Nem igazságtalanság az, hogy a kereszténységben csak az üdvözülhet, aki elfogadja Jézust?
Egyébként az embereket nem ítéli el Isten olyasmiért, ami azért nics nekik, mert nem volt lehtőségük megkapni. Tehát ha valaki sosem hallhatta Jézus Krisztus evangéliumát, akkor Isten nem ítéli el azért, mert nem hisz, hiszen a hit a Biblia szerint az evengélium hallásából származik.
Azonban Isten igazsága megköveteli a bűn büntetését, ami a Biblia szerint a halál. És mivel minden ember vétkezett számtalanszor, rajtuk van a halálos ítélet súlya, akár hallották a Jézusról szóló evengéliumot, akár nem. A bűn büntetése halál, tehát a pokol egy olyan hely lesz majd az utolsó ítéletkor, ahol azok, akik a bűneikre nem kaptak bocsánatot, elpusztulnak, megsemmisülnek. És a bűn büntetésének, a halálos ítéletnek az állapotából nem lehet szabadulni, csak Jézus Krisztus által. Ezért terjesztik a keresztények Jézus Krisztus evangéliumát.
Azonban az a kérdés, hogy mi van azokkal, akik sosem hallhatták az evangéliumot, hogy Jézus Krisztus meghalt értünk a kereszten, hogy megmentsen a halálos ítélettől, egyre inkább elméleti kérdéssé válik. Mert manapság már a legeldugottabb amazoniai törzsnél is jártak hittérítők. És a becslések szerint a világ legsötétebb részére, Észak-Koreába is sikerült annyi Bibliát becsempészni, hogy kb. a lakosság 10%-ának lehet Bibliája, valamint rádióadókon keresztül is sugároznak Észak-Koreai területekre keresztény műsorokat.
üdv, a javuló Stefán
"Ez a "sola fidei" tévelygés egyre terjed, de ha az egész keresztény világ bedől majd neki, akkor sem válik igazzá."
Mivel a kereszténység nagyobb fele eretnekségnek tartja, ezért ettől nem kell félni. Mármint attól, hogy a teljes kereszténység bedőlne neki.
Szerintem túl földhözragadt módon nézed ezt, kedves kérdező. Ez az egész egy belső folyamat, végső soron az a cél hogy megszűntesse az emberben a szenvedést ami a földi lét velejárója. Buddhisták, hinduk nincsenek kizárva ebből, nekik is megvan a maguk útja ami ugyanoda vezet, csak másképp hívják: nirvána, moksa, stb.
Megpróbálom racionális aggyal leírni amennyire én ezt értem/érzem. Azért csak próbálom, mert ezekre a dolgokra igazából nincs szavunk, csak hasonlataink, ezért is van ennyi vallás és filozófia. Próbáld csak egy sötétben felnőtt embernek elmagyarázni mi az a piros. Kb ilyen jellegű probléma ez. Amíg nem tapasztaltad magadnak, mások leírása róla egy megfoghatatlan halandzsának tűnik. Aki viszont már megtapasztalta, azonnal érti miről beszél a másik.
Pár ember (Jézus, Buddha, stb) eljutott magában egy olyan állapotba, amibe csak nagyon kevesen, de mivel felismerték hogy ez kb a legszuperebb állapot, ami ráadásul gyógyír lenne a világ minden szenvedésére, megpróbáltak másokat is elvezetni ebbe az állapotba. Ami lássuk be, marha nehéz feladat.
Jézus elfogadása egy út a sok közül. Egy hegy csúcsára is rengeteg úton el lehet jutni. Van gyors de rizikós és nehéz sziklamászás, és van hosszú de biztonságos, kicsi emelkedős nyugdíjas út is.
De ha Jézus útján akarsz a csúcsig eljutni, az nem fog menni anélkül hogy elfogadnád/elhinnéd a sztoriját. Ha csak kötekedsz, logikai ellentmondásokat vagy bizonyítékokat keresel, hitetlenkedsz, magyarázatokat keresel, stb, akkor soha nem fogsz eljutni az üdvözüléshez, hiszen a hegy alján a mászóeszközöket vizsgálgatod ahelyett hogy használnád. Csak pazarlod az idődet és az élet véges. Esetleg még másokat is eltérítesz az útról akik felmehettek volna, csak a bomlasztó hitetlenséged miatt.
Ugyanolyan hit ez is mint minden más amit adottnak veszel. Hinned kell abban is hogy egy repülő nem fog lezuhanni pont veled ahhoz hogy felszállj rá, mivel nem tudod hogy mi lesz. Ha nem hiszed, nem szállsz fel.
Amúgy ez hogy Jézus mindenki bűnét eltörölte, szerintem ez is gyakran félre van értelmezve. Szerintem MAGÁNAK törölte el mindenki bűnét, a saját világában. És azzal hogy hiszed ezt, te is eltörlöd a saját világodban. Ha mindenki megtenné, eltűnne a bűn teljesen. Ez egy lépés amit mindenkinek meg kell tennie, azután jön el a földi mennyország.
Hiszen gondolj bele: ha elhiszed hogy ő képes volt mindenkinek megbocsátani azt hogy megkínozták és megölték, és nem tartotta ezért őket bűnösöknek (hisz nem tudják mit tesznek), akkor nem úgy fog hozzáállni hogy ezt meg kell torolni, nem akar bosszút, nem veri le máson, stb. Tehát egy ember 100% megtöri a láncot, a rossz karma láncát ha úgy jobban tetszik. Ha Jézus, egy ember ezt meg tudta tenni, akkor mindenki meg tudja tenni.
Ha mindenki megteszi, eltűnik a Föld színéről ez az "elmevírus" ami miatt annyit ártunk egymásnak és magunknak. Akkor már a szenvedések 99%-a eltűnne.
Emellett, csak úgy mellékesen, ha sikerül eljutni magadban oda, akkor eljutsz "Isten országába", ahol feltehetőleg megszűnik minden szenvedésed. Csak gondolj bele abba hogy minden negatív érzésed, gondolatod és késztetésed megszűnik. Én már voltam ilyen állapotban, egy napig tartott csak sajnos (nem droggal). Nem tudom hogy az volt-e, de ha valamit, én azt mondanám Isten országának. Tökéletesen boldog és elégedett voltam csak annyitól hogy élek és lélegzem. Semmi nem hiányzott, semmivel nem lehetett kihozni a sodromból. És mellette olyan volt hogy ez mindig is ott volt bennem, csak kb a háttérben, ezért nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!