Nem arra voltam kíváncsi, hogy van-e munkahelyed, az kit érdekel... Nem az alapján kell megítélni egy embert, hogy vane-e állása. Amit a szöveg első felében írtál az alapján ítéllek meg, és azt mondhatom csak, hogy folytasd, mert ma nagyon kellenek az ilyen emberek a társadalomban, csak a többség nem biztos, hogy egyből átlátja mit is mondanak valójában (elsőre én is félreértelmeztem), ezért nem könnyű meló az amit csinálsz. Szerintem elég nagy krízishelyzet van kibontakozóban az egész emberiség szintjén, amit csak úgy élhet túl, ha bölcsebbé válik. Ehhez azonban szükség van olyanokra akik felszólalnak és mutatják az utat. Hajrá!
Üdv:25/F
2010. nov. 6. 12:57
22/33 anonim válasza:
Ja, Isten szerint bűn, de a fia attól még jól elvolt Magdolnával...
2010. nov. 7. 13:33
23/33 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelőnek:
Szerintem olvasd át még egyszer a Bibliát, ha ez maradt meg XD
2010. nov. 7. 13:44
24/33 anonim válasza:
Nem bűn. Az egyház tiltja, a Biblia nem.
2010. nov. 7. 16:17
25/33 pelgrim válasza:
LastOne.Left nagyon helyesen látja, a vágyakat elnyomni helytelen dolog, az ember vágya ugyanis Isten leghatékonyabb eszköze, az a fejlődés hajtóereje, vajon hol is tartana az emberiség e nagyszerű eszköz nélkül, talán még csak az ősember előtti korban. Bűn az, ha azokat elnyomjuk. És valóban a maszturbáció részben kielégíthet, de elkerüli a vágy eredeti célját, az egyház evégett ítéli bűnnek, annak ellenére, hogy nem árt senkinek. De ahogy LastOne.Left írja, gátolja az egyént további fejlődésében. Ugyanis a maszturbációra és a velejáró kéjelgő fantáziára szánt energia, – ami lehet több szempontból nagyon kimerítő, míg a felhasznált energia a normális nemi kapcsolatban a párok erősítik gazdagítják egymást, – szellemi fejlődésre szánva elősegíthetné az egyén tudatának fejlődését. Az energiaveszteség ilyenkor összehasonlítható egy nagyon izgalmas horror film megtekintésével, az embernek általában fogalma sincs arról milyen energia veszteséget szenved mikor egy ilyen filmet végignéz. A vallások ezt nem említik, csak a bűnre és annak megtorlására teszik a hangsúlyt.
2010. nov. 8. 14:30
26/33 anonim válasza:
Igen,szerintem bűn az önkielégítés.Még a szentírásban is benne van csak nem teljesen közvetlenül(ez nem ellentmondás)
,amikor teljesen 1értelműen kifejezi azt a szándékot hogy legyen egyház, ami őt képviseli és őt közvetíti azután miután már ő nem lesz a földön fizikálisan.Akkor közli ezt is,akkor intézi el ezt a dilemmát is örökre,és ez mindent magában foglal.Aki az egyházban nem hisz, az Jézusban sem.
2010. nov. 11. 15:54
27/33 anonim válasza:
A szentírásban világosan látszik hogy Isten azt akarja hogy higgyünk az ő egyházában.Mert az egyházon keresztül tudunk csak igazán hinni benne.Ha az egyház azt mondja hogy az önkielégítés bűn,és Jézus világosan a tudtunkra adta hogy higgyünk az egyházban,akkor innentől kezdve szerintem világos a dolog,akkor ez isten akarata,és az egyház csak kifejezi ezt számunkra.Lehet vitatkozni a pszichológiai hátteréről az ügynek. egészséges, egészségtelen,de most nem ez a kérdés,szóval szerintem fölösleges.
2010. nov. 11. 16:08
28/33 anonim válasza:
15:54 Én pl az egyházban nem hiszek, Jézusban igen :P És maszturbálni is szoktam, és nem érzek bűntudatot miatta.
2010. nov. 11. 16:47
29/33 anonim válasza:
Éppen ez a lényeg,nem tudsz hinni valójában Jézusban sem ha nem hiszel az egyházban.Nem tudod Jézus testét magadhoz venni,és még sok ,ami szerves részét alkotja a keresztény hitnek.Nem hiszel valójában Jézusban,mert nem hiszel abban sem amit mond,mert nyilvánvalóvá teszi,és itt most sokat lehetne idézgetni,hogy az egyházra szükség van.Ezért sem érzel lelkiismeret furdalás önkielégítés után,nem fogadod el amit Jézus akar (mert ő akarja,nem a papok),ha elfogadnád és utána csinálnád biztosan rossz érzés lenne hogy Jézus ellen cselekedtél.
2010. nov. 11. 20:27
30/33 anonim válasza:
Nagyon egyszerű. Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, rövidebb karokat teremt nekünk. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!