Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért fontos imádni Istent,...

Miért fontos imádni Istent, ha ő elég önmagának is?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 13:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

1. parancsolat:

Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgaság házából.

Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem!

Kapcsolódó forum(ok): fórum a bálványimádásról

Kapcsolódó cikk(ek): ószövetségi igék - újszövetségi igék -

Jahve, az örökkévaló, az önmagában létező, a nem teremtett Isten, aki maga a forrása és fenntartója mindennek. Egyedül Őt illeti meg a legnagyobb tisztelet és imádat. Ezért az embernek nem szabad érzelmeiben vagy szolgálataiban az első helyet valaki vagy valami másnak adnia, mert mindaz bálvány, ami az Isten iránti köteles szeretetünket csökkenti. Másik istent alkotunk magunknak, ha olyan szolgálatot végzünk, amely egyedül őt illetné meg.

2010. nov. 29. 09:05
 12/22 anonim ***** válasza:
Az én vallásomban semmilyen isten nem várja el, hogy imádják. Magamtól szeretem, nem azért, mert kötelező.
2010. nov. 29. 11:44
 13/22 anonim ***** válasza:

Fordítva kell megközelítened a kérdést. Pl. te tudsz-e úgy élni, hogy nem szeretsz senkit önzetlenül? Legalább egy embert. Na, pont ez jellemzi Istent is. Hogy létezhet úgy, hogy nem szeret senkit. Ha nincs szeretet, akkor ő sem létezne. Mert a szeretet maga az Isten.

Istent meg kevered a Sátánnal, mert az ördög önmagát szereti.

2010. nov. 29. 14:27
 14/22 A kérdező kommentje:
14:27 félreértesz,én semmi ilyesmit nem írtam,hogy az Isten nem szereti önzetlenül az embereket.pont,hogy azt írtam,miért nem elég csak elfogadni és szeretni,nem pedig állandóan magasztalni meg térdepelni előtte,ha egyszer mindenkire önzetlenül kiárasztja a szeretetét.attól nem fog valakit jobban szeretni,mert az illető buzgó vallásos.ez egy emberi,egoista felfogás.a kérdést tehát nem kell megfordítani.
2010. nov. 30. 11:13
 15/22 anonim ***** válasza:
"Isten szeretete pedig azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait" "aki nem szeret, nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet" "magához gyűjti a világ kívánatos kincseit" (embereket) "az élet forrásvizeihez vezeti őket"
2010. nov. 30. 11:32
 16/22 anonim ***** válasza:
Istent imádni nem Isten miatt kell, hanem magunk/magad miatt! Az egyik jó ok erre az, hogy Isten imádata feltétlen bizalmat hoz az ember számára, ami azért fontos, mert a bizalom erősíti a hitet! A másik dolog az, hogy az ember rájön előbb-utóbb arra, -ha imádja Istent- , hogy az igazi szeretet valójában nem érzelem, hanem egy magasabb rendű, ok nélküli dolog, aminek még iránya sem kell legyen. Elég lehet, hogy eldöntöm: szerető lény-ként kívánok és fogok élni, mert másképpen egyszerűen nincs értelme!
2010. nov. 30. 12:48
 17/22 anonim ***** válasza:
Miért iszunk a patakból, ha az így is, úgy is csak folydogál, amerre akar?
2010. dec. 1. 10:36
 18/22 A kérdező kommentje:
utolsó,mert szükségünk van a vízre,de én nem azt írtam,hogy nincs szükségünk Istenre,hanem az imádást kérdeztem.na mindegy:)
2010. dec. 1. 22:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy imádni?Nem azért imádunk valakit, mert annak szüksége van az imádatunkra, hanem mert olyan valakit látunk benne, akinek a lénye az imádat állapotába kerít minket.Szomjazzuk a közelségét.
2010. dec. 3. 09:37
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én azt vallom, hogy mi most a Jóistennek köszönhetjük azt, hogy itt vagyunk mindnyájan.

Ha teszel valami jóságot egy nap, nem érzed hogy utána boldogság tölti el a szívedet és remény? :)

Mire gondolok? Arra, hogy minden emberben van remény, reménykednek az emberek abban, hogy értük kel fel a Nap minden reggel.Nekem azért kel fel a Nap, hogy bizonyíthassak Istennek, mert örökké nem élünk itt a Földön, gondolnunk kell a továbbiakra is.

Neked van szükséged arra, hogy imádd a Jóságot, hiszen mindent ő ad neked!

A szép napokat, a reménységet, a boldogságot, az örömöt, és ezért Ő csak azt várja el,hogy kövesdd:):):)

Boldogság az Élet!!!!!Ezt mindenkinek el kell hinnie.Bizonyítás.Bebizonyítod azt, hogy alkalmas vagy-e

Isten Országára.:)Én így látom :)

2010. dec. 20. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!