A vallás gyakorolhat negatív hatást a szexualitásra?
Szerintem nem, de ez az Én véleményem. Mindenki máshogy éli meg, felfogás kérdése.
Isten törvénye tiszta, nem tudom miért okoz szorongást, ha csak valaki olyasmit szeretne tenni, ami helytelen.
Azonban sokan tudják, hogy tilos paráználkodni még sem szoronganak és paráználkodnak.
Igen.
Például abban, hogy amikor le akar feküdni valakivel akkor azt érzi, hogy rosszat tesz, bűnt követ el és az ebből kialakuló stressz miatt nem képes ellazulni. Ez pedig akár szabotálhatja az egész együttlétet is.
De ha valaki nem heteroszexuális akkor is érezheti bűnösnek magát már pusztán azért amilyennek született. Mivel pedig ezen nem tud változtatni ezért amíg nem képes elfogadni magát a vallása ellenére is addig folyamatosan kudarcokat fog szenvedni mert nem fog tudni magán változtatni és közben titkolóznia is kell majd a vallásos rokonai előtt is.
Voltak akiknek mentális gondjai lettek emiatt de olyanok is akik öngyilkosok lettek.
Boncolgathatjuk még a témát de a válasz egyértelműen IGEN a kérdésre.
A vallás önmagában nem egy káros dolog szerintem, de nagyon könnyű azzá tenni. Az egyik legjobb példa erre az, ha vallási okokra hivatkozva tabusítjuk, tiltjuk, bűnnek kiáltjuk ki a szexualitást.
A szexuális vonzalom, a különféle szexuális irányultságok és a szexuális fantáziák teljesen természetes dolgok, a felnőtt emberi test és psziché működésének egészséges részei, és nem is lehet ezeket akaratlagosan irányítani. Nagyon káros dolog elültetni valakiben, hogy ezek bűnös dolgok. Ha úgy nő fel egy gyerek, hogy olyanokat hall, hogy a szex az ördögtől való, és ha szexuális gondolatai vannak, az bűn, stb. akkor könnyen kialakulhatnak különféle problémák, leggyakrabban szorongás, önbizalomhiány, önutálat, libidóproblémák, de akár súlyosabb dolgok is, mint pl. depresszió, önbántalmazás, személyiségzavarok stb. És akkor még nem is beszéltünk arról, ha valaki esetleg meleg, biszex, aszexuális stb., ők ennek az egésznek fokozottan ki vannak téve azáltal, hogy még több elutasítással és ítélkezéssel találkoznak.
3
Nem is mondtam, hogy a szexualitás Sátántól való. Isten ajándéka ez azoknak akik törvényes házasságot kötöttek.
Akkor helytelen, ha törölközőnek, próbababának használják egymást.
Nem ártana ha nem csak szélsőségekben gondolkodnánk.
Sokan vannak olyanok is akiknek pár kapcsolatuk van csak szinte egész életükben és a hosszabb párkapcsolatuknak része a szexualitás is. Rájuk nem feltétlen lehet mondani, hogy "törölközőnek, próbababának használják egymást".
Tehát nem csak a házasság és a minden nap másvalakivel fekszik le létezik. Ez ennél sokkal árnyaltabb.
Aztán persze ki lehetne térni arra is, hogy attól még, hogy valakik házasok még tárgyiasíthatják a másikat szex közben.
5
Kedves Hozzászóló.
Nem csak erről van szó, hanem arról, hogy Isten hozta létre a Házasság intézményét.
(Héberek 13:4) 4 A házasság legyen mindenki szemében tiszteletre méltó, és a házasélet beszennyezetlen, mert Isten meg fogja ítélni azokat, akik szexuális erkölcstelenséget követnek el vagy házasságtörők.
Amint olvashatod, a házasságot nem tartják tiszteletben, és beszennyezték azt mielőtt megkötötték volna.
A paráznaság kifejezés azokra utal, akik nincsenek törvényes keretek között házasságban.
Ezt Isten mondja nem ellenem beszélsz.
#4 ez ugy hangzott mintha probababat es torulkozot lehetne hasznalni helyette
biztos vannak jo emberek akik emlitett parkapcsolatban ugy elnek hogy mindkettonek elso (es eddig utolso) volt a masik evtizedek ota, szerelemben, csaladban, gyerekkel elnek
csak templom, hitkozosseg es keresztseg nelkul
#8 de ez csak keresztenyekre vonatkozik
#7 hogy erthetobb legyen tehat poganyokrol irtam
konkretan amit irtam, arrol Tanuk mit tartabak? Megterhet hozzatok egy ilyen teljes csalad?
Ugy mint katolikusokhoz megterhetnek a poganyok
ezzel hogy csak paraznasagot nyomatekositottad ugyerzem ezt elegedo hunek tartod az elkarhozasra (megteretlenul)
es azonos mertekunek is tartod azzal is mintha katolikus par (mindket tag) megcsalja egymast pogany/katolikussal
de katolikus helyett tanut is vehetunk
6
"hanem arról, hogy Isten hozta létre a Házasság intézményét."
Az lehet, hogy a keresztények szerint a templomi esküvő intézménye Istenhez köthető. De maga a házasság már bőven a kereszténység előtt is és más vallású kultúrákban is jelen volt.
Tehát az a kijelentés, hogy Isten hozta létre a házasság intézményét nagyon sántít.
Ezenfelül nem azt mondtam, hogy a kereszténység szemében ne lenne bűn a házasság előtti szeretkezés hanem sokkal inkább a szélsőséges látásmódodra próbáltam felhívni a figyelmed.
Ezenfelül arra, hogy a házasságtól még nem biztos, hogy tisztelet is lesz abban a szexuális kapcsolatban.
Ahogyan pedig arról már korábban szó volt és mint te is alátámasztottad vannak szexuális tiltások elég rendesen a kereszténységen belül amik okozhatnak problémákat az embereknek.
Különösen manapság amikor nem ritka, hogy 25 vagy 30 évesen még nem házasok az emberek. Sőt ezzel a tiltással a homoszexuálisokat el lehetetlenítik attól, hogy boldog, teljes párkapcsolatuk legyen ha megpróbálják betartani a kereszténység szabályait. Ha valakit pedig ilyen felfogásban nevelnek akkor súlyos gondjai alakulhatnak ki. Mindezt úgy, hogy még nem is választhatta meg úgy mint egy pap a cölibátussal.
De van ahol még a maszturbálást is tiltják tehát a tinédzser éveidet amikor a hormonok tombolnak a vágyaidat mélyen elfojtva kell leélned majd utána ha találsz egy párt és sikerül gyorsan megházasodni akkor majd kiélheted az addig elnyomott vágyakat. Jó esetben pedig nem hajszol bele a házasságba a nemi vágy és rózsaszín köd hanem valóbban megismeritek egymást és az egymás szeretete miatt házasodtok meg és nem lesz kudarc a házasságotok mert ha elkapkodjátok és nem jön össze akkor még össze is vagytok zárva mert nincs válás.
Aztán kitérhetünk még azokra is akik szerint a szexuális együttlét célja a gyerek nemzés a házasságon belül is. Persze ez már kicsit másfajta negatív hatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!