Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták miért vonzódnak a...

Ateisták miért vonzódnak a pogány vallásokhoz?

Figyelt kérdés
A 19. században az ateizmus terjedésével megnőtt az érdeklődés az okkultizmus, ezotéria és sátánizmus iránt és ez máig töretlen. Az olyan politeista vallásokat pedig mint az ókori egyiptomi, görög és római, felhasználja a mai szórakoztatóipar és nagyon népszerűek. Az egyistenhívő vallások viszont mint judaizmus, kereszténység, iszlám nem mondható népszerűnek az ateisták körében. Ha csak a filmipart nézzük, alig készülnek ilyen filmek, és ezekben is inkább negatív képet festenek az egyistenhívő vallásokról.

máj. 13. 11:47
 191/202 anonim ***** válasza:
12%

189-es kommentelő: Nem, nem azért vagyok lepontozva. Azért, mert vannak, aki nem élik még ennek igazságtartalmát, míg mások nem hajlandóak szembesülni az Igazsággal, és inkább ezt teszik, mintsem meglássák a tükörben a saját gyarlóságaikat. Dühíti őket. Az ember mindig ilyen volt, ima a kivételekért. Azzal, hogy lepontoznak, nem engem ítélnek el vagy meg, hanem azt, akiből szólok, és ez már komolyabb dolog. Majd meg lehet ezt Vele beszélni. Oda szükséges ám az erő, ott meg lehet mutatni, kit milyen fából faragtak.

190-es kommentelő: Miért idézel te is kérlek téged? Miért nem összességben szemlélsz? Miért ragadsz ki részeket, amiket nem akarsz elfogadni? Így semmit sem fogsz érteni. Annyian teszik ezt, de annyian. Akárcsak a puzzle esetében, a részek adják ki az egész képet. Nem kiveszed onnan a részeket, azt vizsgálgatod, hanem egymásba illeszted őket, hogy lásd a végén a kész művet, amit kiadnak.

Nem azt írtam, hogy a te hibád, hanem azt, hol van ebben a te felelősséged, ami óriási különbség. Miért adsz nekem olyan értelmezést, amit nem mondtam? A te felelősséged a haragod elengedése. A legjobban az fáj, hogy nem tudom ezt úgy átadni neked, hogy megnyugodjon tőle a lelked. Bocsásd meg, ha nem megy ez. Ember vagyok magam is. Ezért fohászkodj Istenhez személyesen, mer ezt csak Ő képes átadni. Nem is az fáj, amiket írsz, ahogyan beszélsz velem, hanem inkább ez. Nem haragszom rád, sőt: imádkozom érted. Lelj lelki békességre. Nem, te a saját lelkedet bántod meg szüntelen és azt becsmérled, csak nem látod meg. Ez is fáj, ezért is engedjük ezt el kérlek, ne lépj egy olyan útra, ami nem helyénvaló. Ne törjön ki belőled még több olyan dolog, amit bánni fogsz.

Nem tudom, milyen az, amikor áldozat valaki? Fel sem fogod, miket állítasz és kinek írod ezeket. De nem keresek sem benned, sem másban vétkest. Azt hiszed, az a leghatalmasabb fájdalom, amit te átéltél? Mert ezt hiszed, de hidd el, van ennél rosszabb is. Megéltem. Nem érdekellek, azt írod, de azért így beszélsz velem.

Kiforgatod a szavaimat, ahogyan te akarod. Fejezzük ezt be kérlek, ez már romboló, nem építő. Láss bele azt, amit akarsz. Ami főleg bánt még, hogy ezt szűrted le a soraimból, ilyennek titulálsz. Ilyen embernek. Mert ha ismernél, lehetséges, sőt biztos, hogy nagyon megváltozna a véleményed az irányomba. Az Isten legyen hozzád irgalmas és segítsen benne, hogy elengedd a haragodat! Ha valami bántót írtam volna, bocsásd meg. Sajnálom, ami veled történt, légy békességben Istennel és Krisztussal. Köszönöm Nekik a kenyér megtörést, ismételten tanulságos volt.

Üdv.

máj. 19. 18:32
 192/202 anonim ***** válasza:
87%

191

"Nem, nem azért vagyok lepontozva."

