Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A bibliaban le van-e irva,...

A bibliaban le van-e irva, hogy ember nem lehet tokeletes?

Figyelt kérdés
Ha Jezus, a biblia szerint, tokeletes ember es tokeletes Isten is volt egyben, akkor az emberek miert nem erhetnek el a tokeletesseget? Azert mert nehany "okos" ember ugy ertelmezte a bibliat, ahogy jonak latta, es kijelentette, hogy marpedig az emberi tokeletesseghez az Isteni tokeletesseg nelkulozhetetlen azaz csak Jezus lehetett tokeletes ember? Na meg mert nehanyan azt hiszik, hogy az egy maximum pont es ha azt elerjuk akkor hova tovabb? Hat bizony az csak az elso kis lepes, a java azutan jon.
2010. nov. 25. 00:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

kérdező.

az ember alapban tökéletes, hiszen semmi kára, baja nem lehet, sérthetetlen, el nem vész a semmibe, léte örök...ezért tökéletes...a terv pedig a teljesség elérésében van, azon van úgymond a hangsúly, hogy fejlődjünk, a teljesség a "cél", ha így jobban tetszik, nem a tökéletesség...mert az már megvan. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 28. 11:08
 12/14 anonim ***** válasza:

Az ember tökéletesen születik.

Az összes külső tényező igazából születésétől kezdve mérgezi:

Oktatás, politika, sok sok belénevelt hülyeség, a hatalom tisztelete, az egyházak, a bankrendszer, a pénz......

Az egyetlen dolog ami kérdéseket szül nálam, hogy ha két csecsemőt(azonos nem) kiraknának egy lakatlan szigetre, 20 éves korukra amit természetesen megélnek, milyen konfliktusokon lennének túl.

És milyen lenne ugyanez a kísérlet ha 4 embert raknánk a szigetre (2F-2L)

Mi lenne (maradjunk a 2 főnél) ha valamiből hiányt produkálnánk nekik?

Hogyan változna a kapcsolatuk, hogy mondjuk a két együtt felnövő férfinak bedobunk a 5/10/15/20. életévükben egy hasonlóan kőkorszaki nőt?

Vagy éppen a két együtt felnövő nőnek valamelyik igencsak aktív életévében egy férfit?

-----

Meglehetősen húzós kísérlet ez, nem is itt akarok választ kapni rá, de így kiderülne, hogy "ki is" az ember valójában.

Én igazából összességében pozitív eredményekben reménykednék kisebb nagyobb kilengésekkel és tanulási, valamint alkufolyamatokkal.

Dehát ehhez a kísérlet kell ami, sosem fog létrejönni. Nyilvánosan meg pláne, hisz kontrollcsoportokkal együtt amiből azért valljuk be kell egy pár, elég sok ember életét érintené. Kísérleten belül abszolút, de a társadalom nem áll készen erre (az eredményekre) kamumentalitásra is gondolok itt.

Legalább ha "baj" van akkor is utána már tudnánk, hogy mi az alaptermészetünk, így mik okozzák a bajokat.

Mert mostanra annyi hülyeséggel traktáltak minket az évszázadok során, hogy azt sem tudjuk vajon merre állunk. Arccal, vagy fenékkel megyünk előre?

Gondolok itt az ilyen sztereotip sokszor mondogatott frázisokra, hogy: alaptermészetünk a háború, mi csak pusztítani tudunk... satöbbi satöbbi....

Ezt nem a bibliában olvastam.

2010. nov. 29. 01:29
 13/14 A kérdező kommentje:
Az utolso elotti valaszoloval is egyet ertek, es az utolso valaszolonak pedig nagyon tetszenek a felvetett kerdesei.. meroben elgondolkodtatok, es hirtelen eszembe is jutott egy film ami ilyesmirol szol.. szerintem mindenkepp megerne hogy megnezd. Cime: "A Kiserlet". 2010-es film es elegge megrazo a vegkimenetel
2010. dec. 1. 22:55
 14/14 anonim válasza:
Szerintem pedig a tökéletesség abban nyilvánul meg, hogy minden szituációban helyesen döntesz, ergo, ha hibázol nem vagy tökéletes. Plusz, amiről már volt szó: a bűnre való hajlam. Nem lehetsz tökéletes, ha egy részed a rossz felé hajlik. Ezért tökéletes Isten, és az ember nem. De attól, hogy ezt nem lehet elérni, még küzdeni kell érte, mert senki nem várja el egy embertől sem, hogy tökéletes legyen, viszont attól leszel jó ember, hogy törekszel. Én meg azt nem értem, hogy mit akarsz azzal, hogy a tökéletesség elérése után jön a java.
2012. aug. 11. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!