Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Baj, hogy ezért megvédem a...

Baj, hogy ezért megvédem a katolikus papunkat? (bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Ugyebár a Római katolikus papoknak cölibátust kell tartaniuk,de én,és a családom sem ért ezzel egyet.A papunknak van barátnője,aki egyben a templom beosztott alkalmazottja is.A héten lebukott,a templomunk hívei pedig a pap feljelentését tervezik a püspökségnél.Szerintetek jogos,ha megvédem a papot?Szerintem ő is ugyanolyan ember mint mi.
2010. nov. 14. 15:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Akkor álljunk ki a hazug politikusok mellett is?

Mert hát ő is ember, csak ígért valamit, amit nem tartott be.

Az említett pap is ezt teszi. Sőt, még rosszabbat is. Merthogy ő Istennek tett esküt, hogy nem él nemi életet.

Engem abszolút nem zavarna egyébként, de mivel esküt tett rá és az esküjét szegte meg, ezért nem érdemli meg, hogy bárki is mellé álljon.

2010. nov. 23. 18:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Szerintem meg igenis védd meg, mert mikor esküt tett, nem tudta, hogy majd jön valaki, aki boldoggá teheti. MEgérdemli a boldog életet, és csak azért, meg a sok hülye megtiltja neki, hogy nem lehet felesége, azért rontsa el az életét? Milyen már? ÉS ha esküt szegett, akkor mi van? Majd a saát lelkiismeretével elszámol! Gondoljátok magatokat a heylzetébe, megesküdtök valamire, amiért akkor bármit megtennél, aztán jön egy lány, akiért meghalnál, annyira szereted?
2010. nov. 30. 21:20
 13/19 anonim ***** válasza:

"Szerintem meg igenis védd meg, mert mikor esküt tett, nem tudta, hogy majd jön valaki, aki boldoggá teheti."

Nem akarok gonosz lenni, de így járt.

Az esküjét akkor sem szegheti meg. Az ember azért ember, hogy uralkodjon magán.

"MEgérdemli a boldog életet, és csak azért, meg a sok hülye megtiltja neki, hogy nem lehet felesége, azért rontsa el az életét? "

Nem sok "hülye" tiltja meg neki, hanem Ő fogadott szüzességet. Innentől teljesen mindegy, hogy ki mit mond. Ő szüzességet fogadott, innentől kezdve...

"ÉS ha esküt szegett, akkor mi van? "

A politikus meg korrupt és ellopja az adófizetők pénzét. Akkor mi van? Ő is csak ember. Joga van a boldogsághoz.

Nem érzed át, milyen hülyeségeket beszélsz?

"Gondoljátok magatokat a heylzetébe, megesküdtök valamire, amiért akkor bármit megtennél, aztán jön egy lány, akiért meghalnál, annyira szereted?"

Ezt hívják úgy, hogy szívás.

Ezért kell kétszer is meggondolni egy ilyen döntést, mint a papság vállalása. De ha már döntött mellette, onnantól nincs visszaút.

2010. nov. 30. 21:25
 14/19 Fényhordozó válasza:

Én azt mondom, hogy állj ki mellette. Igaz, hogy megszegte az esküjét, de emiatt majd elszámol az Teremtővel, és nem ártott vele senkinek. Mindannyian hibázunk, és mellettünk is van aki kiálljon.

Amúgy ajánlom figyelmetekbe a Bibliát, Lukács 6;37: Ne ítélkezz...

Még ha nem is ismeritek el, hogy a Biblia Istentől való, az erkölcsi mondanivalóját nem tagadhatja senki.

2010. dec. 1. 09:18
 15/19 anonim ***** válasza:

"Amúgy ajánlom figyelmetekbe a Bibliát, Lukács 6;37: Ne ítélkezz... "

Ez okés. De ne is állj ki olyan mellett, aki még a saját fogadott szavát sem képes betartani!

2010. dec. 1. 17:25
 16/19 Fényhordozó válasza:

Nekem akkor is az a véleményem, hogy álljon ki mellette.

Ha úgy érzi, az helyes, hogy kiáll mellette, akkor azt kéne tennie.

Ha nem is a papért, akkor magáért. Ki kell állnunk a véleményünk mellett, azt fel kell vállalnunk!

Ha nem ezt tesszük, hanem mindig csak ráhagyjuk a többi emberre, akkor nem jutunk sehova.

A különböző vélemények felsorolása után tud csak értelmesen dönteni egy közösség.

2010. dec. 1. 19:40
 17/19 anonim ***** válasza:

Neki nem lett volna szabad, testi kapcsolatot, létesítenie.

A papnak példa mutatónak kell lennie, mert ő a nép példaképe.

Ha a nép látja, hogy a példakép megszegi Istennek, adott szavát, akkor a nép miért legyen becsületes?

Mikor papnak ment, akkor azon kívül, hogy esküt tett, a nép szolgálatát, és Isten szolgálatát is magára vállalta.

Így nem lett volna szabad szerelemben esnie.

Mert ha csak Istennel törődik, akkor nem vette volna észre a csajt.

2010. dec. 3. 15:22
 18/19 Fényhordozó válasza:

Kedves előttem szóló!

Nem tudom felétek ez hogy működik, de mifelénk az érzelmeket nem mi irányítjuk.

Az hogy szerelmes lesz valaki, az csak úgy jön, nem pedig úgy dönt, hogy én most szerelmes leszek ebbe a személybe.

És senki nem várhatja el mástól, hogy hibátlan legyen, mert ez képtelenség...

Szerintem az a lényeg, hogy megbánjuk, ha hibázunk...

És ha valaki úgy érzi, hogy ki kéne állnia az illető mellett, akkor álljon k mellette, tegyen úgy, ahogy azt helyesnek érzi.

Az vesse reá az első követ, ki maga is bűntelen...

2010. dec. 3. 15:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Ahogy érzed.Ismerek én is olyan papot,aki a parókiára bejáró hölgyet "ismerte meg".A békés birkanyájából dühöngő farkas csorda lett...Viszont ma boldog házas ember,van már egy szép gyerekük is.(Természetesen már nem pap).
2011. jan. 9. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!