A hívők azt mondják, hogy a hit nem magánügy. És arról mit gondolnak, hogy ebből csomó probléma lesz a másiknak, és magával a hívővel is? Például bizonytalanság, lelki trauma.
9
"Azt viszont még akarja nekem mondani, hogy én is ugyanúgy éljek, az már egyértelműen beleszólás az én magánügyembe."
Senkit sem lehet kényszeríteni semmire! Az igaz, bibliai kereszténység nem is tette sohasem.
Ám amikor valaki arra hivatkozik, hogy ő ateista, és arról beszél, hogy a vallásos hívők se akarják "rákényszeríteni" a hitüket, akkor miért nem jut eszébe, hogy ma a világ nagy részén az materialista eszméket tényként tanítják a gyerekeknek, amivel szó szerint kényszerítik őket annak elfogadására!
Szó se róla, volt idő, akkor a hitehagyott kereszténység egyházai durva erőszakkal kényszerítették az embereket (ez ugyanígy persze más vallásokra is igaz), de a mai világszellem ugyanezt teszi!
"ma a világ nagy részén az materialista eszméket tényként tanítják a gyerekeknek, amivel szó szerint kényszerítik őket annak elfogadására!"
Hát ha a materialista eszmék alatt a tudományt érted, akkor ahhoz annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a tudomány materialista szinten tényleg működik. Van a régészet például, ami bebizonyította a dinoszauruszok egykori létezését. Vagy a fizika teszi lehetővé az atemerőműveket, sőt, azt is, hogy mi most egy névtelen fórumon egymással vitatkozhassunk.
De a tudomány és a vallás nem zárja ki egymást, ha valaki eljut a tudomány egy magas fokára, ahol már (még) nincsenek válaszok.
Ha ennél komolyabbra gondolsz, mondjuk hogy a kommunista országokban üldözik a vallást, azon sajnos nem tudok segíteni. De attól, hogy máshol tiltják a vallást, attól nekem ne legyen már kötelező.
Voltam nemrég állásinterjún. Svájcban élek, szálloda/étterem/ilyesmi területen tevékenykedem. Van egy szálloda, apácák tulajdonában, oda kerestek igazgatót.
Gondoltam, letisztázom az elején velük, hátha kizáró tényező ez náluk, aztán ne raboljuk feleslegesen egymás idejét. Szóval mondtam nekik, hogy én nem járok templomba, sőt, meg se vagyok keresztelve. Ott vigyorogtak a nővérek, hogy ők ezt pont leszarják, ha én vagyok annyira elfogadó, hogy náluk akarok dolgozni, akkor ők meg elfogadják a hiányzásaimat a misékről.
Csak ha mondjuk egyébként gang bang partikat tartok a szabadidőmben, arra inkább nem kíváncsiak.
12
Nem, nem a tudományt értem a materialista szellem alatt, hanem szó szerint a materialista szellemet ,mert ugyanis a tudomány -ha hiszed, ha nem, működhet hívő tudósok és szakemberek által is, SŐT. A ismert, az elmúlt évszázadokban és az elmúlt 100 évben lefektetett tudományos ismereteink túlnyomórészt hívő tudósok felfedezései által született. De a kortárs tudományos élet jelentős képviselőit is lehetne említeni.
Szóval mégegyszer: a "vallás" senkinek sem kötelező, ez a természetes, ezt tanítja a Biblia is!
De az általad is emlegetett ateista diktatúrák - csakúgy mint a materialista világszellem - erős kényszerítő erőként működnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!