Mit gondoltok arról, hogy Hodász András katolikus pap meleg lett?
#7.
Mondjuk az azért odacs*szett, hogy eddig arról magyarázott, hogy a papi nőtlenség mennyire helyes, nemcsak az önkielégítés bűn, hanem az is bűn, ha valaki csak "úgy" ránéz egy lányra, aki nem a felesége stb. Erre ő az, aki kiugrott a papságból, majd összeköltözött egy férfival, akivel azóta párkapcsolatban él, megéli a homoszexualitását stb. A férfi történetesen nem a felesége. XD Ahogy a keresztény egyházak többsége, így a katolicizmus is tiltja a homoszexualitás megélését, a szexuális kapcsolatot, az összeköltözést stb.
Akkor most visszavontnak kellene tekinteni minden eddigi szavát? Mi az amit visszavont és mi az, amit nem? Ezek után komolyan lehet venni a szavát lelki kérdésekben?
Én is csalódtam benne, persze... De mekkorát csalódhatott az, akit összeadott, aki vele temettette valamelyik rokonát, aki nála kereszteltette a gyermekét, aki rendszeresen látogatta a miséit, aki hozzá járatta hitoktatásra a gyermekét, jelszóval milyen fiatalos és milyen a modern világgal kompatibilis módon közelíti meg a hagyományos tanításokat... Én csak néztem a videóit.
#6 *Meredeken nő azok száma, akik BEVALLJÁK, hogy melegek. Nagy különbség! Nyilván amíg komoly büntetések jártak a homoszexuális kapcsolatok létesítéséért, nem sokan híreskedtek vele. Több zseniális ember életét követelte az emberiség idiotizmusa, pl. Oscar Wilde vagy Alan Turing. A világ azonban szerencsére változik.
Mindig is voltak szexuális és nemi kissebségek, és mindig is lesznek. Biblia meg vallás meg ideológia ide vagy oda, ez nem olyan dolog, amit befolyázolni tudnánk. Ha igen, bizonyítsd! Dönts úgy, hogy na most akkor két hétre meleg vagy. Ugye, hogy nem megy? Visszafelé is igaz!
Egyébként mit izgat az bárkit egy pap szexuális orientációja?? Akarod tudni, hogy van-e nála esélyed, vagy mi? Nem ismerem az illetőt, a többi válaszból azt veszem ki, hogy a social mediában ismert(?). Egy ilyen személy coming outjának sokféle motivációja lehet, nézettségszerzés, de az is, hogy normalizálni próbálja, így segítve sorstársainak. Ha utóbbi, minden tiszteletem, de amúgy nem igazán érdekel. Az ő dolga.
Szerintem lényegtelen. Ő kellő önvizsgálat után bevallotta és korábban is saját maga kért egyszer egy évre felmentést.
Most viszont itt van a Bese Gergő-féle balhé. Már elérhetetlenek a cikkei, amiben annyit foglalkozott a melegekkel, az LMBTQ-val. Sütött róla mennyire odavan a papi tisztségéért, a keresztény vallásáért és erre kiderül, hogy ő is homoszexuális.
Katolikusként írom, hogy szememben egyik sem képviselt túl mély lelkiséget korábban sem. Meg egyébként is szerintem sajnos kevés a valóban mély lelkületű pap. Az ilyen sztárpapok legtöbbje elég felszínes.
És ennek semmi köze ahhoz, hogy amúgy kiderül, hogy meleg. Egy jó papon érezni, ha valóban Krisztushoz tartozik, Krisztus a mérce számára és van egy mély Jézus-kapcsolata. Ezt elsődlegesen az imádság adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!