Miért kerülnek pokolra a csecsemők ha meghalnak?
A hithez valóban nem, hihetsz az ezotériában is, amit az Egyház szigorúan tilt. A keresztény hithez viszont kell Egyház, hiszen a Biblia alapján csak az Egyházon keresztül lehet a hívő ember közösségben Krisztussal.
Hogyan varható el a katolikus pap től, hogy csecsemőkről állitsa, hogy nem hisznek? El vagy tévedve kérdező.
A bűn jutalma a halál. De ha mégis meghal egy csecsemő az bűntelenül hal meg. Éppen azért van a keresztelés csecsemőkorban 1. Mert Jézust is 8. Napon szentelték meg, 2. Minnél hamarább legyen keresztény mert ha meghalnak, akkor Krisztus követö, hiszen a szülei helyettesítik a csecsemő értelmét.
Nagy maszlag, hogy majd döntse el felnőtt korában. A jó keresztény minnél korábban megkereszteli, nehogy pogányan haljon meg.
Ez éppenhogy katolikus gyakorlat.
Amúgy visszakérdeznék, hogyan várható el egy csecsemőtől hogy higgyen?
Nyilván ha rákérdeztek volna a pap kivételként hozta volna fel a csecsemöket akik értelméükkel nem tudják befogadni a hitet.
Reformátusok azt mondják hogy ő is m hét a menyországba.
Ezt írtam az elejénél nem értem miért kell lepontozni
Ha valóban érdekelne, mit tanít erről az Egyház, a Lumen Gentiumot olvasnád vagy a Katolikus Egyház Katekizmusának arra vonatkozó részét; nem pedig egyből elhinnéd azt, amit a TV-ben mondanak. De ha te így szeretnéd, ragaszkodj a hamis információidhoz.
Laudetur Iesus Christus!
A katolikus egyház hivatalos álláspontja jelenleg mindenesetre nem ez. Magánvéleményként mondhat ilyet egy pap, mert nem számít eretnekségnek.
Mindazonáltal lehet, hogy inkább valamilyen ókatolikus, tridentista, lefebvreista vagy más hasonló ultrakonzervatív szakadár volt.
Jézus a kisgyerekekről nem beszélt elítélően. De amúgy Ő mindig az egyénhez szólt, és a hallgatóira egyenként akart hatni. Nyilván nem a csecsemőkhöz szólt. Ha Jézus nem aggódott a csecsemőkért, akkor nekünk sem kell. Az is benne van a Bibliában, hogy a hívőknek nem kell mindent érteniük, nem is fognak. De ez nem baj. Mindenki foglalkozzon a saját lelki üdvével, és tartsa be Jézus parancsolatait. Így a rábízott emberekért, gyerekekért sem kell aggódnia.
Az aggodalmaskodás a gyenge hit jele.
Ezt sosem állítottam. Rengeteg jó papot ismerek, akik Isten országáról és az Egyház tanításairól prédikálnak. Én azt a hozzáállást rosszallom, hogy ellenőrzés elhiszed, amit a tévében mondanak. És főleg vallási ügyekben a média hamis tanácsadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!