ez a video nagyon veszélyes. Eszméletlen mennyiségű hazugság van benne, és csűri-csavarja a dolgokat, hogy a saját álláspontját támassza alá. Hogy lehetett ennyi hazugságot összehordani?

Csak néhány tévedés, amit észrevettem, de ennél sokkal-sokkal több lehet benne. Biztos forrásból kell utánanézni.

Tehát

Horus az egyiptomi monda szerint minden éjjel meghal, és minden reggel feltámad, de szó nincs keresztrefeszítésről és 3 nappal a halála után feltámadásról!

Horus Ozirisz és Ízisz gyermeke volt, a monda szerint a félig sólyom félig nő Ízisz a halott(!) és az alvilágban levő Ozirisz pénisze fölött körözött és így esett teherbe. Ez lenne a szűztől születés? A mítosz nem is írja, hogy Ízisz szűz lett volna.

Horus történetében nincs szó csillagról, vagy 3 királyról, akik meglátogatták.

Semmi nyoma annak sem, hogy Horusnak 12 tanítványa lett volna vagy valaki megkeresztelte volna.

Csodákat tett? Hát minden mitológiai isten tett csodákat, ez nem egy különleges dolog!

további információ Horus VALÓDI történetéről:

[link]

Dionüzosz Zeusz és Szemelé gyereke volt, nem írja a monda, hogy Szemelé szűz lett volna. Viszont Szemelé három hónapos terhesen meghalt, ezért Zeusz kivette a nőből és a saját ágyékába ültette be a még fejletlen embriót, hogy ott fejlődjön tovább(!)

Nem találtam megbízható információt arról, hogy Dionüzoszt a "királyok királyának", vagy "alfának és omegának" nevezték volna.

Ennyi is elég volt, a többi "isten" történetének nem néztem utána.

Jézusról nem írja a Biblia, hogy mikor született. (Nagyon valószínű, hogy nem dec. 25-én.)

Nem írja a Biblia, hogy Jézust három király látogatta volna meg. Azt írja, hogy keleti bölcsek látogatták meg, de azt nem írja, hogy hányan voltak.

Jézus nem mitológiai alak, ő valóban hús-vér emberként itt élt a földön kétezer évvel ezelőtt.

Másrészt mi a probléma azzal, hogy az egyházi működéshez pénz kell? Nem a pénz rossz önmagában, hanem a kapzsiság, a pénz szerelme, az a bűn. A pénz önmagában egy semleges dolog.

2011. jan. 31. 15:39
 22/23 anonim ***** válasza:

Én is így voltam vele, tele van valótlanságokkal és részigazságokkal, és mindenféle forrás megjelölése nélkül állít dolgokat. Az elején még gondoltam, hogy írogatom a hibákat, de olyan szinten sűrű, hogy felesleges volna.

Továbbá igazából nem sok értelme van az egésznek, ha egyben nézzük. Ugyanis ha igaznak feltételezzük az állításait a filmnek, akkor mit is próbál bizonyítani?

Azt, hogy az ókori vallások mind az egyiptomi vallás koppintásai (vagy legalábbis valamiféle rejtélyes kapcsolat révén teljesen egybehangzóak, noha ez a fajta kölcsönhatás a kultúrák semmilyen más aspektusában nem nyilvánult meg, csak ebben az egy motívumban), és hogy lényegében a Biblia nem más, mint egy asztrológiai kézikönyv rejtjelezve. És ezt a rejtjelezett asztrológiai kézikönyvet, amit a kevés beavatotton kívül az égvilágon senki nem érti valójában, ezt használják fel az emberek manipulálására. De mi a fene köze van az asztrológiának a tömegmanipulációhoz? Továbbá a vallásokat egyoldalúan csak a manipulatív hatásukról vizsgálja, ami téves, mert kétségtelen, hogy van neki, de eredeti rendeltetése egyáltalán nem ez. Valószínű, hogy egy kegyetlenül üldözött vallás vezetői éppen a tömegek manipulálásán jár az eszük, miközben a létükért küzdenek...

Szóval a film még a saját maga által felállított érvrendszerben is ellentmondásos.

2011. jan. 31. 16:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem vagyok hívő,de ez a film még nekem is maxi gáz.

Ami igaz (az is csak részben),az írott mitológia szerint tényleg sok a közös vonás az egyiptomi,mezopotámiai,perzsa-méd,zsidó messiás és istenkép között (sokszor csak a nevek változnak a sztorik alapjaiban hasonlók).Talán a vallás evolúciója?

2011. febr. 9. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!