Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaz amit ebben a videóban...

Igaz amit ebben a videóban mondanak?

Figyelt kérdés
És hol van a folytatása? (09:30-nál írják, hogy első rész)
2011. jan. 21. 16:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Na, már annyit hallottam erről a filmről, hogy most megnézem. Még csak 20 percnél tartok, de már beleütköztem az első valótlanságokba:

amikor a különböző isteneket hasonlítja össze, olyan dolgokat mond, amik nem igazak. Pl Hórusz nem szűztől született, ahogy Dionüszosz, Krisna, és a többiek nagy része sem. Szintén a legtöbb helyen mindenféle valós alap nélkül odaírják a 12 tanítványt, meghogy keresztre feszítették(!).

Hihetetlenül demagóg és valótlan egy alkotás, és épp ahhoz folyamodik, amit ő elvileg oly lelkesen elítél, a hazugságokhoz.

2011. jan. 21. 23:20
 12/23 anonim ***** válasza:
Ja igen, a kereszténység nem tanítja, hogy Jézus dec. 25-én született volna, ez az egyik legkönnyebben elhihető hazugság, ugyanis ez egy téveszme. Akkor ünnepeljük a születését, de senki nem állítja (a Zeitgeiston kívül), hogy valóban ekkor született volna.
2011. jan. 21. 23:22
 13/23 anonim ***** válasza:
Ém kb azt mondanám hogy félig-meddig. Az, hogy a kereszténység átvett bizonyos motívumokat más vallásokból és a csillagászatból, én erősen elképzelhetőnek tartom, habár nem mindegyik rész hiteles. Az viszont, hogy a vallások a világkontrollra törekszenek már távolról összeesküvés-elmélet szagú, habár nem egy embert ölettek már meg a keresztények sem, mert más nézeteket vallott.
2011. jan. 21. 23:36
 14/23 anonim ***** válasza:
Akkora hülyeség ez a videó, hogy csak na!
2011. jan. 22. 13:08
 15/23 anonim ***** válasza:
Nyilván sok hülyeség, téveszme és belemagyarázás található ebben a videóban, de igazság is. Ne erre alapozz, vannak bőven értékes könyvek arról, hogyan hatottak korábbi vallások a kereszténységre. (Tudod mit mondanak ezekre a "véletlenekre" a keresztény vallástudósók? Hogy a Sátán visszament az időben, és azért vannak hasonlóságok:P )
2011. jan. 22. 16:11
 16/23 anonim ***** válasza:

Már az elején furcsa a video, mert öreg embernek mutatja be Istent. Ugye ez is egy bálvány, mert Isten nem személy. Az ábrázolások róla csak művészek munkái. Mivel freskókat csak kellett készíteni, nem lehetett pacaként ábrázolni, mert röhely tárgya lett volna a templomokban. Ezért a hozzá legközelebbi ábrázolásmód az öreg, ősz szakállú aggastyán áll. Általában ezek az emberek bölcsek, igazságosak, szeretőek, védelmezők.

Sok igazság van ebben a filmben amúgy. Ha mindez igaz, akkor annyira hülye az emberiség, hogy nem vette észre ezeket az égi jeleket. "A Biblia rá van kasírozva az égboltra."-mondaná Besenyő Pista bácsi. Viccet félretéve, ha a csillagok tényleg Isten hatalmát tükrözik, a sírius csillag, az Orion csillagkép, az együttállások, stb. A 3-as, 12-es szám és a 4-részre osztás, a négy évszak, 12/4=3 akkor az egész életünk egy számmisztika. És ez ismét a tervezettségre utal. Mert mondja meg nekem valaki az egyedfejlődés tud számmisztikázni? Már értem a dínók miért haltak ki. Abban az időben máshol volt a Sírius csillag és ezek az összefüggések sem voltak meg, ugye akkor nem ezek a csillagképek voltak. És a dínók miért nem értettek a csillagászathoz? A film végignézése során kicsit elvesztettem a kapcsolatot Istennel, és hideglelés jött rám, hogy nincs Isten és akkor mi értelme a világnak? Miért élünk, amikor jobb lenne nem lenni és nem csinálni ezt az értelmetlen élek és vagyok játékot?

Mi a film célja? Hitetlenséget teremteni? És mi van akkor, ha elvesszük az emberektől a hitet? Amikor tudósok mondják, hogy valaki meggyógyul a hit által. Ez a megmagyarázhatatlan. Ha teljes hitetlenség lenne a Földön szerintem minden ember "megbuggyan".

(Érdekes, hogy a valláskritikánál több a vallásos, a vallás részen meg az ateista :) )

2011. jan. 22. 16:18
 17/23 anonim ***** válasza:

"Már az elején furcsa a video, mert öreg embernek mutatja be Istent. Ugye ez is egy bálvány, mert Isten nem személy. Az ábrázolások róla csak művészek munkái. Mivel freskókat csak kellett készíteni, nem lehetett pacaként ábrázolni, mert röhely tárgya lett volna a templomokban. Ezért a hozzá legközelebbi ábrázolásmód az öreg, ősz szakállú aggastyán áll. Általában ezek az emberek bölcsek, igazságosak, szeretőek, védelmezők."

Dániel 7:9-ben: „Amint néztem, egyszer csak trónokat állítottak fel, és az Ősöreg leült. Ruhája fehér volt, mint a hó, fején a haj tiszta, mint a gyapjú. Trónja lobogó lángból volt, kerekei meg izzó parázsból.”

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2011. jan. 22. 16:30
 18/23 anonim ***** válasza:

A másik dolog, ami eszembe jutott:

Ki az az elmebeteg, aki a csillagok alapján tudja, hogy a jegy kezdetekor született, 12 embert gyűjt maga köré, 8 évesen kezd prédikálni és mikor eléri a harmincat, úgy dönt ideje felszegezni magát a keresztre csak azért, hogy eleget tegyen a csillagállásnak és ne szakadjon el az egyiptomi kultúrától.

Én biztos nem szögeztetném fel magam sehova, már megbocsájtson valaki, csakhogy igazat adjak a csillagoknak. Ha meg nem létezik ilyen ember és kitaláció, akkor miért követte annyi ember akkor és Péter miért alapította meg az egyházat és miért írogattak evangéliumot?

Pl. én miért írnék evangéliumot, ha érte nem kapok pénzt? Csak azért, hogy később sok ember hódoljon a hazugságomnak? Ez számomra a hihetetlen.

2011. jan. 22. 16:58
 19/23 anonim ***** válasza:

Dániel 7:9

Ez egy látomás, egy álom. Én is szoktam durva dolgokat látni álmomban, inkább nem írom le. Lehetne jövendölés is belőle és mi hasznom származna belőle, ha titeket hülyítenélek.

2011. jan. 22. 17:05
 20/23 anonim ***** válasza:
Ki látta a második részt? Ebben a jóember megcáfolja a szeptember 11. támadást. Ha már ezt megcáfolja hazugsággal, akkor miért ne támadná a vallást, mely 2000 éve volt.
2011. jan. 22. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!