Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallások és az ahhoz tartozó...

A vallások és az ahhoz tartozó mesevilágok csak azért lettek kitalálva, hogy a báránykákat becsapják és kifosszák?

Figyelt kérdés

jan. 3. 02:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

"Csupán olyan apróságot, mint a világ keletkezése. Szinte semmiség."

Csak, hogy a bibliát nem azért találták ki, nem azt magyarázza folyamatosan, hogy hogy miért és mikor, lett teremtve. Az ilyen dolgok jó ha a biblia 0,1%át teszik ki.

"Ami miatt jól kell viselkedni. Plusz lehet reménykedni, hogy a halott szeretteink jó helyen vannak."

Hogy hogy kell viselkedni az már külön kategória. Hisz azt állítottad, hogy az ember nehezen fogadja el az elmúlást, halált.

"Plusz a pokol sem a lét teljes megszűnése."

Nem csak sokkal rosszabb.

"Az ember nem azt nem tudja feldolgozni, hogy szar helyre kerül, hanem azt, hogy megszűnik létezni."

BIZTOS?!

https://www.youtube.com/watch?v=or_MDJnmihc

"Pontosan, a másvilágon majd megkapja mindenki a jutalmát vagy büntetését. Ez a lényeg."

Még csak ez sem igaz, mert Isten megbocsáthat bárkinek aki veled szemben igazságtalan volt.

Szal ez megint nem jött be Mojjo...............

Én értem, hogy beléd lettek nevelve a felvilágosodás téveszméi, olyanok mint: a vallást csak azért találták ki, hogy ezzel magyarázzák amit nem értenek. stb.stb

Csak ezek mind tévesek, a bibliát, a kereszténységet illetően.

Illő lenne már annyi év után megtanulnod, hogy azért hiszünk Istenben mert szeretjük őt. Annyiszor láttam már, hogy többen is elmondták neked ezt itt éveken keresztül. Nagyon intelligens vagy, hogy nem voltál képes ezt megérteni ennyi idő után?

jan. 4. 10:20
 12/13 Mojjo ***** válasza:
63%

@11:

"Csak, hogy a bibliát nem azért találták ki, nem azt magyarázza folyamatosan, hogy hogy miért és mikor, lett teremtve. Az ilyen dolgok jó ha a biblia 0,1%át teszik ki."

A világ megmagyarázásának legfontosabb kérdése, hogy hogyan keletkezett a világ, illetve azoknak, akik a miérteket is szeretik feszegetni, az, hogy miért történt mindez. Ezt pont megmagyarázza a Biblia, így a legfontosabb rész kipipálva. És mivel Isten teremtett mindent, minden természeti jelenség eredete is meg van egyből magyarázva.

"Hogy hogy kell viselkedni az már külön kategória. Hisz azt állítottad, hogy az ember nehezen fogadja el az elmúlást, halált."

"Nem csak sokkal rosszabb"

"BIZTOS?!"

Minden emberre nyilván nem lehet semmit sem mondani, hogy na ez általánosan igaz. De a teljes megszűnés az ismeretlen, sokkal jobban feldolgozhatatlan és tipikusan emiatt ijesztőbb, mint bármi megszűnéssel nem járó, de sz@r állapot. Szóval igen, biztos. Attól függetlenül, hogy létezhetnek emberek, akik épp nem így gondolják.

"Még csak ez sem igaz, mert Isten megbocsáthat bárkinek aki veled szemben igazságtalan volt."

Isten végtelenül bölcs és végtelenül igazságos, ugye. Így akinek megbocsát, az megérdemli a bocsánatát. Az ember, már aki hisz a Bibliában, az Isten igazságában jobban kell, hogy bízzon, mint a sajátjában, tehát még jobban igaz, amit írtam: abszolút igazság lesz téve a másvilágon, annyira abszolút, amire az ember nem is lenne képes.

"Én értem, hogy beléd lettek nevelve a felvilágosodás téveszméi"

Én meg azt értem, hogy nem nagyon vagy vagy hajlandó, vagy képes elgondolkozni a saját ellenérveiden, mert akkor te magad is láthatnád, mennyire rosszak és hibásak. Megpróbálhatok, és mint látod, meg is próbálok segíteni, de széllel szemben nehéz vizelni ugye.

"Illő lenne már annyi év után megtanulnod, hogy azért hiszünk Istenben mert szeretjük őt."

Az általam leírtak egyike sem zárja ki, hogy szeressétek. Elhiszem, hogy sokan szeretik is.

jan. 4. 20:03
 13/13 Mojjo ***** válasza:
63%

Illetve még egy dolog:

A világ és benne minden létező jelenség eredetének megmagyarázása természetesen teljesen független attól, hogy az a Biblia mekkora részét teszi ki.

jan. 4. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!