Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges, hogy az eddigi...

Lehetséges, hogy az eddigi 26-ból egy hasznos válasz sem volt az alábbi kérdésnél? Miért nem lehet korrekt választ adni?

Figyelt kérdés

Mi az oka annak, hogy egy tisztességes kérdésre nem kapok egy tisztességes választ sem? Lehet, hogy nincs válasz a kérdésemre?

Az eredeti kérdést az alábbi linken találjátok:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. nov. 8. 09:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Ha valakit enynire érdekli a kérdése, akkor először is tegye jó katóriába. Másrészt megvan a hasznos válasz, csak látni kell. Arra a kérdésre viszont nem lehet hasznos választ adni, amellyel valójában a kérdező nem is igazán akart semmit sem megtudni.
2010. nov. 8. 09:47
 2/17 A kérdező kommentje:

Ha elolvastad volna a kérdező által írtakat, akkor nem írtál volna ekkora butaságot.

Honnan veszed, hogy kérdezőt nem érdekli a válasz?

Kérdező szeretné megtudni, hogy van-e válasz a kérdésére. Kérdező próbált segíteni. A félreértések elkerülése végett azt is leírta, hogy hogyan kezdődjön a hasznos válasz. Eddig úgy tűnik, hogy nem született ilyen. Ne azt írd, hogy de igen, hanem azt, hogy melyik volt az. Ha úgy gondolod, hogy lehetséges az eddigieknél korrektebb választ is írni a linkelt kérdésre, akkor tedd meg te!

2010. nov. 8. 10:06
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező olyanokon kér számon olyan dokumentumokat, amikkel nem rendelkezik egy átlagember, mert ezeknek a hivatalos dokumentációk nem magánembereknél vannak elhelyezve, illetve olyan dolgokon lovagol, amiken nincs túl sok értelme. El kellene szépen mennie oda, ahol ezek a dokumentációk találhatók, kikérni (ha egyáltalán kiadhatnak ilyeneket olvasásra), és átböngészni töviről hegyire. Ezt megteszik azok is, akik hiteles könyvet-filmet akarnak csinálni a témából, amellett, hogy felkeresnek még élő túlélőket. Ha valamit tudni akarok, akkor oda megyek, ahol a választ találhatom. Nem az az okos ember, aki "mindent tud", mert mindent senki nem tud, hanem az, aki tudja, hol keresse a választ. De nekem úgy tűnik, hogy a kérdező nem hajlandó venni a fáradságot és felállni a gép mellől.

Tudod, ha a lustaság fájna...

2010. nov. 8. 10:12
 4/17 A kérdező kommentje:
Szerintem nem a dokumentumokat kérte a kérdező. Elég ha a dokumentum címét írjátok. Volt egy válaszoló, aki megpróbálta. Ő megemlítette a Wannsee konferencia jegyzőkönyvét, mint "hiteles" törvényszéki bizonyítékot a holokausztra. A kérdező viszontválaszából azt szűrted le, hogy kérdezőt nem érdekli az igazság? Hogyan jutottál erre a következtetésre? Komolyan érdekelne. Hidd el, kérdező utána fog járni, ha valami újat hall. Kérdező csupán segítséget szeretne kérni, hogy milyen dokumentumokat keressen. Ha az ún. holokauszt "egy történelmi esemény volt", akkor egész biztos, hogy lesz valaki, akinek nem fog gondot okozni egy tisztességes (nem félrebeszélő, tárgyilagos) válasz megírása. Remélem ebben egyetérthetünk.
2010. nov. 8. 10:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert Stephen Hawking kozmológia és a kvantumgravitáció tárgyú munkásságáról sem a GYK-n szoktak érdeklődni...
2010. nov. 8. 11:09
 6/17 A kérdező kommentje:
Kérdező kétszer volt Auschwitzban, hogy választ kapjon az évek során összegyűlt kérdéseire. Kérdező egyszer felkereste a holokauszt vallás legszentebb helyét, az izraeli Yad Vashem múzeumot is. A megválaszolatlan kérdéseinek száma csak nőttek a fenti látogatásai alatt. Kérdező szépen, kulturáltan leírta a kérdéseit, amit elküldött a Holokauszt Emlékközpontnak is. Meglepő, de nem méltatták válaszra sem. Kérdező már évekkel ezelőtt feltette a fenti kérdést sok más fórumon is. Van itt olyan, akit meglep, hogy kérdező a kérdései nyilvános feltevésért könnyedén börtönben találhatja magát? Van itt olyan, akit meglep, hogy sehol senki nem tartotta illetékesnek/elég tájékozottnak magát arra, hogy a fenti egyszerűnek tűnő kérdést megválaszolja? Ha elolvassátok a kérdést, akkor belát(hat)játok ti is, hogy nem olyan nehéz az. Feltéve, ha létezik rá válasz.
2010. nov. 8. 13:48
 7/17 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem azzal van a gond, hogy a kérdésnek nem nagyon van értelme.

