Ha a zsidó, keresztény és iszlám mind az Ábrahámi vallásokhoz tartozik, miért nem tudják egymást elfogadni?
Én értem, hogy a zsidóknak még nem jött el a messiás, a keresztények Jézushoz imádkoznak, az iszlámok meg Mohamedet bálványozzák, de ha a történetek 90%-a megegyezik miért nem lehet békében élni? Ezen vallások miatt haltak meg a legtöbben, több háborút indítottak "Isten nevében"(tudom, a területszerzés miatt igazából).
Én ezt nem tudom megbocsátani egy vallásnak sem, hogy mindent elítél kb., amit csinálok, de az nem baj, hogy a vallás nevében háborúztak, gondolkodókat, nőket, tudósokat végeztek ki, csak nehogy az ő saját vallásuk kevésbé legyen népszerű.
Isten a szavában erre is választ ad.
Izmael leszármazottjai nem tudnak belenyugodni, nem tudják elfogadni Isten döntését, hogy az Ábrahámnak tett ígéretét Sárán, és nem az egyiptomi szolgálón, Hágáron keresztül tervezte.
Vad szamárnak nevezi Őket, mint akik mindenkinek neki támadnak.
Az Izraeliták pedig úgy vélik, hogy mint valamikori választott nép soha nem eshet ki Isten kegyeiből, mert mindig megbocsátott nekik. Bár a büntetést mindig megkapták, soha nem tanultak belőle.
Azonban azzal, hogy az újszövetség követét megölték, betelt a pohár Istennél.
Nyilvánvaló, hogy mivel nem ismerték el, nem ismerték fel a messiást, nem is gondolják, hogy Ők ölték volna meg. Pedig még saját magukat is elátkozták az leszármazottaikkal utódaikkal együtt.
(Máté 27:24, 25) . . .„Az én kezemhez nem tapad ennek az embernek a vére. A felelősség a tiétek.” 25 Erre az egész nép így válaszolt: „Ránk szálljon a vére, és a gyermekeinkre!”
Mindegyikük Isten szavát elutasítva követelőznek. De erre még valamiért nem jöttek rá.
Nem védem az Izraelitákat, de bizonyos háborúkat, Isten jóváhagyásával vívtak, de nem egyéni akció szerint. Mindig Isten határozott arról, hogy mikor, kivel, és milyen módon kell azt megvívni.
Ha ettől eltértek, akkor nem nyerték meg azt.
A megbocsátásról annyit, hogy ha valaki keresztényként gondolkodik, akkor meg kell bocsátani. Ez nem azt jelenti, hogy egyetért a rossz tetteikkel.
Jézus is megbocsátott a gyilkosainak, imádkozott értük.
Ez azért fontos mert Jézus elmondta, hogy valakinek akkor lesz megbocsátva, ha Ő is megbocsátott másoknak.
Ha nem bocsátunk meg, akkor nem fogjuk tanítani ha megváltozik.
Jézus sem utasított el minden bűnöst, ellenben azokat nem tanította volna, vagy is semmilyen lehetőséget sem adott volna nekik.
Hiába egyeznek meg 90%-ban. Sokan azt gondolják, hogy ezek a vallások alapvetően egyformák, és csak felületesen térnek el, de pont a fordítottja igaz. Alapvetően eltérőek, és csak felületesen egyformák.
Ha csak az iszlámot és a kereszténységet nézzük, akkor érdemes a vallásokat az adott vallás központi figurája, és az illető tanításai alapján meg ítélni, nem pedig a fanatikus hívek tettei alapján.
Tehát az iszlámot sem a Tálibok vagy a Hamász tettei alapján kell megítélni, ahogy kereszténységet sem a keresztesek és az inkvizíció tettei alapján.
De a Názáreti Jézus Krisztus, és Mohamed próféta két nagyon de nagyon különböző személyek voltak, akik nagyon nem ugyan azt az üzenetet hirdették. Az Újtestamentum tartalmazza Jézus mondásait, a hadísz irodalom pedig tartalmazza a Mohamed prófétának tulajdonított mondásokat. Bele kell olvasni mind a kettőbe, nem pedig ész nélkül terroristázni, de nem is ugyan úgy gondolkodás nélkül iszlamofóbiát kiáltani.
"Csak a keresztények nem fogadják el a másik kettőt, a töréspont ugyanis Jézus."
Akkor a muszlimok se fogadják el a keresztényeket nem? Vagy miért ilyen keresztényellenesen fogalmaztad meg?
"a judaizmus és az iszlám között nincs érdemi különbség"
Mondjuk a zsidók hamis prófétának tartják Mohamedet. A muzulmánok pedig azt hazudják, hogy a zsidók meghamisították az Ószövetséget.
ma 19:03
A judaizmusban nincs üdvözülés vagy legalábbis nem általánosan elfogadott, ha jól tudom.
Az iszlám szerint üdvözülhetnek a keresztények és a zsidók.
A kereszténységben csak azok üdvözülhetnek, akik elfogadják Jézust.
Vagy nem ismered a muzulmán teológiát és Koránt vagy szándékosan ferdítesz. Ugyanis ezek szerint a keresztények nem üdvözülhetnek, mivel Allah mellé társítják Jézust és Máriát. Bár ebben tévedett jó nagyot Mohamed, mivel nem Máriát, hanem a Szentlelket. De hát a Korán se lehet tökéletes, ennyi hiba biztos van már benne.
A keresztény teológiát se ismered, mert ennél sokkal mélyebb. Például foglalkozik a Jézus előtt élőkkel, vagy azokkal a későbbi emberekkel is, akik nem ismerhették Jézust. Meg lehetne részletezni.
A judaizmusban is van üdvösség, miért ne lenne? Csak nem annyira kiforrott, mint a kereszténységben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!