Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Baj, hogy ezért megvédem a...

Baj, hogy ezért megvédem a katolikus papunkat? (bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Ugyebár a Római katolikus papoknak cölibátust kell tartaniuk,de én,és a családom sem ért ezzel egyet.A papunknak van barátnője,aki egyben a templom beosztott alkalmazottja is.A héten lebukott,a templomunk hívei pedig a pap feljelentését tervezik a püspökségnél.Szerintetek jogos,ha megvédem a papot?Szerintem ő is ugyanolyan ember mint mi.
2010. nov. 14. 15:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem nem jogos,hogy megvéded.Mikor katolikus papnak ment,tudta előre,hogy cölibátust kell fogadnia,miért nem gondolkozott előre?Ha nem tudja betartani a szabályokat,ne válassza ezt a foglalkozást.Éppen olyan,mintha autóversenyzőnek mennék,de nem akarnék lemondani arról,h folymatosan sört igyak víz helyett...Az meg szerintem nem ide tartozik,hogy most te megreformáld az egyház szabályait,hogy jó-e a cölibátus vagy sem...Vagy akkor máshogy kellett volna feltenni a kérdést,hogy egyetértünk-e a cölibátussal,vagy sem...Nem mindegy a kettő...Én pl azzal nem értek egyet,de itt ebben a konkrét esetben a pap a hibás egyértelműen,nem kell védeni...
2010. nov. 14. 15:16
 2/19 anonim ***** válasza:
88%

Helyesnek tartod, vagy sem, az teljesen lényegtelen.

Amikor felszentelték, tisztaságot fogadott. Innentől kezdve teljesen irreleváns, hogy ki mit gondol az egészről. HA barátnőt akar, akkor lépjen ki az Egyházból, vagy keresztelkedjen ki és legyen református lelkész! Azok házasodhatnak.

De amíg katolikus pap, addig bárki bármit gondol és bármit tart helyesnek, ez bűn.

2010. nov. 14. 15:28
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az előző válaszokkal.
2010. nov. 14. 15:36
 4/19 anonim ***** válasza:
75%

Igazuk van az előző válaszolóknak. De talán nem kéne feljelenteni, épp elég büntetés az neki, hogy lebukott, neki kell a saját lelkiismeretével elszámolnia valahogy.

Szerintem.

2010. nov. 14. 15:50
 5/19 anonim ***** válasza:
94%
És - bár nincs sok esély erre - ha a cölibátust időközben eltörölnék, neki akkor sem lehetne felesége, hiszen ő cölibátust fogadott, és mindörökre, nem addig, amíg ezt az egyház előírja.
2010. nov. 14. 15:59
 6/19 anonim ***** válasza:
74%

természetesen NEM jogos megvédened

dicséretes, hogy a többiek nem hajlandók szemet hunyni

remélem a püspökség sem akarja eltussolni- bár ebben már kevésbé bízok

2010. nov. 14. 18:32
 7/19 anonim ***** válasza:
14%

a lelkiismereted megsúgja neked, hogy hogy járj el...ha a hang belül csak szól halkan, hogy a pap megérdemli a védelmet, akkor tedd meg...ilyenkor Isten hangjára hallgatsz, szóval ezért célszerű ezt választani. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 16. 11:27
 8/19 anonim ***** válasza:
95%

Nem jogos a védelmére kelned,de szíved joga!

Biztos jó ember Ő,csak katolikus papnak alkalmatlan!

2010. nov. 16. 12:39
 9/19 anonim ***** válasza:
Számomra nem baj.
2010. nov. 23. 00:52
 10/19 Juhász Georgina válasza:
Szerintem állj ki mellette! Ő is ember!
2010. nov. 23. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!