Történelmi eseményeket nem törvényszéki szempont szerint szokás vizsgálni, hanem források alapján. Szinte semmiféle történelmi forrás nem tekinthető törvényszéki bizonyítékként. Én is feltehetem a kérdést: milyen törvényszéki bizonyíték van a mohácsi vereségre?

Ilyen események szerintem túl nagy volumenűek ahhoz, hogy a törvényszéki eljárás szerint lehessen vizsgálni, mert ez utóbbi viszont az egyszeri, viszonylag lokalizálható és egyszerű események bizonyítására való.

Mondok egy másik példát: tegyük fel, hogy mondjuk a kecskeméti airshow-n (mondhatnék bármilyen nagy volumenű rendezvényt, ahol százezrek vannak) én a nyílt színen, egy emelvényen kitöröm valakinek a nyakát. Persze egy csomó ember látja (mondjuk olyan 20-30 ezer), de a a kamerák közül az esemény pont nem látszik, mert épp mindegyik a repülőket nézte. Legfeljebb egy két homályos felvétel.

Kérdés: milyen törvényszéki bizonyítékok vannak a bűnösségemet illetően, és mi alapján ítélnek el?

- konkrét felvétel az eseményről nincs

- van egy holttest

- vagyok én, aki épp ott volt

- van több tízezer, egymást egyáltalán nem ismerő ember, akik ugyanazt állítják

- van indítékom (tegyük fel, hogy tényleg volt, és nem tartottam titokban)

Normális esetben ez még nem lenne elég egy ítélethez. De normális esetben nincs ennyi szemtanú. De egy bírónak sincs semmi alapja feltételezni, hogy emberek tízezrei kollektív hazudozásba kezdenének, így minden rendes törvényszék elítélne ezért.

A holokauszt esete hasonló:

- volt rá indíték, és ezt nem tartották titokban

- vannak holttestek, eltűnt személyek, akik sosem kerültek meg

- vannak, akiket szinte a holttest mellett találták meg, noha felvétel nincs, ahogy éppen a gyi9lkosságot elkövetik

- van rengeteg sok egymástól független tanú, akik mind ugyanazt állítják

- háború volt, az emberek az eset közben azzal voltak elfoglalva, hogy túléljék, és harcoljanak, vagyis nem volt az eset a figyelem középpontjában.

2010. nov. 8. 14:31
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, az a gond, hogy a kérdés feltevője köti az ebet a karóhoz. Irigylem, hogy nincs nagyobb problémája.
2010. nov. 8. 14:36
 9/17 A kérdező kommentje:

"Ilyen események szerintem túl nagy volumenűek ahhoz, hogy a törvényszéki eljárás szerint lehessen vizsgálni, mert ez utóbbi viszont az egyszeri, viszonylag lokalizálható és egyszerű események bizonyítására való."

Értem, ezek szerint elfogadható, hogy mikor egy gyilkosság történik valahol, akkor van igény törvényszéki bizonyítékokra, viszont amikor egy állítólagos népirtás, egy állítólagosan több milliós szisztematikusan elkövetett gyilkosság a vád, akkor nincs szükség ilyen apróságokra? Elég, ha a kínzásokkal kicsikart beismerő vallomásokra, illetve az egymással, illetve az alapvető fizikai törvényekkel ellent mondó tanúvallomásokra hivatkozunk? Ha valaki mégis szeretne bizonyítékokat látni, vagy rosszabb esetben kijelenti, hogy szerinte NEM LÉTEZNEK BIZONYÍTÉKOK, akkor már börtönbe is lehet zárni az illetőt pár évre. Ugye, ez így helyénvaló? Én hány év börtönt érdemelnék azon igényem miatt, hogy bizonyítékokat szeretnék látni?

2010. nov. 9. 11:01
 10/17 anonim ***** válasza:
91%

Hát kit mi háborít fel! Az gondolom, még nem vita tárgya, hogy voltak gettók, és a zsidó lakosságot előbb oda vitték, majd elhurcolták őket, megfosztva minden vagyonuktól. Ez nem háborít fel? Hogy ezt ki és milyen jogon merte megtenni? Ha a törvény az, hogy a holokausztot nem szabad tagadni, elég, ha nem hangoztatod nyilvánosan az ellenvéleményedet. De ha a törvény az, hogy a zsidóknak gettóban a helyük, hogy lehet nem zsidónak lenni, ha egyszer annak születtél? Érted a lényegi különbséget?

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 9. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!