De, igaza van. Akkor is ha nem tetszik.

"Azért, mert vannak, aki nem élik még ennek igazságtartalmát,"

Igazságtartalmát????

Úgy érzem kevered a hited az igazsággal.

"Miért nem összességben szemlélsz?"

Sok a lényegtelen zagyvaság és így könnyebb követni, hogy pontosan mire is reagál az ember. Különösen hosszabb válaszok esetén. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a másik ne olvasta volna el a teljes választ. Bár ilyen értelmetlen kisregények esetén nem lehet hibáztatni azt aki nem olvassa el.

máj. 19. 18:47
 193/202 anonim ***** válasza:
12%

192-es kommentelő: Legyen meg a hited szerint neked is! A Szent Lélek adjon neked is a kegyelméből!

Üdv.

máj. 19. 18:51
 194/202 anonim ***** válasza:
85%

"Kétfajta ember létezik, és ezt nem szabad túlgondolni, valójában tényleg ennyire nyílt és egyértelmű: az egyik hisz az Egy Igaz Teremtő Istenben, vallástól mentesen, míg a másik tagadja azt."

Ahogyan kétfajta ember létezik: a fekete hajú emberek és a nem fekete hajú emberek. Ahogyan ott vannak azok akik ostoba szempontok alapján csoportosítják az embereket és akik nem.

Ez a két embertípus él és nincs más.

"aki nem élik még ennek igazságtartalmát,"

A probléma, hogy a válaszaidnak nincs túl sok igazság tartalma. Rettentően egysíkú, sablonos tévképzetek és hazugságok halmaza a válaszaid.

Attól még, hogy igazságról beszél még nem lesz az az igazság bármennyire is akarod vagy bármennyire is hisszel benne.

Ha az érdekel, hogy miért pontozzák le a zagyvaságaidat akkor lehet ezen nem ártana elgondolkodnod és nyitott szemmel körbe nézni a világban. Nagyon meglepődnél, hogy mennyire nem egyezik azzal amit eddig képzeltél.

máj. 19. 18:56
 195/202 anonim ***** válasza:
100%

193

Milyen hitem szerint? Mégis mi az amiben én hiszek ami szerint kéne lennie?

Nem vagyok gyerek, hogy higgyek a Mikulásban és hasonlókban. Ahogyan azok a szegény emberek közé sem tartozok akiket becsapnak az ezoterikusok és hasonlók, kihasználva szegény emberek vágyait és a vágy táplálta hitét.

máj. 19. 19:00
 196/202 anonim ***** válasza:
12%

1964-es kommentelő: Legyen meg a hited szerint neked is! A Szent Lélek adjon neked is kegyelmet!

Azt mondja Krisztus: "Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."

Üdv.

máj. 19. 19:01
 197/202 anonim ***** válasza:
100%
#196, Az Ázok legyenek kegyesek és megértőek veled szemben!
máj. 19. 20:16
 198/202 anonim ***** válasza:
0%

194

" Rettentően egysíkú, sablonos tévképzetek és hazugságok halmaza a válaszaid."

Az igazságot sok féle képen lehet megközelíteni. Sok féle módon lehet és kell is megfogalmazni részleteit, hogy fokozatosan elkezdjen kialakulni valakiben a annak sejtése. Az egész meglátására nagyon kevesen jutnak, és sokat kell dolgozni rajta.

A lényege viszont ugyan az marad. És hétköznapi nyelve bármit megfogalmazunk róla az hétköznapi, sablonos közhelyként hangzik. De nem a tartalma miatt, hanem mert mindenki a saját tudása szerint értelmezi a szavakat.

Nem 191-es vagyok, és nem ellened szólok. Csak csatlakozom 191-hez: ti se szóljatok olyasmi ellen amiről nincs tudásotok, tapasztalatotok. Inkább próbáljatok a szabak mentén elindulni, és tapasztalatot szerzini. Nyitott szemmel járni, és meglátni a hétköznapi életben a nem hétköznapit, amiről a "tévképzetnek" titulát szavak szólnak.

máj. 20. 08:40
 199/202 anonim ***** válasza:
100%

198

Szerinted pontosan miről nincsen tudásom, tapasztalatom?

