A vallás gyakorolhat negatív hatást a szexualitásra?
10
Kedves Válaszoló.
Én nem a "templomi" esküvőről irok, valláson belül.
Hanem a törvényesítésről családi intézmény szerint.
Hogy valaki a "vallásába" is esküvőt tart, az egy dolog, Isten előtt a törvények alapján legyen házastársként.
Nem Sántít, mivel az első embert maga Isten adta össze, vagy is ekkor alapította meg a házasság intézményét.
Hogy különböző nemzeteknél, kúltúrákban milyen módon törvényesítik ez a lényeg, nem a "ceremónia".
Ha valahol a papság, vagy vallást vezető is törvényesíthet, akkor az a törvényes.
"az első embert maga Isten adta össze, vagy is ekkor alapította meg a házasság intézményét"
A keresztények szerint és még esetükben is sokan már nem hisznek abban, hogy létezett Ádám és Éva.
12
Szabad akarata van hinni, vagy nem hinni. Viszont érdekes, hogy "keresztény"nek nevezi magát, és elutasítja Jézus szavait, aki utalt Ádámra és Évára, mint Isten első emberi teremtményeire.
Mitől Jézus követője, vagy tanítványa, ha ezeket semmibe veszi?
(Máté 19:4–6) 4 Így felelt: „Nem olvastátok-e, hogy aki kezdetben teremtette őket, férfinak és nőnek alkotta őket, 5 és ezt mondta: »Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és a kettő egy test lesz.« 6 Úgyhogy ők már nem kettő, hanem egy test. Amit azért Isten közös igába fogott, egyetlen ember se válassza szét.”
Isten "közös igába", vagy is a házassági szövetségben, egyesítette őket.
Ha nem létezett volna Ádám és Éva, akkor Jézus hazudik. Ez pedig kizárt.
14
Én nem hiszem, hogy Jézus szimbóliumként említette meg az első ember párt, hanem első emberi teremtményként, ami a kezdet.
Pál pedig szó szerint ír erről:
(2Korintusz 11:3) . . .De félek, hogy amint a kígyó ravaszul tévútra vezette Évát, úgy a ti gondolkodásotok is megromolhat,. . .
A bűnbe esést pedig egy emberre vonatkoztatja, mint családfőt, aki csatlakozott a feleségéhez, Isten útmutatása helyett.
(1Korintusz 15:21) 21 Mivel egy ember miatt lett a halál, . . .
Ezeket figyelembe véve sem lehet szimbólikus, mivel az utódok a bűnbe esés után születtek.
De hát ahogy gondoljátok.
Mint írtam:
"nem itt van a helye és nem nekem kell ezt a nézetett megvédenem."
Ennek a lényegi része kimerül abban, hogy a kereszténység elégé lekorlátozza a szexuális lehetőségeket függetlenül attól, hogy az kártékony-e vagy sem.
Innentől pedig a sok átlagos szexuális kapcsolat tiltásával már bőven van lehetőség arra, hogy káros hatásokat okozzon.
Az egyik gond pedig, hogy ez nem csak hívőknél jöhet elő. Ha valakit ilyen nézetek szerint nevelnek akkor ő érezheti ennek a negatív hatásait úgy is, hogy nem hívő.
16
Kedves Kérdező
Nem Nő ellenes, miért lenne az?
Én is Nő vagyok, és nem tartom nő ellenesnek.
A hierarhikus, teokratikus elrendezés alapján mindenkinek van egy feladata. Isten a férfit nevezte meg családfőnek, ő lett nagyobb felelősséggel felruházva.
Az asszony is nagyon jól tudta ezt, mindent tudott, amit a férje is.
Sem a férjét sem az Istenét nem tisztelte, nem szerette, mert egyéni döntést hozott egy olyan kérdésben, amit megkellett volna beszélnie a férjével.
A Férj pedig a feleségre hallgatott, holott a férjnek pedig Isten vezetése szerint kellett volna eljárnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!