Mi a véleményetek a feminizmusról, lehet ez vallás?
Nem hiszem, hogy lehetne vallás.
A véleményem pedig az róla, hogy amit el kellett érnie, azt el is érte. A nők jogilag egyenlők, bármilyen állást elvállalhatnak, karriert építhetnek, azt csinálnak, amit akarnak. Ha tovább erőltetik, károssá válik a társadalom számára.
"A szerepek teljes összezavarodását hozta."
Na és? Új kihívás. A világ változik és folyotn változott régen is. Ahogy az őskorban elnyomták a matriarkális törzseket, úgy azok is megtanulták kezelni a szituációt. az ember nem hülye, nagyonis rugalmas és ezt is meg fogja tanulni kezeni
am. szerintem te összekevered a sok kis tízenéves pisissel, akik közül sok fiú lányos, sok lány meg fiús. ha az idősebb korosztályt nézed, a 30-as 40-es népességet, ott nincs semmi összekeveredve. a problémák amik ma népbetegségek, nem ebből fakadnak., hanem az egóból.
15:36
Akim ma 30-40 évesek, azok még a múlt rendszerben szocializálódtak, egy teljesen más világban. Akik viszont '90, de még inkább '95 után, azokat meg lehet nézni. Ilyenek lesznek a jövőben a 30-40 évesek.
Valóban nem lehet vallás.
(lsd. [link]
Szerintem is a szerepek összekavarodását okozta. Bármennyire is mondjuk, hogy ugyanolyanok vagyunk, mi nők mint a férfiak. Ez nem igaz.
Fontosnak tartom, hogy sok esetben egyenlőnek legyen tekintve egy nő és egy férfi, de nem azt kellett volna tenni, hogy minden nő teper, hogy a férfiak világában megállják a helyüket.
Ezáltal ők is elférfiasodnak. Gondolkodásmódban, viselkedésben és még sok egyébben.
Pedig egy nőnek és egy férfinak nagyon is mások a szükségleteik. Nem véletlenül szoktak hozni azt a butyuta, de aranyos példát, hogy a nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról jöttek.
Mert igenis mások vagyunk, és mások az igényeink.
A világnak szüksége lenne arra az empátiára, törődésre, ami főleg a nőket jellemzi, de a mai világban ez nincs értékelve, és azok a nők, akik magas pozícióban vannak, és változtathatnának ezen, nem teszik, hiszen ha ők ilyeneket képviselnének, akkor a mai "kemény" világba nem lennének elég belevalók.
Sajnos manapság is a nők végzik a házimunkák zömét, csak ma mellette még dolgozniuk is kell, mert álltalában nem elég egy fizetés a család eltartásához.
Ezenkívül belenevelik a fiatal lányokba, hogy tanuljanak, csináljanak karriert, a család meg még várhat.
És azok, akik feleségek és anyák szeretnének lenni, mint például én, azok ehelyett egyetemre járnak vagy dolgoznak, és a többség általában lenézi azt, aki "csak" anya és feleség szeretne lenni.
Szerintem ez nagyon szomorú. Örülök, hogy ma már lehetősége egy lánynak is a továbbtanulásra és a dolgozásra. De nem örülök, hogy ez kötelező is lett, és a hagyományos női szerepkör eltűnt a süllyesztőben (másodlagos lett sokhelyen).
18:59-kor írónak
"a férfiak világában"... mit értesz ez alatt?
Mi a 'férfiak világa'?
a nők világa hol van?
Azt értem alatta, hogy a mai világ azokon az elveken alapul, amik akkor alakultak ki, amikor még a nők nem vehettek részt a közéletben.
A férfiak alakították ki a mai gazdasági rendszert, a mai társadalmi rendszereket, és éppen ezért ez az "ő világuk".
Igazad van, persze a nőké is. Csak amivel a nők igazi pluszt tudnának hozni, az a fajta érzelmesség, ami általában inkább a nőket jellemzi, ez nem szivárgott át még ezekbe a rendszerekbe. Hanem inkább megpróbáltak a nők is kemények lenni, és jól alkalmazkodni.
Ezért mondtam, hogy a férfiak világa.
Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy rossz a világ:):). Csak azt, hogy kicsit rideg. (Legalábbis szerintem. Ebbe természetesen főleg a hogy bánunk a vadidegennel tartozik bele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!