Nézzük például a 191-est.

"Azért, mert vannak, aki nem élik még ennek igazságtartalmát, míg mások nem hajlandóak szembesülni az Igazsággal, és inkább ezt teszik, mintsem meglássák a tükörben a saját gyarlóságaikat."

Ez nem több mint egy elfogult sablonos szöveg arról, hogy azért ateisták az ateisták mert így nem kell bűntudatot érezniük azok a dolgok miatt amit a kereszténység bűnnek tart de ők nem.

Ez kezdi azzal a hibás vagy hazug feltételezéssel, hogy a kereszténység az igazság és folytatja azzal, hogy az ateistáknak ad egy értelmetlen indokot arra, hogy miért ateisták.

Ezenfelül a válaszainak a többi részében áltatja magát azzal kapcsolatban, hogy miért is lett lepontozva és még van benne egy elég beképzelt szöveg arról, hogy ezzel nem őt ítélik el hanem Istent.

(megjegyzem ez a keresztény értékrend szerint több szempontból is bűn, de ne zavarjon)

A korábbi válaszában is amiből idéztem a 179-es

"Kétfajta ember létezik, és ezt nem szabad túlgondolni, valójában tényleg ennyire nyílt és egyértelmű: az egyik hisz az Egy Igaz Teremtő Istenben, vallástól mentesen, míg a másik tagadja azt. "

Valóbban igaz, hogy csak ez a kétféle ember létezik csak egy normális csoportosítás nem úgy működik, hogy vannak a fekete hajú emberek és a nem fekete hajú emberek mert a nem fekete hajú embereket még rengeteg csoportra fel lehet osztani és mert azt sugallja mintha lenne valami tényszerű igazság a "fekete" hajúak oldalán.

Aztán megint tényként kezel olyan állításokat amikre semmilyen bizonyíték nincs.

"Az ateisták, az Istent el nem fogadók azért olyanok, amilyenek, azért ez a beállítottságuk, mert nem akarnak szembesülni a gyarlóságukkal, ezért inkább vallják azt, hogy nem létezik Isten, "

Ilyeneket csak fanatikus, barlanglakók állítanak akik nem láttak még életükben embert és csak benyalták a sok sablonos agymosást.

"Valójában minden ember, aki nem Istent szolgálja, mindenki a pogánysághoz vonzódik!"

Szintén csak alaptalan és téves állítás.

Lényegében minden válaszából sugárzik az egysíkú és vallási megszállott gondolkodás.

Nem a vallásos szöveggel van a baj hanem a fanatikus, hazugságokkal teli vallásos szöveggel!!

198

Írhatod te is ezeket a sablonos, alaptalan állításokat, hogy a másiknak nincs meg az alap tudása de közben a válaszokból pont az látszik, hogy mennyire nem vagytok képben az emberekről és a világról.

Megjegyezném, hogy ez az ateisták nem mernek szembenézni a bűneikkel és azért lettek ateisták már ott is elbukik, hogy sokan hosszú éveken keresztül voltak keresztények. Köztük én is. Volt, hogy elkövettem valamilyen keresztények által bűnnek tartott dolgot de ez nem okozott olyan problémát ami miatt el kellett volna hagynom a kereszténységet.

A kereszténységet azon egyszerű okból hagytam el mert nem tartottam, tartom igaznak azt amiben hisznek. Nem kell behazudni mindenféle kamu indokokat a másik oldalhoz, hogy aztán megpróbáld ilyen hazugságokkal alátámasztani a saját még több hazugságra épített érvelésedet.

máj. 20. 09:48
 200/202 anonim ***** válasza:

Félreértés történik!

198-ban nem ateistákról és vallásosokról írtam, hanem ettől függetlenül gondolom azt amit.

Attól, hogy vallásos vagy nem kezded látni az igazságot, és elég gyakori, hogy nem is gyakorlod azt, ami révén tapasztalatokat szerezhetnél ról.

Másik oldalról, pedig ateistaként is szerezheteszt tapasztalatod, és felismerheted az vallási "közehelyek" igazságtartalmát.

máj. 20. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!