Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért néznek elmebetegnek?

Miért néznek elmebetegnek?

Figyelt kérdés
Ha én Húsvétkor hiszek a nyusziban aki hímestojást tojik kinevetnek, mert szerintük sokkal hihetőbb hogy egy csávó aki Isten fiának mondta magát csak úgy feltámadgatott.

okt. 8. 13:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
32%

Azért a húsvéti nyuszit egy lapon említeni Istennel azért az árulkodik valamiről.

Isten/teremtés a másik nagy lehetséges magyarázat a világmindenség eredetére és létezésére. Természetesen a másik az, hogy a világ önmagától létezik meg ugye a randomitás.

Csak azért elmebetegnek nézni valakit mert a másik elképzelést látja valószínűbbnek azért az erős.

okt. 8. 18:44
 12/24 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező, sokan szoktak imádkozni, és segíteni is szokott nekik Isten.

A húsvét is keresztény ünnep. A nyuszit csak úgy találták ki hozzá, ez egy modern dolog, mint a többi modern ünnep, amit a nyugati világ kitalált, hogy helyettesítse a keresztény ünnepeket. De ez bálványimádás, hogy Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe helyett, nyusziról beszélnek.

Ezeket a modern, nyugati dolgokat ne is kövesd, csak arra jók, hogy eltávolítsák az embereket Istentől.

okt. 8. 19:24
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

Milyen ravasz a Sátán. Elhitette veled hogy a nyuszi az Isten. Akkor imadkozz a nyuszihoz,

A feltámadás közismert dolog, számtalan ember újjáéledt kisebb nagyobb idő után, órák napok után. Bizonyított tény A romalhatatlan test is tény, csak tájékozatlan vagy.

Krisztus is három napon belül, feltámadt.

Le a kalappal Sátan előtt tökéletes munkát végzett nálad.

okt. 9. 05:57
 14/24 A kérdező kommentje:
11-es, nagy betűvel írtam hogy Isten, vagyis Jahvéra gondoltam. Ő és a többi 5000 emberi elme szülte isten bizonyítottan kitaláció, jóval ősibb vallásokból lett összeollózva a teljes Biblia és cáfolva lett már rég. Azt nem mondtam hogy valamilyen felsőbb hatalom, esetleg fejlettebb idegen faj nincs amit már istenként tisztelhetnénk, mivel azt se cáfolni se megerősíteni nem tudjuk. Bár az is létre kellett hogy jöjjön valahogy. Az evolúcióra viszont egyértelmű bizonyítékok vannak, elég csak a törzsfejlődést nézni hogy párszáz vagy ezer éve hogy néztek ki az állatok és növények, hogy genetikailag rokonságban állnak a fajok közös őssel stb.
okt. 9. 08:49
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem kérdező ez hasonló kérdés ahhoz, hogy "ha ennyivel okosabbnak tudod magadat sok milliárd embernél, akkor miért nem tudod megválaszolni saját kérdésedet?"
okt. 9. 13:13
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

"Ő és a többi 5000 emberi elme szülte isten bizonyítottan kitaláció, jóval ősibb vallásokból lett összeollózva a teljes Biblia és cáfolva lett már rég."

A biblia cáfolva lett rég? Na én ilyenről nem tudok, pedig már több mint 6 éve abba ölöm a szabadidőm, hogy keresztény vs ateista vitákat nézek/olvasok de olyanról nem hallottam, hogy a biblia rég cáfolva lett.

Mondják az ateisták a rosszból vett érvet, (ha létezik Isten akkor miért engedi a rosszat.....) Oké az egy dolog, az csak filozófia, de olyat senki nem mond, hogy a biblia rég bizonyítottan meg lett cáfolva.

Az meg, hogy más vallásokból lett összeollózva, az meg csak a dolgok félreértelmezés. Oké a térségben valóban vannak hasonló vallások, és történetek melyek nagyon hajaznak a bibliára és még korábbiak mint a biblia keletkezése.

Csak akkor elárulnám neked, hogy a skandináv mitológiában kezdetben, miután létrehozták a világot, Odin és két másik isten, Vili és Vé, egy nap sétálgatva észrevették, hogy valami hiányzik.

