Szóval mi lesz a halál után, ha jóindulatú, másoknak nem ártó, segítőkész életet éltem?
Tök jó lesz nekem, mert Istent fogom nézegetni az örökkévalóságig?
Bocsi, de nem fogom unni?
John Lennon egyik dalával tudnék legjobban válaszolni. Saját fordításban:
Képzeld csak el nincs mennyország
Ha megpróbálod, nem nehéz
Alattunk nincs pokol
Felettünk csupán az ég
Képzeld el, azt, hogy minden ember
A pillanatnak él
Képzeld csak el, nincs több ország
Tedd meg hát, nem nehéz
Meghalni, ölni nincs miért
A vallás már nem butít
Képzeld csak el minden ember
békességben él
"Képzeld csak el nincs mennyország
Ha megpróbálod, nem nehéz
Alattunk nincs pokol
Felettünk csupán az ég"
Hamis. A pokol nem "alattunk" a föld alatt létezik és a Mennyország nem felettünk a felhők fölött létezik.
"Képzeld el, azt, hogy minden ember
A pillanatnak él"
Abból nagy baj lenne, hiszen akkor senki sem élne a tudománynak sem a filozófiának és sehová sem haladna az emberiség. Legalább is jó irányba biztosan nem.
"Képzeld csak el, nincs több ország
Tedd meg hát, nem nehéz"
Akkor lőttek a nemzeti szuverenitásnak, és az emberek kultúrális és nemzeti identitásának. Ez ugye nem éppen lenne egy jó dolog.
"Meghalni, ölni nincs miért
A gyilkolás oka, éppen az hogy a "ne ölj" parancsolatot nem tartja be az emberiség. Ennyire egyszerű.......
"A vallás már nem butít"
A vallás pedig sosem butított, éppen ellenkezőleg:
A vallás és teológia tanulmányozása érdekes és sokrétű terület, amely számos kérdést és összefüggést felvet.
A vallás és teológia tanulmányozása lehetőséget ad az elmélyült gondolkodásra, a filozófiai és etikai kérdések megvitatására. Ezáltal fejlesztheti az ember kritikus gondolkodását és analitikus képességeit.
A vallásos szövegek, mint például a Bibliában található részek, gyakran tartalmaznak mélyebb értelmezéseket és allegóriákat. Az ezekkel való foglalkozás hozzájárulhat az emberi elmének fejlődéséhez.
A vallás és teológia tanulmányozása lehetővé teszi az ember számára, hogy megismerje a különböző vallások és kultúrák történetét, hagyományait és szokásait. Ezáltal gazdagabbá válik a tudása a világ sokféleségéről.
A vallásos szövegek és dogmák megértése segít az embernek jobban megérteni a társadalmi változásokat.
A vallás és teológia tanulmányozása számos előnnyel járhat, és hozzájárulhat az ember intelligenciájának és tudásának fejlődéséhez.
Itt aki igazán butít az te vagy Jégszív.
"Képzeld csak el minden ember
békességben él"
Hogyne, majd ha végre hajlandóak lesznek úgy élni, ahogyan Jézus urunk elvárja.
14
Egyszerű, semmilyen bizonyíték nincs az ellenkezőjére. Sohasem azt kell bizonyítani, hogy valami nincs, hanem azt hogy van.
És ha az öntudat majd sóval fundamentálisab része az univerzumnak mint hinnénk?
Ha van pl TV műsorszórás, de nincsen tévéd, akkor nem látod.
Mi van ha a testünk csak fogja és levetíti, MEGTESTESÍTI a nekünk szánt műsort?
De a műsor lehet a hogy megy tovább amikor a "TV" elromlott vagy ÚJAT szereztünk.
Érted a hasonlatot? Csak próbáld meg ezt több dimenzióban elképzelni.
Meghal a Dalai láma, és felkerül a Mennyországba. Isten személyesen megy érte a kapuhoz, beinvitálja. Miközben ülnek a felhőkön, Isten megkérdezi tőle: – Nem vagy éhes, barátom?
– De igen, Uram, szívesen harapnék valamit.
Isten kinyit egy konzervet, odaadja a Dalai lámának. Az, miközben eszegeti a konzervet lenéz a Pokol irányába, és azt látja, hogy a Pokolba került elkárhozott lelkek sült húst, kaviárt, lazacot esznek. Másnap Isten ismét megkérdezi, nem éhes-e? A Dalai láma ismét igenlően válaszol, erre megint kap egy konzervet. A Pokolban ezúttal languszta, steak és pezsgő a menü.
Amikor harmadnap ugyanez játszódik le, a Dalai láma nem bírja tovább, és megkérdi: – Uram, hogy van az, hogy én, aki mindig alázatosan éltem, soha nem vétkeztem, mindig csak konzervet kapok, míg a Pokolba kerültek fejedelmi lakomákat kapnak?
Erre Isten fejcsóválva:
– Tudod, itt fent kettőnkért nem érdemes szakácsot tartani…
Én is hallottam ezt a rádiókabaréban.
Úgyhogy én is mondok egyet.
A pap és a buszsofőr meghalnak és kopognak a Mennyország kapuján.
Szent Péter ajtót nyit és először a buszsofőrt szólítja.
A pap erre hangosan kiakad, hogy "micsoda, egész életemben Istent szolgáltam, és itt a buszsofőr lehet előre?"
Erre lejön az Úr a trónjáról és így szól:
"Na figyelj! Amikor te prédikáltál a templomban, ott majdnem mindenki aludt. De amikor ő vezette a buszt, na látod, ott mindig mindenki imádkozott!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!