Keresztények! Miért jó nektek hinni a feltámadásban? Miért nem tudtátok elfogadni vajon a valóságot?
Nem látták szemtanúk.
Az 500 ember sem írta le!
Se Pilátus!
"Nem látták szemtanúk. Az 500 ember sem írta le! Se Pilátus!"
Te valami Biblia-szakértő történész-teológus vagy, vagy micsoda?
Igen. A Biblia szerint 500 ember látta, de korabeli nem keresztény források nem léteznek!
Pilátus sem írt hivatalos levelet....
"Te valami Biblia-szakértő történész-teológus vagy, vagy micsoda?"
"Igen."
Akkor miért itt kérdezősködsz? Miért nem a hívő kollégáidat kérdezed? Mire fogsz menni laikusok válaszaival?
Én azért hiszek a feltámadásban, mert úgy kerek a világ. Úgy nem, ha abból indulunk ki, hogy minden a semmiből lett, véletlenül... Ha viszont mindent Isten teremtett, abba simán belefér a feltámadás is.
Mi a bajod, hogy valaki hisz benne? Nekem pl. sokkal nehezebb lenne úgy élnem, hogy nem hiszek benne.
Nincs annál nagyobb örömhír, mint hogy létezik Isten, és szeret minket.
11
Pilátusnak kisebb gondja nagyobb annál, mint hogy ilyesmit leírjon, egyébként Pilátus nem láthatta, mikor ott sem volt. Tehát miért is írt volna erről.
De látták és leírták:
(1János 1:1) . . .a saját szemünkkel láttunk, megfigyeltünk és megtapintottunk.
(János 21:24) 24 Ez az a tanítvány, aki tanúsítja és leírta ezeket, és tudjuk, hogy a szavai igazak.
(Cselekedetek 2:32) 32 Ezt a Jézust Isten feltámasztotta, és ennek mi mindannyian a tanúi vagyunk.
Az emberek Isten hatalma, és jósága miatt hisznek benne. Nekem rengetegszer segített, és a kéréseimet meghallgatja, ahogy másokét is, akik hisznek Istenben.
Vannak szemtanúk, akik a későbbiekben leírták, ez az Újszövetség. Abban az időben ez hatalmas szó. Jézus valódi létező személy, Isten fia, és a szavait követve kell élnünk. A többi személy is valódi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!