Ekkor Odin és társai kőrisfából, illetve szílfából faragták a férfit és a nőt, Askot és Emblát.

Az istenek úgy döntöttek, hogy életet adnak ezeknek a fatörzseknek.

Odin beléjük lehelte a lelket és az életet, Vili megadta nekik az értelmet és az érzékeket, Vé pedig az érzékszerveket és a külsejüket. Így lettek a fatörzsekből a férfi, Ask és a nő, Embla, akik az első emberek lettek a világban.

Óóóó vajon honnan olyan ismerős nekem ez a történet? Csak nem a bibliában írtak hasonlót?

Márpedig azt azért senki ne állítsa, hogy abban az időben egymás vallásaiból lopkodtak a világ két különböző távoli pontján.

A skandináv mitológia ősi és sajátos hagyományokon alapul. Ráadásul különböző kultúrák teremtéstörténetei gyakran mutatnak hasonlóságokat, mert hasonló kérdésekkel foglalkoznak az emberiség eredetét illetően. Ezek a történetek egymástól függetlenül is hasonló témákat érinthetnek, hiszen mind az emberi lét alapvető kérdéseire keresnek választ.

Azt feltételezni, hogy ezek a vallások egymásból lettek összeollózva elég megalapozatlan. Jó mondjuk aki nem lát bele az kanyar nélkül beveszi.

Szerintem a vallások hasonlósága pedig éppen arra utal, hogy az emberiség valamikor egy nagy csoportban élt, vagy egymáshoz nagyon közel álló csoportokban, amelyekben kezdetekben mindenki ismerte az igazságot.

Csak idővel szétvándoroltunk és mindenki máshogy kezdte el mesélni ugyanazt a történetet és így alakult ki a sok különböző vallás.

Persze a biblia megmaradt eredetiségében, hiszen Isten végig fogta a Ábrahám és a zsidónép kezét.

Ez így már sokkal logikusabb.

"Az evolúcióra viszont egyértelmű bizonyítékok vannak, elég csak a törzsfejlődést nézni hogy párszáz vagy ezer éve hogy néztek ki az állatok és növények, hogy genetikailag rokonságban állnak a fajok közös őssel stb."

És? Az evolúciót én magam is elfogadom. Sőt leggyakrabban én védem legvehemensebben azt, ha kritika éri.

Az evolúció nem zárja ki Isten létét. Ezt csak a témában nagyon kezdők gondolják így. Eleve maga az evolúció fő zászlóvivője, Charles Darwin maga említette Istent a fajok eredete C. művében. Ő maga sem látott problémát abban, hogy van evolúció és Isten is egyszerre.

okt. 9. 16:48
 17/24 anonim ***** válasza:
62%

"A skandináv mitológia ősi és sajátos hagyományokon alapul. "

A skandináv mitológiánál nem árt figyelembe venni, hogy azt egy pap jegyezte le aki kicsit csavart rajta, hogy jobban hajazzon a keresztény nézetekre különben az egyház nem nézte volna jó szemmel.

Így lényegében amit tudunk az nem a skandináv mitológia hanem a skandináv és keresztény vegyítéséből keletkezett akármi, hogy legalább részben meglegyen.

okt. 9. 20:28
 18/24 anonim ***** válasza:
#17 Forrás? Vagy ezt mind csak a vikingek C. sorozatából szedted?
okt. 9. 20:32
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem, hogy a vikingek sorozatban lett volna ilyenről szó. De már régen volt.

Azonban az érdekelne, hogy te minden tudásodhoz tudsz küldeni egyből forrást? Vagy esetleg minden válaszod esetében a válasz megírása előtt utána nézel mindennek és kigyűjtöd a forrást?

Nem tudok forrást küldeni ahhoz amit akár 5 vagy 10 évvel ezelőtt tanultam valahol. Ha érdekel akkor nézzél utána te is.

okt. 10. 09:09
 20/24 Jégszív ***** válasza:
71%

Csak egy szakorvos tud erre egzakt választ adni! - vagy még az sem: 😊

"Egy elmegyógyász csak akkor tévedhet nagyot, ha nem állapít meg semmit."

/Dr Bubó/

okt. 10. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!