A keresztények miért erőlködnek miközben semmi bizonyíték nincs a Biblia hitelességére, és Jézusra?
Minden eszme "erőlködik", hogy elfogadják.
Nincs kivétel.
Erre most mit lehet mondani?
Miért erőlködünk bármiért is ha nem biztos hogy sikerül hogy igaz?
Miért gondoljuk azt hogy az univerzum az ősrobbanással kezdődött de még nem vagyunk benne biztosak?
Senki sem erőlködik.
Én keresztényként leszarom, hogy vannak ilyen sötétek, mint te.
Jó ez így, még az kéne, hogy a mennyország is ilyenekkel legyen tele :D
Hűha, Kedves Kérdező!
Érdemes tájékozódni mielőtt ilyen kérdéseket írsz ki.
Egyrészt a hit pont attól hit, hogy nem bizonyítható, ahogy sok fizikai elmélet (húrelmélet, multiverzum elmélet) sincs bizonyítva, mégsem zárják ki a tudósok, hogy lehetséges.
Másrészről viszont tudjuk, történelmi tény, hogy Jézus létezett. Több, nem keresztény szerző is írt róla, mint történelmi alak:
Az természetesen más kérdés, hogy ha a Bibliát humbugnak vesszük, akkor igazából ki is volt Jézus.
Sosem értettem, hogy miért szállnak annyira bele a keresztényekbe. Mi abban hiszünk, hogy van Isten, az ateisták pedig abban, hogy nincs. Miért nem lehet békésen meglenni egymás mellett? Tök jó beszélgetések, viták lehetnének, ha nem esne egymásnak a sok ember a kommentszekciókban.
"történelmi tény, hogy Jézus létezett"
Nem az.
"Több, nem keresztény szerző is írt róla"
Igen, és mind keresztény forrásokból. Mivel másfajta forrás nincs róla.
"gondolkodtál"
Na, EZ AZ, amit neked nagyon kéne.
Elsőnek tanuld meg az evolúciót. Hogy micsoda az egyáltalán.
Utána már ennyire buta kérdésed nem lesz.
Az azért durva, hogy 2024-ben is ilyen vérre menően vitáznak az emberek vallási témában.
Mindenki abban hisz, amiben akar.
Tudom, hogy az evolúció bizonyított, és ez rendben is van, eszem ágában nincs megcáfolni, de nekem nagyon gyanús az egésznek a kezdete.
Két lehetőság van:
1. Valami mindig is létezett (végtelen), majd ősrobbanás, és kialakult minden.
2. Valaki mindig is létezett, aki úgy alakította, hogy legyen valami, ősrobbanás, és kialakult minden.
Az első lehetőség számomra azért necces, mert ha valami végtelen, annak nincs definiált kezdete és vége, azt viszont tudjuk (legalábbis olvastam róla), hogy az univerzumunk nem végtelen (mivel tágul folyamatosan, vagyis térben nem végtelen, így időben sem lehet), meg fog szűnni (a kérdés, hogy mikor), ami azt jelenti, hogy a jelenlegi ismereteink szerint a világunknak lesz vége, ami azt jelenti, hogy nem lehet végtelen, vagyis kellett, hogy legyen kezdete is. Jön a nagy kérdés: de akkor mi volt előtte?
Persze, ez csak egy eszmefuttatás, nem azért írom, hogy bárkibe is belekössek, csak érdekesnek találom. Illetve hangsúlyoznám, hogy ez a személyes, saját véleményem/gondolataim, nem az objektív igazságot írtam le, mivel azt nem tudjuk, így bár bele lehet kötni, de az olyan, minha abba kötne bele valaki, hogy a fekete az én kedvenc színem.
Semmi gond ezzel az eszmefuttatással, de kicsit azért frissítsd: a jelenlegi tudásunk szerint a világunknak nem lesz vége, örökké növekedni fog. Ezen kívül létezhet sok más, hasonló - vagy egyáltalán nem hasonló - világ is.
Viszont érdemes lenne a másik oldalt is végiggondolni: ha esetleg mégis a szellem létezett előbb, akkor az hogyan, milyen módon lehetséges? Illetve hogyan nem valószínű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!