Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért támogatja az újszövetség...

Miért támogatja az újszövetség a halál utáni életet, míg az ószövetséget nem támogatja? Az őrtorony mindig az ószövetséget veszi elő.

Figyelt kérdés
aug. 10. 14:30
1 2
 1/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

tamogatja?

oszovetsegben is sokszor szerepel a feltamadas

evangelium - oromhir

vagyis megtortent a legjelentosebb feltamadas a joslat beteljesedett a kor bezarult

milyen halal utani elet? purgatorium, Tisztitotuz? vagy mire gondolsz? Reinkarnacio? elozoneletet elfelejtve ujraszuletes gyerekkent tehat masik eletet eles?

aug. 10. 15:43
 2/18 A kérdező kommentje:
Paradicsom, és Pokol.
aug. 10. 16:03
 3/18 anonim ***** válasza:
Az Ószövetség is pont úgy beszél róla, olvashatsz benne örök kárhozatról is. Viszont a Biblia az Ószövetséggel nem egy lezárt könyv, hanem sok új vagy részletesebb tanítás megjelenik az Újszövetségben is. A kérdéses témákat Jézus és később az apostolok csak bővebben kifejtik.
aug. 10. 16:29
 4/18 A kérdező kommentje:
nem értem, hogy a jehovisták hogy tudják kiforgatni a Bibliát.
aug. 10. 16:32
 5/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 ok nem igy gondolnak ra mi (akik nem veluk ertenek egyet) szemszogebol nezve ok: "kiigazitjak" (az eltorzitottat), "eredeti mondanivalojat adjak visssza"

csabito dolgaik lehetnek amivel betudjak kotni hiveiket, es hat a sajat kozoseguknek a sajat tanaikat kell tovabb adniuk, ertelmetlen lenne mast tanitaniuk, kikozositenek azt aki igy tenne

pont ugy mint barmely mas vallasnal azert alakultak meg kulonbozo egyhazak ha nem ertetek egyet egymassal kulon valtak

reformatus, protestans meg sok egyeb es sok kicsi

szoval ok hogy tudjak/tudtak kiforgatni?

mert tul hatalmas a Biblia

katolikus egyhazi hagyomany meg megnagyobb

szoval van hol fogast talalni

arra hogy "kiforgatni" lehessen valamit arra hivatkozva hogy azt valojaban az katolikus egyhaz tette meg ezt voltak kenytelenek helyreallitani eredeti allapotot

az most teljesen mellekes hogy valojaban megjobban osszekuszaljak Isten terveit

ha szerintuk ezzel segitik a jo pasztor, halasz munkajat hogy jo baranyokat halakat jukot tereljenek az akolba, haloba

aug. 10. 16:52
 6/18 anonim ***** válasza:

támogatja - tipikus jehovás szóhasználat

Majd jön valaki, aki elmagyarázza :)

Álkérdés.

aug. 10. 17:59
 7/18 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Kérdező.

Az őrtorony folyóirat nem egyenlő a Bibliával, ezért nem értem miért gondolják némelyek, hogy mi az örtorony folyóírat tanítását szorgalmazzuk.

Többször leírtam a folyóirat létezésének okát, de süket fülekre talál szándékosan, vagy tudatlanságból akarnak bennünket ezért hamisítóknak feltüntetni.

A teljes Biblia pedig ahogy előttem írták, összhangban van egymással.

Isten fokozatosan tárta fel a szándékát, nem egyszerre. Minden korban csak annyit közölt, amennyit akkor tudniuk kellett a népének.

Az újszövetség pedig nem egyenlő az ó szövetséggel. Mind a két szövetségnek a célja megmarad annak, amiért létrejött Isten és ember között.

Jeremiás próféta által egy új szövetségről jövendölt, és elmondta, hogy ez nem olyan lesz, mint a törvényszövetség, amelyet Izrael megszegett.

Új szövetséget nem mindenkivel kötött, a Jézus előtt meghalt emberek az Ábrahámnak tett ígéretének örökösei maradnak.

Viszont a szellem által született keresztények, azaz Krisztus felkent testvérei a Főpap alpapjai lettek, és ’királyi papságot’ alkotnak.

Ezt értelmezik félre és azt tanítják, hogy Jézus mindenkit az égbe váltott meg. Viszont akkor Isten ígéretei, és szövetsége, szándéka hazugság volna, értelmét vesztené, sőt úgy tűnne, mint ha nem tudná megvalósítani a földre vonatkozó szándékát.

Ábrahámnak nem tett ígéretet az égi életre, szövetséget sem kötött vele erre, mint ahogy másnak sem. Az ígéret arról szól, hogy az utódai vonalán születik majd meg Isten nagykövete.

Isten az újszövetség révén fogja teljesíteni az Ábrahámnak tett ígéretét, hogy újra élni fog majd a Földön.

aug. 10. 18:09
 8/18 A kérdező kommentje:
De az égben nincs Isten, ott atmoszféra van, és oxigén! Vagy ózonréteg.
aug. 10. 18:15
 9/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Úgy látom, hogy nem rendelkezel nagyfokú Biblia ismerettel.

Az tény, hogy a föld feletti közvetlen ég ezekkel a gázokkal van tele.

Viszont Isten életközege az "égben" van.

Az "ég" kifejezés egy tág fogalom, nem kizárólag a föld körüli légkört jelenti. Azon túl is folytatódik és úgy hívjuk, hogy világegyetem.

Nem mondtam azt, hogy Isten a föld légkörében, vagy ahhoz közel lakik.

(Ézsaiás 66:1) . . .„Az ég a trónom, a föld pedig a lábzsámolyom.. . .

aug. 10. 18:35
 10/18 A kérdező kommentje:
Ó, remek, egy újabb teológiai felfedezés. Képzeld el, hogy a bibliai 'ég' és a világegyetem között csak egy apró kis szakadék van, amit persze mindenki észrevesz. Tényleg nem voltam tisztában vele, hogy az 'ég' a légkörön túlra is terjed, és hogy Isten ott lakik valahol a csillagok között. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a mélyreható tudást, ami eddig is mindenki előtt nyilvánvaló volt. Esetleg lehetne egy kicsit több konkrétumot is adni, mert az, hogy 'az ég a trónom', nem igazán világít meg engem, csak úgy tűnik, mint egy költői kifejezés, amit bárki bárhogy értelmezhet!
aug. 10. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!