Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a jelenségről?

Figyelt kérdés
Mindenkinek a véleménye érdekelne a témában, vallásos embereké és nem hívőké is, illetve férfi nő, mindenki. Sejtem hogy ezzel a kérdéssel egy darázsfészekben nyúlkálok de érdekel az emberek véleménye. Mostanában a tiktokon feldobott egy férfit aki azt ecsetelte hogy a nő teste csak betakarva értékes, és rengeteg komment értett ezzel egyet, és nem ez az első ilyen téma ami szembe jött velem, és a nők testét autóhoz, kulcshoz, telefonhoz hasonlítgatják. Ezt mind a vallásra hivatkozva teszik, de olyan stílusban hogy szerintem az elfogadhatatlan. Azt is sűrűn hozzá teszik hogy az értéktelen aki kiteszi a testét. És most a vallásos emberektől kérdezném hogy 1. Nem azt mondja Jézus hogy minden ember egyformán értékes? 2. A férfi nem értéktelenebb ha például póló nélkül megy valahova, vagy rövidnadrágban? És szerintem ehhez a kérdéshez kapcsolódik a bodycaunt is. Tehát hogy hány emberrel voltál eddig. És nagyon jellemző hogy ha ez egy nőnél ötön felül van akkor közlik hogy többször volt használva mint egy publikus wc, viszont ha egy férfinek van rengeteg az akkor egy hatalmas macsó alfahím. Szerintem ez is rettenetesen elcsépelt és szexista. És mielőtt nekem álltok hogy egy sértett nő vagyok, igen nő vagyok, és lehet hogy van benne sértettség is, de nem emiatt írtam ki a kérdést. Egyszerűen érdekel mások véleménye, hogy ki mit gondol és más szemszögekből ez a téma.

tegnap 16:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

5

Ha ez így volna, akkor Isten a saját értékrenjéből űzne csúfot, nevetség tárgyává téve önmagát is.

Krisztus ezért mondta azt, hogy a keskeny úton kevesen járnak.

Az tény, hogy Isten mindenkit szeret, mivel, ahogy írtad is, Jézus mindenkiért meghalt.

De Jézus szavai kijózanítóak, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

(Máté 7:13, 14) 13 Menjetek be a szűk kapun, mert a széles kapu és a tágas út a pusztulásba visz, és sokan mennek be azon. 14 Ellenben a szűk kapu és a keskeny út az életre visz, és kevesen találják meg azt.

Jézus két útról beszélt. A széles úton járnak többen, és az vezet a pusztulásba. Ha nem így volna akkor Jézus hazugnak lehetne nevezni.

Ezen az úton olyasmit tesznek, ami nincs korlátozva, törvényszegést követnek el.

A keskeny úton viszont vannak védelműl szolgáló "korlátok", amit egy Istenfélő ember nem akar semmibe venni.

Aki szereti Istent, az megtartja az erkölcsi alapelveket.

(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.

(1János 5:3) 3 Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait.. . .

Aki nem él ezekkel összhangban, az nem szereti a Teremtőjét.

tegnap 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!