Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívők azt mondják, hogy a...

A hívők azt mondják, hogy a hit nem magánügy. És arról mit gondolnak, hogy ebből csomó probléma lesz a másiknak, és magával a hívővel is? Például bizonytalanság, lelki trauma.

Figyelt kérdés
jún. 9. 12:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%

Nekem nem okoz hívőként lelki traumát, ha más ember másban hisz, mint én.

Már ha erre irányult a kérdés, mert amúgy nem teljesen érthető.

jún. 9. 12:39
 2/14 A kérdező kommentje:
Akkor mikor próbálod a családodat megtéríteni? Hogy a tüzes tóba ne kerüljenek.
jún. 9. 12:45
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

A családomat? 😃

Őket nem kell "megtéríteni", mivel szintén keresztények.

jún. 9. 13:39
 4/14 A kérdező kommentje:

Haverok?

De biztos hogy azok, nem csak kultúrkeresztények?

jún. 9. 13:45
 5/14 anonim ***** válasza:

"De biztos hogy azok, nem csak kultúrkeresztények?"

Biztos, hogy a keresztények. Néhány felmenőmet (dédszüleimet és pl nagyapámat) még üldözték is a hitükért.

Bár nem tudom, hogy miért ilyen fontos neked a családom..

jún. 9. 16:52
 6/14 anonim ***** válasza:
Hát na nem olyan jó, hogy a családomból senkivel se tudok közösen imádkozni, így a hitéletemet egyedül kell élnem.
jún. 9. 19:25
 7/14 anonim ***** válasza:

#3 Jó neked. Hivatalosan az enyém is az, gyakorlatilag nem, öcsém valamennyire keresztény, anyukám inkább a keleti dolgokban hisz, apa ateista.

Pedig jó lenne közösen imádkozni, beszélgetni Istenről, a Bibliáról.

jún. 9. 19:27
 8/14 anonim ***** válasza:
#5 Nemtudom, hogy vannak olyan haverjaid, családod, és nekem miért nem):
jún. 9. 19:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Én ateistaként úgy gondolom, hogy a vallás magánügy. Ha elmegy templomba, vagy imádkozik otthon, a 10 parancsolat szerint él még mittudomén, az az ő dolga, nekem semmi beleszólásom nincs.

Azt viszont még akarja nekem mondani, hogy én is ugyanúgy éljek, az már egyértelműen beleszólás az én magánügyembe. (Természetesen ha jófej és lehet vele barátilag vitatkozni, és ezért órákig próbáljuk egymást arról meggyőzni egy üveg bor mellett, hogy miért hülyeség az, amit a másik gondol, az még belefér, pláne ha utána másnap még normálisan tudunk egymáshoz szólni.)

Aki nem így gondolja, az képzelje ezt el egy másik vallásal: a muszlimok egy jórésze úgy értelmezi a saját hitét, hogy a nőknek hidzsábot vagy mit kell hordani. Na én pont leszarom, ha nőként tényleg hordja. De mihelyst beszól nekem, hogy én is hordjam, onnantól kezdve ennyi volt az én vallástoleranciám is.

jún. 10. 01:11
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem nézhetjük, hogy az örök kárhozat felé mennek a Jézustalanok.
jún. 10. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!