Mikor szólt Isten Noénak, hogy szálljon ki a bárkából?
Vajon csak helyi volt az özönvíz, vagy az egész akkor ismert Földet érintette? Mitológiai jelképes történet vagy van valóságalapja?
2010. nov. 24. 18:15
1/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nem. Csak maga az esőzés tartott eddig, a felgyülemlő víztömeg 150 nappal a kezdet után borította el az összes hegyet. Az emberek és állatok több mint egy évig voltak a bárkában, és még 7 hónapot töltöttek ott azután is, hogy az kikötött. A Biblia szerint az akkor ismert egész Földet elborította a víz, és a valóságáról több népcsoport történeteiben is találkozhatunk.
2010. nov. 24. 18:24
2/6 anonim válasza:
Noé elküldött egy galambot, és amikor a madár olajfaággal a csőrében tért vissza, kikötöttek. Legalábbis én így tudom.
Valóságalapja biztosan van, hiszen több nép mitológiájában is megjelenik az özönvíz. Szerintem pusztán egy nagy áradásról van szó, amelyet beleírtak a könyvbe.
2010. nov. 24. 18:24
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerintetek van rá esély, hogy megtalálják a bárkát?
2010. nov. 25. 07:57
4/6 anonim válasza:
A hegy neve ahol megállt a Bárka az Ararát.
Nos lehetséges,hogy volt egy világméretű özönvíz,DE.
Hogy fért be a bárkába annyi állat és hogy nem falták fel egymást. Meg ha annyi ideig voltak ott akkor mit ettek?
Mert ha egymást nem lehetett akkor nem tudom.
Meg ha Istennek csak az emberekkel volt baja akkor az állatvilágot miért piszkálta?
2010. nov. 25. 08:13
5/6 anonim válasza:
En ugy gondolom eleg nagy volt a barka az allatoknak. Persze ne kifejlett peldanyolra gondolj, hanem kolykokre, akik kesobb nemzokepesek voltak. Az etetesuk vitan felul csoda volt, dehat Istennel semmi nem lehetetlen!
2010. nov. 26. 01:10
6/6 Salx Narval válasza:
Hát tudjátok én nem hiszem el, hogy Isten elárasztotta a világot.Nem lehetett annyira bűnös az ember, hogy mindenkit akarattal eltöröljön.Gondoljatok csak bele,mennyi gyermek, csecsemő és terhes anya halt meg, testében a magzatával.Nem akarom elhinni, hogy ezt egy jóságos Isten megtette volna.Én ezért megtagadom őt és betudom a vízözönt egy természeti katasztrófának.A megtagadás, még mindig kevésbé fájna, mint egy ilyen kegyetlen teremtő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!