Nem érez az egyház visszáságot azzal kapcsolatban, hogy pénzt szed be azoktól, akik be akarnak lépni Isten házába?
Természetesen nem az egyház
adóra vagy az önkéntes adakozásra gondoltam, hanem arra, hogy misén kívül múzeumként funkcionálnak a templomok. Ezzel senkit nem provokálni akartam, főleg hogy magam is keresztény vagyok, máskor még nem is tettem fel ezt a kérdést, csak kíváncsi vagyok mások véleményére, és hogy az egyház hogyan magyarázza ezt, hiszen a templomoknak elvileg 0-24 nyitva kellene állni a hívek előtt.
"Tehát a turistáktól szednek belépőt, nem mindenkitől, aki belép Isten házába."
Attól még, hogy turisták a templom Isten háza aminek mindenki előtt, mindig nyitva kéne állnia.
A belépőjegy szedés és amikor bezárják, nem lehet bemenni az szembe megy a vallással, képmutatás.
[aug. 4. 20:13]: "(...) hiszen a templomoknak elvileg 0-24 nyitva kellene állni a hívek előtt."
- Ez tényleg szép elv, de nincs realitása.
"(...) misén kívül múzeumként funkcionálnak a templomok."
- Ez a templomoknak csak a töredékére igaz, azokra, melyeknek komoly kultúrtörténeti jelentősége van. És aki múzeumként tekint egy ilyenre, az nem hívőként keresi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!